Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    7.360
    Ubav odmor.Super stom pocituvaat preporaki.Uzivajte.

На Zumbulce9 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.712
    Допаѓања:
    18.401
    Зависи од бебето. Синко 3 месеци имаше грчеви, ни на крај памет не ми беше одмор. Ама ако бебето е мирно, нема ништо полесно. Посебно ако цица.

На Осе и IRBBB им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Ок е зашто да не, зависи од тебе.
    За: Само на млеко е нема оброци, повеќе спие, полесно е тој период.
    Против: не можеш во базенче, треба со количка на плажа, не верувам да можеш во вода тој период нешто многу да го ставиш. Евентуално во раце само ноџиња.

Со толкаво бебе искрено би одела крај на септ почеток на октомври во грција ако време дозволува. Исто е топло, а не е прежешко. Ќе може повеќе да се шета, а помалце плажа. Вака размислувајќи мислам нема што да правам со толку мало бебе на плажа.
    Ама мое мислење, според мое искуство. Секое бебе е различно еден куп сум ги гледала на плажа и со по 30 дена мали бебиња.

На Bicka77, Naatashka123, MilaSs12 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Каде има вакви целосни купаќи за бебиња? Исто и капче или шеширче каде да најдам?:wasntme: И дали од кога ги вадите бебињата од вода им ги соблакате купаќите одма? :)

На Klara91 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Другарка после 40 дена го однесе во Дојран и седеа 15 дена таму во Септември и си се изнаужива :)

На Martka и IRBBB им се допаѓа ова.
  6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.695
    Допаѓања:
    24.500
    Има во Carters како маичка и шорцеви, е сега како нуркач не знам.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Okaidi, ама моментално на страната имаат еден модел и тоа за девојче. Би требало да добијат уште, ова ми изгледа како заостанато од лани.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.273
    Допаѓања:
    18.391
    Му ги соблекував одма,ми беше страв беља да не направи без пелена:D
    Облекував пелена,маичка,шешир и мачкав спф

На Martka, Brpbrp и Pacient srna им се допаѓа ова.
  9. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    73.467
    @Yowannty ти дека си на топло место исто како и јас кажи ми кога излегуваш ја мачкаш со фактор? И кој фактор би ми препорачала. Малата е 4 месеци, не сум ја изложила на сонце, и до октомври не планирМ да ја носам на плажа

10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.840
    Допаѓања:
    109.379
    Јас на 7м го носев, почеток на јуни, Грција, еднаш или два пати го намачкав, со 30ка фактор. Стварно немаше потреба, ако се иди во потопло јули/август ок ќе се мачка.
    Одиш сабајле, попладне, под сенка, капче..

Има скоро секаде, уште не се наредени купаќите, исто и капчињата.
    Најголем избор имало во Мадеркеар и само таму сум видела капчиња со заштита од сонце.
    Ако ти се порачува од страните ХМ, секогаш има убави ствари за плажа.

И да одма соблакам купаќи, бришам со крпа и кога бил бебе памперс, сега суви купаќи облакам. Голо бебе/дете на плажа од мене НЕ :)

Која погоре спомна за храна.
    Колку сака нека е чисто или не знам какво во Турција или воопшто било каде.
    За мирна совест купечки каши и никако поинаку!
    Оно и на одмор идеш, па отвори теглето и нека јаде. И мене ми стоеше 10мин работа, ама па и не беше баш така :D
    Флаширана вода исто!

На Martka, kukla21, Zumbulce9 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.949
    Допаѓања:
    177.729
    Ја од мадркер земам, ми се допаѓа тоа што се високи и назад на врат. Иначе сигурно има во поголемите продавници за детска облека. Има и дводелни, ама едноделниве со патент напред мене ми се попрактични.
    Не се секирај од прегревање. Ова се костуми што се носат за нуркање и сурфање, материјалот е бритабл, намената им е за вода и плус се со uv заштита.

После бањање одма ја соблакав.
    По препорака од педијатар после пливање бебе да се исплакне со чиста вода. Ако има туш на плажата уште поубаво, ако не совет беше во кола да се чуваат 2-3 шишиња вода која од топлото секако стоплува, или на плажа до вас на сонце. Плакнев, мачкав пак крема, облакав памперс и маичка.

