Ние сме 8,ама мислам од 4 слободно можеш. Егејско е топло, мојата се плашеше првиот ден, сега оди па извади ја
Хрватска со кола или авион ке одите? Ова ради бебе прашувам, се мислам колку далеку би отипла на одмор и како да патувам?! Се мислам меѓу Грчка, Турција и Јадран...
1г е малата. Не сме патувале до сега подалеку од 70км. Сакаме на одмор да одиме средина/ крај на август. Колку далеку ги имате носено на оваа возраст? Пред две години бевме во едно мало местенце и ни се допадна па сакаме пак да одиме ама 550км е далеку, па незнам што да правам дали да барам нешто тука поблиску на прв крак..
@Pacient srna да за Грција јас зборам @nadenadia јас ја имам носено малата на 4 месеци прв пат 500км , па на 9м , па сега на 18м пред два месеца. Моето повраќа па и давам сирупи пред патување поготво ако е подолг патот. Ќе си носиш играчки за да се занимава по пат да не и биде досадно
Јас малиов го имам носено и на подалеку од 500км,а нема уште година на 9 и 10м и сега наредна недела пак ќе патува толку.. Едино е многу хиперактивно дете значи ќе поспие ќе поигра и послем све му е досадно излегува од седиште се тегне сака враце се качуваа по мене али не е страшно 3часа пат е во прашање па се трпи.
Здравје план за оваа година и ние ќе одиме Хрватска по трет пат али прв пат со бебе али сите пати на различни места сме биле и толку е убава, безбедна, услужлива земја тоа е чудо и со кола ќе одиме. А вториот одмор ќе биде Албанија таму прв пат ќе одам и ќе се здржиме пократко Топла препорака за Хрватска нема да зажалиш воопшто имаш преубави места преку booking резервираме и се си било до сега како треба.
Син беше 7месеци кога го однесовме прв пат за Истанбул. И тоа со автобус . Преспа цел пат, стана кога веќе бевме стигнати. Малава ќе има 6 месеци кога планираме за Анталија. Досега никаков проблем не сум имала со деца ни повраќање ништо. Цел пат преспиваат
Како е со колички во авион? Јас ќе одам сама за некој ден со бебе од 4 месеци, па за да знам транспортерот се зема со мене или и тој оди во багаж со рамката од количката?
Има транспортери и car seats кои се одобрени за во авион(FAA) и се става на седиштето од авионот и бебе седи таму. Количката си ја чекираш, зависно од авиокомпанија и килажа, може да ти ја дадат на крајна дестинација или да биде рачен багаж.
Do zagreb so avion posle kola. Nemase poenta do krajnata destinacija imase mn saati megu letovite. Za croatia airlines prasuvav transporter so bebe so mene, trkalata pred avion ke mi gi zemat ne dole kaj sto cekiram bagaz.
Во Охрид дали ги ставате во вода бебињата, 9 месеци сме ќе одиме за неколку дена, знам дека не е како морска вода топла ама де мислев во базен че мало да ја бањам на плажа
Јас летав со Fly Dubai и не е дозволено транспортер на седиште ( барем со нив). Мојата беше 2 месеци и мораше со мене да биде врзана на полетување и слетување. Кога полетавме го побарав транспортерот да ми го дадат затоа што ми беше во авион ми кажаја дека не било безбедно и така беше со сите бебиња во авион.
И јас мислам и овде дека не е дозволено. До сега што имам летано немам приметено во авион некој со транспортер . Ќе прашам за секој случај. Фала
Дааа.. Секој викенд скоро од вода не излегуваме по три пати влегуваме по 15-20мин. Уште од почеток на јуни..
8++ е малиот. Не сум за класичен одмор ова лето. Најверојатно ќе одиме крај на август малку во Пефкохори неколку дена...Во таа вила одев цел живот од дете, ја држат Грци (газдите) и има слободни апартмани за јули и август...Преубаво е, а мислам и дека гратчето е убаво за деца поготово лево од пристаништето има пространа плажа со ситен песок. Околу вилата има дежурни педијатриски ординации што работат цела ноќ и аптеки. На самата главна улица е. Следна година би сакала повторно таму ама класичен одмор да истераме барем 10 дена.