Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Ќе земам купечки, а нешто овошје, зеленчук од таму. Инстант и житарки ќе си носам.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    туѓа го ставив во наводници, да не се мисли на ова што го пиша.

Има официјална имформација?? Се чекам и никако да видам. Она сајтот на министерство не ажуриран 1 година.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    На плажа со маска? Ова во Грција? Па ќе изумреме

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.593
    Допаѓања:
    201.871
    На двегодишна возраст го носев во Египет, и јадеше исклучиво хотелска храна. Никаков проблем немаше, оти во хотелот беше многу чисто. Не претерувајте со децата до толку. Хотелите се почисти од било што друго попатно.

На dromka, crazylady, Idedemja и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.937
    Допаѓања:
    177.658
    @kukla21
    @Mila_Skopje

Еве последно официјално соопштение од денеска.
    https://www.keeptalkinggreece.com/2...-inter-regional-travel/#.YJwCZkPagP8.facebook

Greece officially opens its gates to tourism on May 14/15 with a specific protocol:

• either a vaccination certificate confirming both doses – issues by the national countries authorities 14 days after the vaccination of both doses or one if Johnson & Johnson.
    • or a negative PCR test carried out 72 hours before arrival to Greece.
    Note no reference has been made to the mask obligation, meaning that the measure as well as social distancing and disinfection etc remain in force as such.

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Ќе поцркаме и сите ќе знаат дека на одмор сме биле, маската оцртана на нас :rofl:

На eta, mal.ecka, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Значи не важи тестот за антитела(facepalm)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.937
    Допаѓања:
    177.658
    Пред некој ден мислам од македонски власти читав велеа дека се во преговори баш за тоа да дозволат. За сега ова е официјално, ама може деновиве ќе има нешто ново и околу тие тестови.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Освен ако не станува збор за македонски хотел. Синко на 5 години фати салмонела од хотелска храна - омлет и заглави во болница 10 дена :( До толку се искомплицира што доби јако воспаление на слепо црево. Затоа сега кога ќе му спомнам одмор одма ми вика јас да сум правела јадење. Нејќе да чуе за хотел :(

На dromka, eta и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Тука не се сложувам со тебе тие што работеле како собарки најубаво знаат како се чисти во хотел. За најмногу 30 минути треба цела соба да ја исчистат, не знам дали некој од нас дома исчистил купатило,усисал и сменил постелнина во рок од 30 минути тоа е невозможно, затоа кажано им е кај што е ептен прљаво таму да зачистат.По чисто можам да кажам дека е во апартман некој што издава одколку хотел, да не заборавиме дека дел од хотелите наместо да ја фрлаат храната ја чуваат т.е. замрзнуваат ептен ако е скапана се фрла, на никој не му се оди зијан. :)

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Нема да знаеме, маска ќе носиш и кога ќе се вратиш назад, нема да ја видиме оцртана :D

На eta, Happyinlove, The Unicorn и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.593
    Допаѓања:
    201.871
    Далеку сме ние од сите стандарди. За наши хотели не зборувам.
    Не дека никаде на друго место нема такви хотели, ама кај нас мислам дека е дива лига.
    Жалам што ви се случило тоа, се надевам дека детето е добро.

Мојот впечаток од Египет, Турција и Грција е дека е навистина чисто, барем таму јас кај што бев. Многу внимавам на тоа, хигиената секогаш ми е на прво место. Особено затоа што патувам со деца. Хотелите во странство навистина внимаваат на тоа, особено во земјите кои живеат од туризам. А можеби и јас имав среќа кога бирав хотел, оти еден од главните критериуми ми е хигиената.