@macka91 почнав да мачкам пред некои 2 недели, кога излеговме едно попладне и јас и маж се вративме прилично вцрвенети во врат и по раце. Среќа таа беше ок. Иако беше попладне и не шетавме по сонце. Сега сите се мачкаме пред излагање, ја додуша крема со фактор за лице цело време користам.
    Фактор 30ка со природни филтри е моја препорака. 50ка е многу за толку мало бебе. Ќе и ставаш 20 минути пред излагање надвор за да има време кремата да се активира. 30ка е доволно оти секако нема да шеташ кога е најтопло и баш по сонце. Секако консултирај се и со педијатар, да не случајно таму препораките се поинакви.

На Martka, Brpbrp, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Па 4-5 најмн.

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.273
    Допаѓања:
    18.391
    Подобро купечки каши,за 7-10 дена сигурно нема да се навикне само на купечко.
    Од таму можеш да му даваш ужинки-овошје а во хотелот кај што бевме ние на секој чекор имаше флаширана вода.
    Зависно од тоа што јаде,може ќе ви се погоди и некој оброк за појадок/вечера кој не мора да се спрема.
    Ние лани го бањавме на наше море,во Охридско езеро.;)
    Одевме на плажа до 11 најдоцна и од 17 часот.
    Го брцкавме по еднаш ,два пати по 15-20минути.
    Користевме гума без покрив затоа што не најдовме со покрив, ама заврши работа и таа. Како дубак е ,само нозете брцнати во вода, инаку седеше. 9 месеци имаше бебето. Носевме и мало базенче за на плажа.
    Во вода беше со купаќи,надвор со памперс и маичка.
    Остатокот од времето поминато на плажа беше под сенка, си играше со камчиња а јас по 3,4 пати го мачкав со спф 50 од Ла рош.

На Zumbulce9 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.712
    Допаѓања:
    18.401
    @Zumbulce9 купечките се поневскуски од домашни. Си пробала дали ги сака купечките? Синко не сакаше да види купечки каши, а и онака не јаде.
    Јас не би давала храна од таму.

На Zumbulce9 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Ве читам во две теми за кремите и не можам да се одлучам.
    Претходните денови кога беше појако сонцето два пати го намачкав од оваа на сликата, кажете ми ок е или да купувам друга?

Прикачени фајлови:

На kukla21 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  16. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.585
    Допаѓања:
    52.695
    И јас денес сакам да земам крема со фактор за бебе, мислев 50ка фактор да земам.
    Сега не знам дали треба помалку..
    10 месеци има бебе.
    Збунувачки ми е, дека јас на плажа кога одам се мачкам со фактор 50ка, а сега на бебе ако и земам помалку, да не ми изгори?
    Ма да, за секојдневно ни е нас. Пошто по цели денови сме во двор, дома за спиење и за јадење само се прибираме

На Martka и Jana06 им се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Уште не е толку јако за 50ка за сега, а кога ќе почнат вруќиниве мораш поголем фактор.

Факт е дека поголем фактор повеќе хемија има внатре али од друга страна сонцево не е како порано сега штипе одма на кожа 30ка фактор не помага во такви месеци.:)

Сега гледам во Џамбо наредиле базени со покрив али за девојчиња со еднорог :) 999 денари на кој му треба за летово нека си земе :D.

На dromka, Mila_Skopje, Milkiway и 2 други им се допаѓа ова.
  18. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Дали некои мамички сте биле во Бодрум на одмор?
    Видов фибула ќе има и за таму летови..
    Што е до мене и мм со кола ни е најкул ради што сме луѓе што не седат за едно место, али за бебе ми е да не го мачам. Што реално ќе има 1год али сепак.
    До сега сме биле сегде со кола два пати Турција, Германија, Хрватска, Словенија, Грција веќе ни е блиску на прв и втор крак сите места се посетени. До година да е се океј и бебка да го научиме на долги релаци со нас..
    Или совет како да се оди со кола и бебе на долги релаци зборам 1.500км-2.000км?

19. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Кога ќе видиш за машко кажи ако не во еднорози ќе си ги бањаме ... најмалце избор за машки има :shake:

На Klara91, dromka, The Unicorn и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Ја би со преспивање некаде на средина на пат

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.