Valjda zavisi od visinata t.e. promenata na visinska razlika..i skopje ne e na 0 nadmorska, a ima i bebinja sto se ragaat i ziveat vo planinski predeli
Имате ли препорака за Хотел во Охрид или Струга за со бебе и поголема дада ама да е на плажа,може и некоја вила?
Хелоу девојки Ќе ве тагирам трите, зошто не помнам која од вас, (@Yowannty , @Kallias2 , @koritsaki ),имаше напишано, која е најдобра вода за бебиња во Грција. Мажот ми не сакаше да носиме од дома, (иаку имавме место, и немаше на грб да ја носиме, туку ајде бидна ). Тука во аптека зачудено ме гледат дека вода за бебиња барам . По продавници ми препорачуваат Загора или Теони. Купив Теони, дали го направив вистинскиот избор? Инаку ние сме Неа Флогита, тука ни К од Корона
Tука вода специјална за бебиња мислам слабо, а може и воопшто да нема. На Хип имам гледано во Мк , тука ако ги прашаш ќе се чудат сигурно. Јас на ќерките од мали им давам на Загори , таа ја купуваме или на Викос.Исто и на Nera kritis (истава ја има во Зегин) ја имам купувано Убаво да си поминете
Вода за бебиња нема во Грција. Јас веќе 2 години не купувам вода, имам филтер дома и од таа пиеме сите па и децата. Кога сме излезени купувам било каква, не гледам марка, сите се исти, флаширани да се, вода е вода Убав одмор да имате
Има некоја што била скоро во Албанија или ќе оди? Како е со мало бебе и на кое место е најдобро за него? Преку кој пат одевте зашто викаат лош бил патот. А за Грција ? Како е таму? Оставаат ли без вакцини да се патува? Ако да кое место е најдобро за бебе?
Хотел Аквалина колеги беа таму со бебе од 1 год и супер си пројдоа цел ден биле во базен и плус имаат и лежалки за во езерото ако сакаш и таму да се бањаш. Со цени не знам како се јави се прашај си.
Скрос различно, тоа е таму родено! И да не се носат бебиња на високи планини. Сум изумила до која надморска височина смееше. Има постапка и кога би иделе, се застанува често, бебето треба да се стабилизира и да пие млеко.. Ќе си прашате матичен. Хотел Лаки, ми изгледа среден, а не сум била. Метропол има блиску своја плажа, песочна, уствари како на брег е, по скалички до вода треба. Која ипак за да седнеш на лежалки треба да платиш 200ден (од страна е 400ден). Ама од собите некој се жали, друг фали. Десарет е преполн, тој треба да е поевтин. Значи многу убаво си поминале на базент
@azelea ние уплативме пред 2 до 3 месеци.. Тогаш беше по 200 евра од човек за 6 вечери. Сега не знам како се цените.
Па да они малце се такви стресни родители да не им настине детето иначе комотно можеа во езеро да ја бањаат топла беше водата.
Фала женски @Brpbrp ,@emkaemka ,@MikicaBt ,се мислевме Десарет ама немало клима и фрижидер па тоа не предомислува,исто и Тино на Св Стефан ми фаќа око ама тој е секогаш фул,Аквалина е убав за со деца ама гледам немате тераси само прозори се собите.Исто ми треба мислење ако некој бил Аура,Силекс,Пела.. @emkaemka а на Метропол добра е плажата,си била? Зошто се мислев дека е бетон таму,или тоа пред Гранит беше?
На 1мин од Десарет имаш продавничка, во Охрид клима и не баш треба, башка изберете соба на сенка. Тие куќичките ми се многу убави, али внатре не знам какви се. Плажата имаш и дел песок, дел камчиња, имаш и лежалки (250ден), имаш и дел каде да си пружиш пешкир, над се две огромни дрва и до кај 14ч ќе имаш и сенка. Метропол еве, мислам се гледа, на крај ете и бетон имало па од тоа се симнуваш и е вода. Има и мал дел лево, десно додуше плажичка, ама баш мало место. Убаво е. Спојлер: Метропол
Аура никако, лани бевме јас трудна 8ми месец немавме клима во август месец, зошто даваат картица кога влегуваш во соба и се става за да функционира се и некој од 2ри кат од соба си ја вадел нон стоп картицата и цел први и пола втори немавме ладење(така им функционира системот) и можеби 5 пати се расправавме со тие на рецепција. Исто така кога стигнавме таму чекавме уште саат плус да се исчисти собата. И кога резервиравме напоменав за брачен кревет добивме одвоен и кога се симнавме на рецепција да им кажеме ни викаат па ако сакате ќе ги споиме.Едно гоолемо НЕ, само ако сакате доле во ресторанот да јадете океј е и нормални цени. Иако викаат и дека имаат лежалки наплажа никогаш немаа за тие од хотелот туку за нивни пријатели од страна што доаѓаа магично наоѓаа лежалки, срам невиден.
Фала ти Во аптека ми рекоа дека престанале да ја носат водата на Хип, некогаш одамна ја имало. И едно потсетување за оние што користат купени кашички, купете си од МК, бидејќи овде во Грција се тродупло поскапи. Носев само ноќни за сите денови, и една овошна, бидејќи овошните дома не ми ги јадеше. И за чудо таа една овошна овде маф ја направи, па купив три на хип од аптеката овде. За трите платив 9 евра и 70 центи.
Лани пријатели беа во Десарет се жалеа дека било нечисто,застарено...се бркале со персоналот за даљинско од телевизор или клима не ми текнува. Чекале да исчисти хигиеничарката и пак било нечисто. Храната еднолична.
Лани ние бевме во дрим, презадоволни сме. Е, тогаш немавме бебе и искрена да бидам не ни обрнував внимание на работи што би можеле да бидат од значење кога ќе си родител. Ама воглавно, хотелот пречист (особено со оглед на ваучерите лани колку гужви имаше), храната одлична, цените во ресторанот пристапни, приватна плажа, приватен базен, персоналот преуслужлив.