Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    7.896
    Мајки аде совет што е подобро за на одмор цел или полупансион?Гледам нешто понуди и не знам што да се одлучам.Инаку бебето тогаш треба да е 6/7 месеци.Ептен му ја мислам од сега.Исто дали успеавте да рашетате или маршутата ви беше само хотел/плажа?

2. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    За бебе од 6/7 месеци сосема е сеедно дали сте цел или полупансион, бидејќи секако не јаде хотелска храна. Бирај како вам ви одговара :)
    Во тоа време обично има само еден оброк, и тој ќе треба да му го приготвиш сама - за среќа е едноставно на таа возраст, списокот на продукти е мал. Бирај хотел со фрижидер за да можеш ако треба и готови кашички да чуваш.
    Лани кога син ми имаше 6 месеци бевме во Охрид во хотел, воглавно на хотелската плажа, со природни сенки и немаше гајле. Неколку пати сменивме на друга, ама не за цел ден, околу ручек се прибиравме во соба. Многу лесно си поминавме.

На joy1, fairy88 и zuto им се допаѓа ова.
  3. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Od koj krem za soncanje ste zadovolni najmnogu? Jas go imam na becutan za sekoj den. Ama ne sum zadovolna. Bebusov moj e mnogu bel. Na odmor ke ima 5.5 meseci.

4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас му ставам еуцерин 50 фактор. И мојов е ептен бел. Бидејќи голем дел од денот е надвор рацете и лицето му се поцрнети. Јас сум задоволна од еуцеринот. Само ме нервира што остава жолти флеки на маичките.

На Miss.Sweet и Mama Maja им се допаѓа ова.
  5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    Јас веќе втора година користам Avene по препорака од кожен доктор. И син ми е бел многу и му се појавуваа црвени пликови од сонцето. Ама од година почнав да го користам, порано не ставав ништо.

На Mama Maja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Ke se konsultiram so kozen lekar i jas. Mislam deka ako ne go mackam so nisto ke izgori uste prvite 5 minuti.

7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    И ние отидовме на одмор на 5 месеци. Не го мачкав со ништо, го пазев многу. Ама види консултирај се, најубаво доктор ќе ти каже. Оваа на авен е доста скапа, ама еве јас втора година ја користам уште има.

На Mama Maja и joy1 им се допаѓа ова.
  8. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас лани на 6 месеци со Avene го мачкав, ама ич не ми се свиѓа што е остава бело/сиво на лицето, ко друга боја бебето да ми беше. Сега зедов Eucerin спреј и многу повеќе ми се свиѓа.

9. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    7.896
    Прашањето за пансионот ми беше во смисла дали има можност да се рашета со бебе преку ден.Оти ако сме само хотел-плажа,тоагаш најдобро е цел.Ако може да се шета со бебето,тогаш ќе букирам полупансион.Ако не сум во хотелот за ручек време,тогаш зошто да плаќам цел.

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.500
    Допаѓања:
    201.482
    Мoже дa се шетa сo бебе, aмa зaвиси oд тoa кaде ќе oдите нa oдмoр. Инaку преку ден секaкo не е препoрaчливo шетaње вo нaјгoлемaтa жештинa, пoдoбрo нaутрo или приквечер кoгa е пoсвежo, дa не му јa мaлтретирaш кoжaтa сo тешки хемии зa зaштитa oд сoнце.

На Bozica1980, fairy88 и joy1 им се допаѓа ова.
  11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    На време за ручек многу веројатно ќе бидеш во хотелот, многу е жешко за инаку. Ритамот на шетање зависи и од самото бебе, моето беше мирно тогаш и немав гајле. Не кажа каде и кога планирате, тоа е многу битен момент.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    7.896
    Мајорка за почеток на Септември.Максимална температура 28 степени-минимална 17 степени.Температура на водата 24 степени,барем така кажува на интернет.

@Annath така ќе биде изгледа.Тогаш сепак најдобро ќе е цел пансион.Имав голема недоумица во врска со ова прашање,оти уште сега гледам што понуди има и како ќе биде најдобро да изведеме.

Последна измена: 21 јуни 2016
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.229
    Допаѓања:
    76.226
    Mene pa pedijatarot mi rece 50 faktor nikako, sto pogolem faktor povekje hemii. Kako i da e bebe epten malo ne se izlozuva direkt na sonce. Isto sovet od nego mi bese vo udarnata zestina (od 2 do 5) nikako na plaza, no bevme sept i sekako ne bese epten zesko pa odevme nekogas i ostanuvavme i vo toj period na plaza.

14. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @fairy88 nie bevme od 10 sep na Majorka, odlicno e ne e mn toplo, maksimum e 28 29 stepeni vodata toplicka meraci, imase I oblaci cat pat. Na koe mesto ke bidete smesteni?

15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    7.896
    Ааа тоа не знаеме кај упали понуда:DТуку чекај да те распитам право и за изнајмување автомобил.Гледам за една недела е 50/100 еу..Дали имавте изнајмено? Мајорка е позната по изнајмувањето на автомобили.Вие на кој дел одевте и дали бевте задоволни воопшто од одморот?
    Искрено додека не го добијам пасошот на малиот во рака ништо не букирам.Тоа треба да е здравје на 5 Август.

16. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562

17. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    7.896
    Е фала за советите,баш ќе гледам да резервирам на местата кои ти ѓи посочи.Јас гледав онлајн автомобил да резервирам и многу ефтино ми се виде, затоа и те прашав.А,со мало бебе ако имаме автомобил ќе е убаво за да рашетаме.Јавен превоз во непознато место не би употребувала.
    Од хотел,исхрана,плажите бевте ли задоволни?

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    @mariz jas bas denes se konsultirav so lekar mi rece nikako so 50 faktor. 30 dovolno bilo nemal tolku hemikalii. Nie planirame najkasno do 12 na plaza pa od 6 pak.
    Aj za sovet sega koi lekarstva da gi zemam za na odmor za bebusov?

19. Bojan4eP

Bojan4eP Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Jas lani moeto imase 6 meseci i bevme nea potidea apartmanot i plazata gi delese samo edna ulica na pladne deteto mi spiese vo kolicka na plaza po dva saati ke stanese go banjav go mackav so 50 faktor nisto ne mu bese. Taka da se e do deteto a i premno a i vo bremenost patuvav i pokraj toa sto imav kriticna bremenost eve go sega ima 1 i pol i super e da ne go podrecam

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.229
    Допаѓања:
    76.226
    Jas imav lista isprintana so soveti od pedijatarot, ama vrska nemam kade mi e. Znam za alergii sirupce za sekoj slucaj i za temperatura, prasaj go pedijatarot najubavo :) Mojov i od promena na klima ne kakase 6 dena, pa kupiv cepcinja tamu, ama taman gi kupiv si se iskaka, si se spasi :D prasaj si i za toa, zasto na nego dva pati mu se sluci da ne kaka poradi promena na klima.. :) A stomakot kje mu puknese, ko sto cicase na 2h i toa po mn :D