Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    пуштено е. Најточна имформација следи на travel.gov.gr

готови кашички е најчиста работа :) Одмор и за мене е.
    Ти читаш ли што се пишува или што сакаш, тоа?? Јас носам готови кашички. Одмор не е за во кујна да се мине. Вода носам да, за пиење.

На Martka, Miss.Sweet, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Божее, ќе купиме вода во грција ок.

За бебе доволни ми се 5 мали водички. Не знам како го замислуваш тоа носење вода.

Ако тебе не ти е гадно во ред, пиши. Јас не бев саркастична, ниту имав намера некому за се потсмевам. И не, не е исто мислење со твојот сарказам. Едно е да не се согласиме, друго да судиме и омаловажуваме.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    6.323
    Ако цица.
    Ако праиш ад 2 пакети минимум :D

На dromka и Iva Mitrevski им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.937
    Допаѓања:
    177.658
    Дискретно имплицираш дека е гадно она што го прават другите мајки сем тебе. Ако тоа не е надменост и омаловажување не знам што е.
    Ама во ред. Да се согласиме дека не се согласуваме може?

На Mala_plava му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас за себе зборувам. Моето цица. Малку водичка пие. По 20тина мл и толку не е.

6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мене ми е гадно на бебе да дадам каде секој пипа. Јас и дома за бебе имам се засебно. Тоа што од влакно правите перика само затоа што сте се нашле некако засегнати не ви дава право да читате како ви одговара и да ми извртувате зборови.

И не се работи за различни ставови, туку за потсмев и тоа не е воопшто исто за да биде "се согласиме дека не се согласуваме".
    Секое добро.

7. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    18.390
    И во кујна можат да ја пипаат и враќаат. Како ке одлучиш за хотелите кои се чисти кои не?
    Од која возраст почна да даваш секаква храна?

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Дај боже да не фатат ваши деца никогаш салмонела. Вака на тастатура сите јаки и кул мајки. Браво. Ич да не ги миете у ек на пандемија. Нек се челичи дете. Па ко ќе порасне да може на раат да јаде пица со школски другари. Не сте виделе што значи борба за живот на мало дете а никој не го прима у болница со 42 тт пошо е корона. Те тераат и ти да лежиш со него пошо татковци не смеат да лежат у болница со дете а имаш дома и друго бебе доенче. Ама кој не прошол ќе си пише саркастично дека салмонела само у хотел може да се фати и дека детето не е крал има да јаде исто што и сите други во хотелот. Па пари сте дале за одмор. Тањирот мора празен да е. Со салмонела или не битно да си апне.
    Мојот пост околу салмонелата го пишав чисто да бидете претпазливи со хотелска храна а не дека од дома ќе носам јадење полни торби. Нит сум носела нит ќе носам. Дур биле бебиња сум носела готови кашички зошто не сум знаела дали ќе најдам таму.

П.С и ко ќе поднастинат и дигнат тт не им станувајте навечер за да им мерите тт. Дајте им топломер сами да си измерат и нек си се напијат антипиретик пошо нели не се кралеви. Не ги лигавете ве молам

На Martka, eta, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Добро е што малку пие, мојата се гади од вода:D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Затоа рече ќе си носи кашички затоа што не и е проверена храната, што апсолутно за бебе и држи вода.

На kukla21 и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.937
    Допаѓања:
    177.658
    :o
    Не бев сигурна после ова дали воопшто да продолжам да читам надолу. (facepalm) Демек нас не ни е, ние даваме испипана храна. :D Збори ми за извртување зборови.
    Околу внимавање устава пена ми фати, нема поента да вртиме воденица.
    Оукеј.
    Мислев ќе се разбереме. Еве нека ти биде. :bow:

На Mala_plava и cinderella5 им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Персоналот во кујна верувам дека следи стандарди. Не е тоа прчвара. Повеќе гостите се однесуваат ко симнати од планина. Пипаат, враќаат, лебот уште да го месат.
    На 18 месеци и нудев по нешто од хотел, дека ептен јадачка мојава :rofl: во Грција изборот на кашички е крш по маркетите. Неколку нестле. Затоа посигурно ми е да си носам.

На Mala_plava и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  13. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Мајки отиде во неповрат темава. Дај оладете. Кој што мисли нека прави и како мисли, секој си бира за своето дете. Ако бива совет прифатете ако не одминете пост.

На thelittle17, ivance.., eta и 2 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ај одмини ме, може??

15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.937
    Допаѓања:
    177.658
    Жал ми е за малото. Навистина.
    Ама ти не внимаваше кога фати салмонела? Сигурна сум дека си внимавала. Тоа ми е муабетот. Сите внимаваме, па пак нешто знае да промакне. Нема потреба од надменост и судење.

Останатото не сакам да го коментирам, воопшто не е на место.

На Mala_plava му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    18.390
    За бебе да, ама моето бебе е 21 месец. Каши не јадеше кога треба, не па сега.
    Знам дека држи вода.
    Каши не јаде, наша храна јаде. Готвена, мелено месо најчесто.
    Како ке биде со јадење овој одмор не знам.

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јсс зборувам за бебе. Муабетот се разврза за 8 месечно бебе. Јас на тоа бебе не би дала хотелска храна.
    Твоето е веќе поголемо.

Види, ти ако сакаш можеш и да готвиш или да си олесниш, па од дома да си донесеш теглиња како што прават. Секако ти ќе се секираш дали јадело или не, па направи си како ти сметаш дека е во ред. Ако тебе не ти пречи, готви си.
    Јас пример не сакам да готвам. Смачено ми е и на одмор сакам и јас да одморам. Посебно со коронава дека сите дома, мислам од кујна не излегов.

На eli25, Mala_plava и Jana06 им се допаѓа ова.
  18. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Нормално дека внимавав. Но правиме муабет за дете на кое дур да му кажеш да не го јаде нештото тоа веќе ја изело цела порција. Пошто омлетот беше единствено нешто што го имаше изедено за разлика од нас. А тоа е најчесто присутно јадење за појадок во хотел.
    П.С не би да се надмудруваме. Само ќе кажам внимателно со јајца, сладоледи и виршли по хотели за летни одмори.

19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.937
    Допаѓања:
    177.658
    Знам дека си внимавала. Сигурна сум. Мене ми е одвратно да кажам некому дека не внимава, а како мајка знам колку внимаваме.

Јас дете пораснав претежно на органска исхрана, ама во ходник долу сама се симнува по скали и дур да стасам да и избришам раце ги ставила во уста откако ја испофаќала оградата која други ја фаќале.
    Членка пиша претходно за бебенце додека го сместувала во авион го излижало предното седиште.
    Едноставно не е се до храната.
    Овошјето и зеленчукот во турска се исклучително свежи и најчесто доаѓаат од приватни плантажи. Сепак ни за себе не би си зела и грицнала пред темелно да го измијам, а уште помалку на дете така би дала. Само изгледа се треба детално да се објасни, оти на крај излага дека испипано и гадно даваме. (facepalm)
    Искрено се надевам дека детенцето ти е добро сега. И ви посакувам далеку поубави одмори, за незаборав. :)

На thelittle17 и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    18.390
    Како нема да ми пречи, кој да прави мусака на одмор? Од месо до триста тракатанци треба да носам. Колата нема да не собере приколка да барам.
    Супи ке носам, за другото отом потом.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.