А во апартманот од каде сте сигурни дека се сменети и чисти? Посебно оние од типот, газда-куќа,. газда-вила. Постелнина никогаш не сум носела со себе без оглед дали престојувам во хотел или апартман, дур била ептен сум земала само перница со навлака и толку било. И тоа повеќе зошто мала перница и одговарала за спиење. Сум барала посебно детско креветче.Плус, се забележува свежо испрана и миризлива постелнина, очигледно е. Хотелите се често контролирани и инспектирани, за пропусти се санкционирани, не можат да прават како што сакаат.
За прво патување во Македонија, препорачувате хотелско сместување или апартман? Се мислам што е побезбедно, похигиенски... попрактично во секој случај е хотел
Дајте идеа за одмор во Будва Црна Гора со бебе 8м хотели апартмани некаде кај што сте биле.. П. С Будва ја избравме и за него и за нас за излегување навечер ќе остане со мајка ми преку ден ќе си биде со нас Па ме интерсира некој што е бил јас имам одено ама не ми се оде по тие апартмани со бебенце
Помина со тест од Никоб медикал? Пред некој ден објавија листа од кои лабаратории важат резултатите. Никоб медикал ја немаше... А, таму се најефтини.
Е не е фер Баба со бебе , вие шетање И мајка ми доаѓа еден одмор со нас, ама тогаш буквално не и давам ништо околу детево. Кај ми го чува па уште и на одмор јас со моево 4 годишно не би отишла Будва, не па бебе. Ако можеш смени. Премногу бучно, плажите не, а за шетање е убава. Има премногу гужва , премногу туристи.
Што мислите за одмор во Охрид со 5-6 месечно бебе. Сакаме септември само да не е ладно тогаш? На плажа се оди ли со бебе таму, во сеќавање ми е дека е премногу гужва и бучно и некако не ми е за со бебе. Со години не сум била во Охрид на одмор, а Грција изгледа ќе ја прескокнеме оваа година.
Бечичи предхлани ме ми изгледаше бучна си имаше и со бебе.. Незнам мене ми се свиѓа Будва многу.. А за чување овде сама си го чувам еднаш неделно ми го зема на спиење кај неа навикнато е.. А па и млади сме си уште бее баш ми се излегува по Будва особено ако отворат се како порано Будва е прекрасна и за шетање и за излегување.. За плажа секако е бебе во раци ќе е.. Водата е битна
Каде да одам во Грција со бебе 5 месеци и тодлер 2. 5 год? Досега со мм шетавме по островите ама со децава би одела поблиску. Пред 2 години бевме со ќерче Пефкохори, ок беше ама не нешто wow. Сакам убава плажа и сместување веднаш до плажа, хотел неможам да си дозволам, апартманско сместување барам. Пријатели ме убедуваат за Валона, ама некако коса ми се крева од Албанија одмор.. Еднаш бев на викенд и несакам веќе.
Ти го препорачувам Неи пори. Песочна ,пространа плажа, со голем плиток дел во вода. Има сместувања на сама плажа,имаш и подалеку,но кај и да си блиску ти е плажата. Не е толку скапо како на краците. За навечер има шеталиште покрај плажа,луна парк,вовче...
Последно бевме олимпијада пред да почне короната, дете од беше 2 год. На сама плажа сместени. Убаво, водата плитка, плажа долга има дел со лежалки и дел за ваши лежалки да поставите . Тогаш плаќавме околу 55е за вечер во апартман со кујна и соба за спиење ( еден единечен и еден француски лежај)
Зависи од бебето.Ние поминавме хорор со плачење по аеродромот, плакаше 30мин без престан на крај заспа од плакање пред да влеземе во авионот, па во авионот ја разбуди пилотот оти гласно пуштен и пак плачки .Спиеше 15 мин, па пак плакаше и пак заспа.Нашиот лет исто траеше 2ч. Мојата 3++ беше. Ако спие подолго нема да имате проблем.Ќе преживеете ништо страшно.
На крило кај тебе ја имаше? Проблем е што нема да имаме седиште мора кај мене на крило.... Мојот е многу жив не знам како ќе издржам..