Здраво, дали има некој во скоро време што бил во Грција да сподели каква е општа ситуација со гужви, дали е безбедно да се оди со бебе, некоја препорака за сместување блиску до плажа и место што е соодветно за бебе не сум летувала баш во Грција па поим немам од каде да тргнам да барам, фала ви многу. Поздрав
Јас сум моментално во Грција и слободно можам да кажам дека по туристичкиве места ни п од пандемија нема, буквално имам заборавено дека има пандемија. Маските се задолжителни на затворено. Седење во ресторани и кафичи е дозволено за сите, а може и да си нарачаш за дома и да си го земеш, за тоа мора да чекаш на маса седнат. Но сепак, има доста помалку луѓе во однос на претходните години. Посетувам туристички места кои беа високо фреквентни во минатото, а сега се полупразни, иако од ден на ден има се повеќе луѓе. За место со бебе може другите да те посоветуваат, оти јас немам Вака блиц мислам дека Пефкохори или Полихроно би ви одговарале од поблиските, Никити, Олимпијада (има Македонка таму што ќе ви обезбеди смештај по ваша желба). На Јонско не знам нешто дали би одговарало за со бебе, евентуално Амудија
Можеби темава ич не е соодветна, ама не знаев кај да споделам инфо. Денес закажавме термин за пасош за бебето за на 30ти јули, во Битола. Пошто мислам дека може да се вадат лични документи и во други општини, ако нема термин во вашата, пробајте во друга.
@Frosty! @duffi ние сме од бт. Негде прочитав дека може да се вадат лични документи и во други општини, можеби сум јас грешка. Ама ако може, чисто да знаете инфо дека веројатно само во ск фул се термините.
Не може во друга општина. Мора во матичната. Инаку низ другите градови не е толку проблем. Ние се сликавме на 2ри, на 10 ти ги земавме.
вие сами си отидовте порано да проверите дали се готови или за толку дена ви кажаа да си ги подигнете? дека обично велат 10 работни дена нели…
Имаше известување на една наша локална веб страна дека сите сликани до 02.07 може да ги подигнат пасошите од 10. А тие кои се сликаа сега никој не знаеше да им каже кога ќе бидат готови. Ние сме со старите обрасци.
Мајки дали ваква гума за околу вратот би ми била потребна за на одмор со 4 месечно бебенце? Или да купам регулар гума за под рачињата со покрив над главчето? Или пак не треба да го ставам цело во вода, освен да му ги брцкам ноџињата? Да напоменам ако е сѐ во ред, здравје, на одмор би оделе во септември, не сега. Исто, за таа возраст бидејќи не најдов соодветен крем со заштитен фактор, доволно е само купачи со фактор? На што ги легнувате бебињата на плажа? На пешкир, в количка? Има нешто посебно? Со оглед на тоа дека нема да седи сеуште, мора да лежи на нешто. @Pacient srna @KittyCat:) ве означувам оти знам дека вие сте на плажа.
I da ne me tagnese ke ti pisev Jas sum vo hrvatska bebe banjam vo bazence poso jadran mi e laden da ja brcnam. Samo nodzinjata i gi brckam i vika ladno i e. Ja mackam so krema na eko kozmetik super i e nema reakcija i ima boicka fateno ako e generalno vo senka. Gumava ja ne bi ja staila na bebe bilo koja vozrast nekako ne mi e bas bezbedna a i mislam ke place na glava koa ke mu ja nataknes(valjda taka se stava). Baska kolku dolgo ke drzis bebe vo more za da ti treba guma, vo race najsigurno bi mi bilo. Mene bebe mi spie vo kolicka,najlesno e taka ke ja svrtam kolickata so tendata prema sonceto i si dreme taa. Tendata od kolickata mi e so faktor, cadorite cisto sumnjam deka se. Kupaci ne kupiv bas zatoa sto znaev deka nema da ja brcam cela vo more i mi nemase poenta da i gi oblakam i vo dolgi da sedi na plaza. zemav samo kapce so faktor za koga e vo race. Sekako na plaza sme 7-10 sabajle i posle 5. Vie pretpostavuvam za grcija se spremate za tamu moze da ti trebaat kupacive toplo e moreto mozes da si go banjas cel bebusot. Opremi se so cuda protiv komarci,mojata e kasnata sreka ne se cesa valjda ne gi cesa ama grev e koa ke vidis na belo bebe crvena tocka. Ako ti tekne use nesto kazi jas mislam se opfativ Ubavo da si pominete na voenata vezba jer odmor bas i ne e
Јас пред 6г, бев со бебче 4м на одмор. Го брцкавме по малку во раце со нас. Не ти требаат гуми чуда за толку малечко бебче. Мојот во релаксатор (имам најобичен лесен и го носев на плажа), највеќе уживаше додека си гледаше во морето
Дали некој носел многу мало бебе (2 месеци) од вода на планина? Сакаме во август да идеме во Дојран неколку дена па се размислуваме за Пониква да продолжиме. Многу е малечок а е разика во надморската висина. Пониква е на 1600 м и не знам дали тоа има влијание врз бебето.
Јадранско е ладно, башка ние септември би оделе, тогаш сигурно ќе е потопла водата. А мојов да е жив, пошто обожава вода, јас си мислев дека ќе можам да го оставам по повеќе време во вода, не знам, некои 15-20 минути и затоа реков некој реквизит за да не го држам в раце, да можи да шлапка сам. Ама ако не, тогаш и ние во базенче ќе го ставам. Колку направи твојата? Седи веќе? Ако не ти е мака, пушти ми сличе од кремата. За количката ептен сум скептик, да не му е жешко стуткан в количка, ама па не знам како е изводливо да лежи на било шо друго. Засега со комарците мака нема. Се надевам дека ќе е како мене и нема да го јадат. Ама во секој случај, ќе носиме тракатанци против комарци. Ако ми истекне уште нешто, ќе прашувам секако, до септември ќе отупам тука. А за воена вежба ич не се сомневам. Мојов баш тогаш во 4ти скок треба да е и ќе биде весело. Како го капевте во морето? В раце само го брцкавте со ноџињата? Или и вие со базенче? Имаме ние релаксатор/лулка, ама не му е многу на љубов на синко. Имаме време да го засака.
Го брцкавме со нас во раце Влегував до половина и така и него до кај газето да му дојдеше вода. Иако обожаваше бањање дома во кадичка, од морето беше така малку запрепастен . Не беше воодушевен, ама не ни плачеше, чудно ја гледаше водата Да се 6+ веќе супер ќе бидат за во гума. Убави се бебешките гуми на Интекс, како дубаче пропаѓаат и баш убаво цврсто е за бебето. За малата таква имав, ама она па беше 8,9м прв пат на море...
Epa mojata tocno na 3mes ja donesov,ne sedi normalno. Ako sakas zemi si guma ama se somnevam deka ke go ostais taka da si plovi samo pak ke go drzis celo vreme Eve ti ja kremata naracuvaj ja uste e na popust https://logona.mk/product/eco-za-sonce-bebe-deca-spf45/ Za kolickata.mojata ima delovi sto se otvoraat kaj glavata i samo mrezicka e za da i strui vozduh. Baska tuka ja parkiram pod bor nekoj uzova gleda drvata i zaspiva. Ne se sekiraj top ke sk pominete