Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Ние сме 8,ама мислам од 4 слободно можеш. Егејско е топло, мојата се плашеше првиот ден, сега оди па извади ја :)

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Хрватска со кола или авион ке одите? Ова ради бебе прашувам, се мислам колку далеку би отипла на одмор и како да патувам?! Се мислам меѓу Грчка, Турција и Јадран...

3. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    1г е малата. Не сме патувале до сега подалеку од 70км.
    Сакаме на одмор да одиме средина/ крај на август. Колку далеку ги имате носено на оваа возраст?
    Пред две години бевме во едно мало местенце и ни се допадна па сакаме пак да одиме ама 550км е далеку, па незнам што да правам дали да барам нешто тука поблиску на прв крак..

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.736
    @Pacient srna да за Грција јас зборам :)

@nadenadia јас ја имам носено малата на 4 месеци прв пат 500км , па на 9м , па сега на 18м пред два месеца. Моето повраќа па и давам сирупи пред патување поготво ако е подолг патот. Ќе си носиш играчки за да се занимава по пат да не и биде досадно :)

На nadenadia и Pacient srna им се допаѓа ова.
  5. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Јас малиов го имам носено и на подалеку од 500км,а нема уште година на 9 и 10м и сега наредна недела пак ќе патува толку.. Едино е многу хиперактивно дете значи ќе поспие ќе поигра и послем све му е досадно излегува од седиште се тегне сака враце се качуваа по мене али не е страшно 3часа пат е во прашање па се трпи.

На koritsaki и nadenadia им се допаѓа ова.
  6. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Здравје план за оваа година и ние ќе одиме Хрватска по трет пат али прв пат со бебе али сите пати на различни места сме биле и толку е убава, безбедна, услужлива земја тоа е чудо и со кола ќе одиме. А вториот одмор ќе биде Албанија таму прв пат ќе одам и ќе се здржиме пократко
    Топла препорака за Хрватска нема да зажалиш воопшто имаш преубави места преку booking резервираме и се си било до сега како треба.

На dromka и azelea им се допаѓа ова.
  7. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.210
    Син беше 7месеци кога го однесовме прв пат за Истанбул. И тоа со автобус:drunk: . Преспа цел пат, стана кога веќе бевме стигнати.
    Малава ќе има 6 месеци кога планираме за Анталија. Досега никаков проблем не сум имала со деца ни повраќање ништо.
    Цел пат преспиваат:)

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  8. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Како е со колички во авион? Јас ќе одам сама за некој ден со бебе од 4 месеци, па за да знам транспортерот се зема со мене или и тој оди во багаж со рамката од количката?

9. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Има транспортери и car seats кои се одобрени за во авион(FAA) и се става на седиштето од авионот и бебе седи таму. Количката си ја чекираш, зависно од авиокомпанија и килажа, може да ти ја дадат на крајна дестинација или да биде рачен багаж.

На girl__20 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Do zagreb so avion posle kola. Nemase poenta do krajnata destinacija imase mn saati megu letovite.

Za croatia airlines prasuvav transporter so bebe so mene, trkalata pred avion ke mi gi zemat ne dole kaj sto cekiram bagaz.

11. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Во Охрид дали ги ставате во вода бебињата, 9 месеци сме ќе одиме за неколку дена, знам дека не е како морска вода топла ама де мислев во базен че мало да ја бањам на плажа

12. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Ама зеде седиште плус за транспортерот? Јас со wizzair ќе патувам

13. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Se doplakase 18 evra...zivo dzabe

14. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    73.369
    Јас летав со Fly Dubai и не е дозволено транспортер на седиште ( барем со нив). Мојата беше 2 месеци и мораше со мене да биде врзана на полетување и слетување. Кога полетавме го побарав транспортерот да ми го дадат затоа што ми беше во авион ми кажаја дека не било безбедно и така беше со сите бебиња во авион.

На girl__20 и dromka им се допаѓа ова.
  15. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    И јас мислам и овде дека не е дозволено. До сега што имам летано немам приметено во авион некој со транспортер . Ќе прашам за секој случај.

Фала:D

16. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Ja zasega ne, samo nodzinjata gi slapkame

17. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Дааа.. Секој викенд скоро од вода не излегуваме по три пати влегуваме по 15-20мин. Уште од почеток на јуни..

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.983
    Допаѓања:
    123.618
    Може линк?

19. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    8++ е малиот. Не сум за класичен одмор ова лето. Најверојатно ќе одиме крај на август малку во Пефкохори неколку дена...Во таа вила одев цел живот од дете, ја држат Грци (газдите) и има слободни апартмани за јули и август...Преубаво е, а мислам и дека гратчето е убаво за деца поготово лево од пристаништето има пространа плажа со ситен песок. Околу вилата има дежурни педијатриски ординации што работат цела ноќ и аптеки. На самата главна улица е.
    Следна година би сакала повторно таму ама класичен одмор да истераме барем 10 дена.

На Dee*Tee и Martka им се допаѓа ова.
  20. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.256
    Допаѓања:
    1.418
    Со какво средство /сапун ги перите купачите на малечкото на одмор?