На mssuniquee, Sofi.ja и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    За 2 год и јас не носам, ама на бебе од 8 месеци и те како ќе носам.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.937
    Допаѓања:
    177.658
    Ок дечки, салмонела и стомачен може само во хотел да фати сфативме. Не дека и дома или кај некој од блискиве. За бебе на одмор и те како треба облека, се покапало, се запотило, бљуцнало, ама битно шишиња вода и специјална храна од Македонија пуно да пука торба. Вода од македонски рафтови посебно, со сомничав квалитет, 100 години стоена, и минимум 5 пати обновена етикета. Додека во турска имаш избор на води со награди на домашно, европско и светско ниво. Ок, вие си знаете. :D

На BlackNight, dromka, mssuniquee и 11 други им се допаѓа ова.
  15. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    998
    Допаѓања:
    2.291
    И јас се надевам на летување годинава, таму при крај на летото. Повеќе сум за авион отколку за со кола, освен ако е некоја кратка релација.
    Имавме со синко уште еден краток лет од 45 мин минатата недела. Во глобала добро го пројде и овој, дека кратко времето па не го ни сетив.
    Околу чистотата што да кажам, таман се свртев да му извадам играчка тој ја лижеше масичката пред седиштето. Фаќа наоколу па ги бута рацете в уста. Прописно се изналапа бактерии :whew:

Последна измена: 13 мај 2021
    На Dee*Tee и IRBBB им се допаѓа ова.
  16. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    78
    Точноо да знам дека за кратко пак ќе одам на исто место попрво од таму би купила и донела навака одколку од тука да им носам.. Работам во производството и знам како се мене етикета или како се поправа веќе помината дата на нешто што требало да заврши 3ти м ама не се потрошило и го пишуваме барем до 6ти па оди на акција Верувам дека стандардите за се им се подобри од нашите и ако одам на страна со бебенце од тука само алишта ќе му земам.. А вие што се плашите и мислете дека е подобро од тука само размислите оние што се преселуваат со бебиња во странство што им дават да јадат и каква вода пијат.. Ама пуст мк менталитет ќе идеме на најскупи плажи ама во хотел од пипер и доматки ќе однесеме нели ради децата во секој случај секој има право на свое размислување Ама верувам дека и во мк има луѓе што излегле од тесни сваќања..

На Sofi.ja и Yowannty им се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас го зборев истово во друга тема и испадна дека измислувам и дека тоа не е возможно да се случува и дека се менуваат дати али ете кој работел со тоа знае. Кај и да се отиде и во друга држава истото се случува нигде не е поарно, кога со лекови си играат што остана за храната...Најбезбедно е само еден блендер да се земе од дома, а се друго од намирници да се купува или од хотелот да се земе. Или готови кашички и ништо да не носиш со себе.

На Осе, eta и Mala_plava им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.186
    И јас првиот одмор бев на ум оти ќе готвам. И се макнев од тука. Може и вода, кој знае. И едно ќе си кажам- луда сум била.
    Малото беше 6м. Мислам имаше еден оброк.
    Цела среќа носев со мене кашички и секако тие ги јадеше.
    Од вториот одмор малку по разумна, малото година ипол точно. Веќе јадеше и наша храна , а и кашички. Па во хотел комбинирав. За доручек јадеше нешто од нив, како кајгана. За ручек давав некоја кашичка.
    Лани бевме тука на одмор во наш хотел. Како со 4ѕвезди. И тоа е прв и последен пат одење на одмор во мак.хотел. Макар ќе си седиме дома.
    Храната ужасна, ни мене не ми беше вкусна , не па на малото, кое пребира ептен.
    Вода не знам дали би носела, ама за мало кое јаде каши, да. Оти Грција, каде и би одела со бебо мало, Хипп тешко наоѓам низ туристичките места. Главно се Нестле.

На mssuniquee, kukla21, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    18.390
    Не можам да ги најдам мислењата од лани. Препорака за втор крак? Место и хотел/ вила. Благодарам.

20. Balerina90

Balerina90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    78
    Никити, хотел Ковиоу.
    Бевме прелани со бебе 14 месеци и супер поминавме. Само да знаеш на плажите со кола, и на таа што е најблиску одевме со кола поради тракатанци што носевме со нас, гуми, столчиња, чадор, и бебе
    Хотелот има и базен. Јадењето беше фино. Преку фалкон бевме, мислам дека нивен е хотелот.