Може нешто линкче или точна местоположба на вилава? Ако не таа барем во околинава што ја збориш да се најде нешто за септември П.С. Како е со комарци?
Се наоѓа во Пефкохори на главна улица спроти пекара Артохора во редот на Шел бензиската. Апостоли се вика газдата поточно синот на газдите. Ќе ти дадам број од Апостоли ако сакаш пиши му на Вибер. Комарци нема во Пефкохори. За септември имаш мислам слободен апартман...(не е студио туку апартман со две соби, кујна, купатило и две тераси).
Мајки се спремаме полека за на одмор, но ми треба совет и од вас. Што да земам за алергија и нешто за полазано/каснато? Матичната ми рече доволно е само парацетамол, пробиотик и чепчиња за тт, но сакам да си имам и друго за недај боже да не трчам да барам во последен момент. И што друго би ми требало? 7+++ е бебе..
Изгледа Август ќе се оди. Тогаш очекувам само навечер да е посвежо. Малото не планирам да го бањам во езеро, на плажа би одела сама со маж ми а бебето да го чуваат баба и дедо пошто комплет ќе одиме Замислата ни е колку да избегаме од горештините и за бебе малку разонода.
Ке патувам сама со бебето (малата има 6 месеци) во Грција, освен пасош, извод на родени, венчани (се ми е преведено на англиски) дали бараат нешто друго на граница со оглед на тоа што ке биде со еден родител?
Овие сирупите ги има ли без рецепт? Јас се премолив за рецепт со матичната да ми даде да го имам за алергија за не дај боже на одмор таа ми вика под 1 год морало преглед на дете за да се даде сируп за алергија
Jas sega patuvav sama so bebe na aeroddrom nisto ne mi pobaraa. A nosev polnomosno na notar zavereno i izvodi od vencani i rodeni. Prevod ne ti treba toa kontrolira makedonskata strana,ne stranskata
Inace da spodelam se kaciv sama so bebe od 3mes vo avion skp zagreb relacija. Super.projdovme samo sto mnogu mal avionot malata se ispokaka na poletuvanje nemase kade da ja presoblecam. Iako mi bese kazano deka transporterot mzoe so mene, sepak gi ostaviv.pred vlez vo avion i transporter i trkalata. Nisto letase bebe zbuneto samo gledase levo desno i niz prozor i kenkase deka ja cesa gazot
Многу големко тоа апартманчево некако, со оглед на тоа што сме само јас, маж ми и бебе... Уште немаме званично одлучено каде на одмор, ќе имам предвид, ќе ти пишам ЛП ако се договориме Фала ти!
И јас дојдов сама со бебе. Исто количката со транспортер ја оставив пред авион бебе седнато со мене. Тешко било сама да патуваш, среќа куферчето го дадовме па имав само ранче. Исто се искака бебче ама во wizzair во вц имаше за пременавање па си и сменив пемпас. Мојата никако не седеше, сакаше цице па и дадов пред полетување па малку се смири, па после пак плачеше, па се смири, па ја занимаваа сите жени околу нас, не заспа цел пат и накрај кога слетувавме плачеше многу со солзи едвај се излажа некако со цицање. Среќа што дојдовме за друг пат ќе размислам дали би патувала сама..
Abe ednas ako sme prosle vaka ne znaci deka sleden pat isto ke e. Maz odese so kola i so site rekviziti nie samo so rance. Mene najstrav mi bese za usinjata ama propelerceto na croatia nisko letase i bebe lakomo za cice vo sekoe vreme fino projde ne ja bolea valjda
Ние се одлучивме за Петровац на крај. Сум одела порано со моите, лечев синуси на Јадран. Океј место е за со дете по мене, сместувањето е близу плажа, па здравје до крај на август.