Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Не се исти сите не можеш да знаеш на ризик. Регресијата во 4ти месец не ја осетивме нешто кенкаше во сон ама ништо страшно. Од 4ти месец преспива цела ноќ од 21ч до 5 сабајле

На Martka, Inana123, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.214
    Не се сите деца исти.Ние добро поминуваме на пат. Во саботата бевме до Приштина со малата цел пат преспа.. А со син ми исто 2 месеци беше кога го прошетавме низ Солун.
    Јас би отишла :)

На Martka, Chuchanov, jarec6 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Кога бебе имаше 2 месеци бевме на викенд во Охрид, цел пат и одење и враќање спиеше. Сега пред 2 недели (на 5+ месеци) бевме пак, на одење поминавме океј, амаа на враќање луѓе душата ми ја извади. 4 пати застанувавме. Не сакаше да седи во транапортер, не сакаше да спие, абе се изнавришти. Ептен сум со трауми не знам дали пак би патувала. А планираме од јуни да одиме таму да седиме до есен, пошо мм има стан таму а ќе може да работи од дома...Незнам како ќе поминеме плус оваа мојава е табиетлија, мора да е се по ред, се знае у спална се цица, се спие во креветче, вака ваму ново ќе и биде и незнам како ќе се навикне...

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Никити,Ханиоти,Неос Мармарис,Неа Пори ти препорачувам во септември ем ќе нема многу гужва плус помирно ќе е,ние ќе имаме година и 3 месеци здравје планираме на некое од овие места да одиме

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Ептен кога се мали, спијат цело време и полесно е тогаш. Темпирај го патувањето кога ќе треба да спие.
    Иако моево седи и будно и мирен е, патуваме наутро после доручекот кога му доаѓа дремка. Во 9 доручек, сè спремно претходно, ставено во кола претходно, само го облекувам и тргнуваме. Застануваме на Стража или во Кичево (зависи кај ќе нè фати 2-2,5 часа возење и кога ќе се разбуди), пие млеко или му давам храна и продолжуваме.
    Обавезно дремки ќе темпираш, и на одење и на враќање.

Ние постојано сме на релација Скопје-Охрид и досега немаме мака, а првпат тргнавме кога имаше 3 месеци.
    Креветче имаме и тука, земи си обавезно штом ќе бидете подолго време.
    Минатата година баш се плашев како ќе излезе, па нова средина, ова-она, но супер испадна. Додуша моево ужива да се вози, не плаче, си седи и си брбља, играчки му давам една по една и си ги врти, не плаче кога ќе го извадам од седиште и кога ќе го вратам пак во него, си заспива и лезет ни е возењето. И за спиење каде и да го носам, си спие во креветчето.
    Не се плаши, може најубаво да излезе.

На Martka, happygirl, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Nemam iskustvo ama mislam deka dur se samo na cicka polesen e odmorot. Jas planiram celo leto na more da go projdam znaci od 3 mes na beba pa nataka, koga imam kade da prestojuvam greota e porodilnoto doma da go sedam na zestinite. Ke place, ke se cudi ke ima skokovi ama ne moze 2 meseci tamu da ne spie i da vristi.

Pred da imam dete so maz mi patuvavme dosta i nonstop gledav roditeli so deca pod 6mes na prekuokeanski letovi i odmori. Kenka place vo avion go setaat ama toa e, takov e zivotot so dete. Jas doma ne bi se zatvarala, se moze da se organizira. Jasno e deka nema da lezime na plaza ko pred beba ama pa bolje negde pokraj more da vristi nego doma barem na cist vozduh e

На Bicka77, Martka, WonderGuurl и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Септември тешко, почнувам на работа.

8. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    За мајките кои бараа нешто вакво, од Андреј компани има многу

Прикачени фајлови:

На Jana06, Zumbulce9, Brpbrp и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    сега гледав има многу убави понуди на агенциите

10. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    18.398
    Сте биле во Грција со бебе на почеток на јуни? Водата каква е?

11. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    78
    Бебенце ми е 6м до сега од старт имаме идено секаде значи не сум излегла без него зборам за излегување на кафе прошетки по парк ресторани сити молови ама секаде.. Во повеќе градови го имам носено во кола негативна реакција нема и будно и заспано си ќуте по природа е мн мирно бебе.. Е сега размислувам за одмор де фака некаде крај јули почеток на август а тогаш почнувам и со раб а тогаш ни го дават одморо значи неможам друг термин.. Се мислам грција турција Бугарија оно би било 8+++ што мислите дали да резервирам со кола или бус авион како би било подобро во тие месеци обично се ги интерсира...

