@IRBBB И нашето бебе сака вода, ама на морето реагираше чудно. Не плачеше ама не се ни радуваше баш. Беше помало од твоето кога ќе одите. Нас не советуваше педијатар претходно и ни рече дека кремата за сончање е морална, посебно за толку мали. Зраците продираат и на сенка, така мора стално да биде намачкано, не само на плажа. На директно сонце не смее никако. Кожата им е тенка и за бебе до 1год. е опасно. Заштитна облека инкл. капче со УВ е исто морално, без разлика дали го ставаш во вода или не. Лесно може да добијат сончаница. Јас имав земено две исцели и мислам дека беше правилна одлука, зошто со едното го брцкавме во вода и малку ќе се натопеше, па го облекувавме другото. Имав и пеленка што се пере ама не ја употребив, зошто голо не го соблеков (ја купив пред да ми ги кажат советите од погоре). Исто и тие за пливање за една употреба ми се без везе и џабе ги макнев, башка пуштаат. Ние бевме на потопло море, ама бебе цело не ставивме во вода, иако мислевме дека ќе го бањаме. Спиеше и на крпа во шаторче и во количка (корпа со мрежичка позади за струење на воздухот), двете со УВ заштита, кога како. Првата варијанта е возможна ако сте на песочна плажа.
@mariz @Pacient srna ептееен фала ви! @*katja* фала премногу мами. Кажи ми само костумот за капење треба да е кнап, онака залепен за кожа или малку поширок? За поголемки бебиња знам дека треба да е залепен, како за возрасни, ама вака не знам.
Попрактично е поширок, бидејќи бебе кога е намачкано полесно се облекува ако не е залепен. И што повеќе да се раскопчува е исто попрактично.
Јас вчера се вратив, бебе е 5 месеци. Гума имав таква како дубак со сенка , еднаш ја искористив. Водата беше претопла, поготово поручек, бевме на втор крак. Бебе сакаше да се бања приквечер кога беше потопла водата, пискаше, се радуваше, цела ја брцкавме по 5мин-10. Највеќе беше во количка на плажа, ја легував и на лежалка со надзор цело време, одоздола нејзино пешкирче и врз тоа тетра. Крема и јас ја имав на екокозметикс, убаво се размачкува, не изгоре, а поцрне бебево не знам како цело време беше под сенка, а од 11-17:30 во смештај. Комарци немаше нешто многу, па среќа не ја касна ни еден.
Во runners во гтц имаш и костими за капење и капчиња, капчињата им е убави како шеширче ама на лепенка е за да можат и помали да ги носат. Јас да ве прашам одприлика во колку саат тргате за на одмор? Малиов не ми е љубител баш за во кола за во седиште па затоа прашувам
Следната недела одиме 5 дена во охрид. Бебето е 4 месеци, што ми треба за бебе за на плажа, кое средство со фактор да го земам за таа возраст, за комарци исто, имаме нараквица ама нема ефект. И дали да брцнам бебе во вода само ножињата или ладно е? Лекарства, сирупи ќе ми требаат ли?
И мојата не сака долги релации, на долги мислам 1 час до Скопје ни е драма иако темпирам за време на дремка да тргниме. зборот ми беше, за грција пак ќе темпирам така бидејќи кога тогаш заспива. Па до таму ни е околу 3ипол часа, ќе има време и да поспие. Обично ми заспива пред влез во Ск
Мојов има две дремки од кои едната му е во 13:00 а некако сака да смени на 1 дремка што значи да тргам тогаш нема шанси , а да го разбудам сабајле не знам како ќе биде . Иако знае и да си поплаче и да заспие ако нема што друго да прави али или или е работава
Резервиравме 5 вечери во Пефкохори од 12ти август едвај чекам после 7 години на одмор сами прва година со дете @Vojdana благодарам апартманите се екстра
Убаво да си поминете мила. Ако сме во можност и ние ќе дојдеме во август... Ние за Берово се спремаме ќе одиме неколку дена да одмориме малку... Сега во Хотел Вип, а на 23 август во Вила Лина резервиравме 3 дена... Валда добар избор е...
Ок е во вип ама некогаш наплаќаат и за користење на шпоретче.. на едни пријатели им наплатија на други не.. таму е распашана команда.. Газдите не се замараат мн, си имаат и во СК хотел оној карши саем. Ама често се тука, кога се тука постегнато е..
Здраво се мислиме годинава зс одмор во валона тогаш цуца ви имала скоро три месеци и дадичка со 3 и пол годинки. Првово го однесов прв пат на одмор на 7 месеци и сеа сум на мисла да не му е мн рано на бебуш, што мислите вие ваши искуства... Во опција ни се два термини од 20 август или 10 септември... И тука дилема август да не е мн топло од др страна па септември 10 да не е доцна...
Нoсев бебе oд 1 месец вo Грциjа на oдмoр, oдличнo пoминавме. Пoлневме базенче сo мoрска вoда oстававме да се стoпли и ќе гo брневме малце. Супер си прojдoвме. Педиjатарoт дoзвoли да се нoси на мoре нo не и на планина каj штo има надмoрска висoчина.