Сите тие местенца што се едно по друго (Полихроно, Ханиоти, Пефкохори) иимаат мање више исти плажи. Така да распрашај се баш за плажата пред снештајот, и ако може да ми лажеш за кои апартмани или хотел станува збор затоа што о кас барам на сама плажа, фал
Колку време седевте тука? Стигнавме вчера со виз аир, супер беше бебче не ми плачеше само на крај почна да му се спие а без седиште не може да заспие (така го заспивам секогаш со нишкање), е тука беше малку проблем ама помина не беше долго иначе топ цел пат. Уфффф преубаво ми е тука ќе се изнауживам мк е топ во лето
Три недели многу убаво , само за мене е жешко .Алергијата ми се активира .Ама контакт со блиски луѓе е непроценливо.
Преку Јк травел резервиравме, апартманско сместување. Види си по агенцииве исто ќе те чини на море и во Охрид. Искрено цените што ги гледав за Охрид се претерани.
Хахаха Охрид ме виде лани на одмор и следно за некоја година на викенд, се додека имам отворени граници таа грдна пара за ладно езеро не ми се исплати
Ne znaev kade pa da pustam info...bebe ja slikavme pred 2ipol nedeli za pasos,denes zemen bez problem
И јас денес го зедов пасошот, поднесовме пред нецели 2 недели. (и јас се плашев, бидејќи се ширеа муабети дека нема пасоши, но ете регуларно си беше се).
Ние ја сликавме на 10ти и утре ќе идеме да го земеме.Нови пасоши вадат,само не обновуваат (така ми кажаа)
Ханиоти не ме бендиса дека камења е плажата, не знам дали има дел што е чист. Со Калиета не се споредува ( ако си била таму е песок, плитка вода, во вода е песок како на островите) а ханиоти знам сите со деца одат ама ме зачуди дека се камења... Сподели ако има песочна плажа би одела убаво градче е
Девојки искуство со Неа Пори во септември, на почеток. Со деца од 2 год и пол месеци би оделе. Дали е уште топла водата, има ли лидл во близина?
По правило за деца до 14 години од МВР а над 14 од кај нотар…а правилово е од полицајците измислено зошто нема ни закон ни правилник каде пишува од каде треба да е полномошното…ова е по кажување од странки
Of lele koj ke se mkne sea do mvr...mada jas ko sto gledav ako odi so 1 roditel i ne treba ama aj za sekoj slucaj napraiv, t.e. tatkoto mi dade mene - na majkata soglasnost
По правило не треба, за дете да извади пасош се потребни двајца родители и штом дале согласност за ваѓање пасош нормално е дека се согласни да патува…ама…со полиција нема убедување…поубаво да си покриена него да те вратат од граница
Летизен сирупот,каме гел и мапез спрејот ако сакаш да ми кажеш за што се користат? Денес бев на педијатар на контрола,прашав што да земам за одмор но некако Др не беше расположена за разговор,ми кажа само пробиотик,ми даде сируп за дијареа и некои кесички diarino ORS. Сакам да си земам со нас и нешто за алергија и за против комарци спрејче но не знам кое е најдобар за 1год деца.
Preeska zborev so drugarka mi rece nisto ne im barale duri i deteto so baba i dedo koa.odelo....abe luda drzava