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Најискрено јас би одела со кола било каде зошто што и да се случи можеш да застанеш, за разлика со бус или авион. Турција е далку, а Грција ти е подобра опција евентуално Албанија на Јонско.

На Mala_plava му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.050
    Допаѓања:
    5.466
    322FDB07-842C-4B87-8366-8C5469593ABA.jpeg

Ми излезе на фб, па ми текна дека некој бараше овде :D.

На Zumbulce9, Brpbrp, Lady*Bug и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас на одмор на бебе под година (а и после) не би давала хотелска храна. Знам дека е олеснување друг да готви, а ти само да блендаш, ама! Големо ама. Бебето се навикнува на бактериите и микроорганизмите кои се типични за домаќинството во кое живее. Тоа нема развиен систем за варење, цревцата и цела флора му е осетлива. И наеднаш, тој организам тееба да е спремен да вари “туѓа” храна.
    Јас со бебе секогаш носев готови кашички, па дури и вода која типично ја давам. Обавезно и пробиотик. Не би ризикувла да ми фати некој стомачен вирус. Ај во Грција ене кај си ќе се вратиш, ама од Турција не иде.

На Martka, saki13, Katerina94 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Ние ќе ја носиме Грција, најдов топ апартман на сама плажаа. Ќе и готвам, потешко за мене ама бар знам проверено давам

16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.946
    Допаѓања:
    177.694
    Шишиња вода за бебе во авион до Турска? Дај не зезај. :D

"Туѓа" храна е онаа што не е типична за наше поднебје. Не дека таму ќе дава ултра специфични морски плодови и ексклузивни медитерански овошки. Ензимите што ги содржи организмот за варење на тиквичка во Македонија ќе и сварат и тиквичка во турска. На 8 месеци уште се даваат типични зеленчукови и овошни кашички кои може да си ги спреми од вечер, нема да дава ништо ново што веќе не пробало дете.
    Вода исто. Ќе си провери која е со низок натриум и тоа е тоа.

Во такви услови што девојката ги опиша, со вакциниран персонал и строги мерки, а турските хотели изобилуваат со најразновидно свежо овошје и зеленчук без страв би готвела, бар преку еден ден. Како некој што даваше кашички лани лето за да не готви, имав голем проблем после тоа да ги заменам кашичките со готвена храна. Ако детето не е специфично тогаш и кашичка може да помине.

На manako1, Zumbulce9, Mala_plava и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    јас не мислев на овошјето и зеленчукот. Тоа секако е исто. Ама бледнер пипан он 100 души, работните површини не се со истите микроорганизми кои ги има дома. Тоа е невозможно.

мене не ми е страв од персонал и слично. На одмор најлесно се фаќа стомачен вирус, а уште полесно кај бебе од 8 месеци со почетнички јадачки стаж.

Јас со себе носам се. Има бебе право на торба. Подобро ќе ја наполнам со вакви работи, него со партали.

него кажи, ќе се отворате на 15ти??

На eta и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    од дома ќе носиш се?

19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.946
    Допаѓања:
    177.694
    Спомна туѓа храна, затоа искоментирав. А иначе дур стаса до кујната во хотел, има да се налапа нови микроорганизми почнувајќи од аеродром, авион, па такси/бус до хотел, хотелска соба. Тоа е невозможно да се избегне. Иначе кога површините се дезинфицираат цело време овде, за турска ич не се сомневам, сигурна сум дека блендер нема да смее да користат повеќе од едно лице пред претходно да се стерилизира, ама ако е шубе боље блендер да се понесе, отколку да се прескокне тоа свежо овошје и зеленчук што се наоѓа таму. Пробиотик и превентивно. Може да фати стомачен и да е на кашички. Ај па ќе ни каже какви ќе бидат пандемските услови, и мене ми се оди за Турска во Септември. :D

Граници ќе се отворат на 14ти. Веќе ни препорачаа, додуша повеќе ко наредба беше сите жители на островите мораат да се вакцинираат во најскоро. Глупаво е што сеуште стои обврската за маска на плажа, што е иронично оти ако седнеш на кафе можеш слободно да ја извадиш. Препораки беа запазени и лани и годинава. Бар на местата кај што одевме. Ова за места кај што одевме со мало бебе и стварно беше топ, а кафиќи низ град е хаос гужва, таму не седнувам ни под разно.

На eta, WonderGuurl, Mala_plava и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.