Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Valjda zavisi od visinata t.e. promenata na visinska razlika..i skopje ne e na 0 nadmorska, a ima i bebinja sto se ragaat i ziveat vo planinski predeli

На Ednostaven и Larahappy им се допаѓа ова.
  2. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    Имате ли препорака за Хотел во Охрид или Струга за со бебе и поголема дада ама да е на плажа,може и некоја вила?

3. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.256
    Допаѓања:
    1.418
    @azelea јас резервирав во хотел Белви во Охрид.. Прв пат ќе одиме. Малото ќе има 16 месеци.

На tina2018 и azelea им се допаѓа ова.
  4. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    5.372
    Хелоу девојки :)
    Ќе ве тагирам трите, зошто не помнам која од вас, (@Yowannty , @Kallias2 , @koritsaki ),имаше напишано, која е најдобра вода за бебиња во Грција.
    Мажот ми не сакаше да носиме од дома, (иаку имавме место, и немаше на грб да ја носиме, туку ајде бидна :|).
    Тука во аптека зачудено ме гледат дека вода за бебиња барам :D.
    По продавници ми препорачуваат Загора или Теони. Купив Теони, дали го направив вистинскиот избор?
    Инаку ние сме Неа Флогита, тука ни К од Корона :)

На Chuchanov и koritsaki им се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734

Tука вода специјална за бебиња мислам слабо, а може и воопшто да нема. На Хип имам гледано во Мк , тука ако ги прашаш ќе се чудат сигурно. Јас на ќерките од мали им давам на Загори , таа ја купуваме или на Викос.Исто и на Nera kritis (истава ја има во Зегин) ја имам купувано :)Убаво да си поминете :)

На dromka и eta им се допаѓа ова.
  6. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    3.890
    Вода за бебиња нема во Грција. Јас веќе 2 години не купувам вода, имам филтер дома и од таа пиеме сите па и децата. Кога сме излезени купувам било каква, не гледам марка, сите се исти, флаширани да се, вода е вода :)
    Убав одмор да имате

На dromka и eta им се допаѓа ова.
  7. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Има некоја што била скоро во Албанија или ќе оди? Како е со мало бебе и на кое место е најдобро за него? Преку кој пат одевте зашто викаат лош бил патот.

А за Грција ? Како е таму? Оставаат ли без вакцини да се патува? Ако да кое место е најдобро за бебе?

8. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    5.372
    Ти благодарам :*

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    А твоето е поголемо:).
    Како е со цени?

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Хотел Аквалина колеги беа таму со бебе од 1 год и супер си пројдоа цел ден биле во базен и плус имаат и лежалки за во езерото ако сакаш и таму да се бањаш. :) Со цени не знам како се јави се прашај си. :)

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.839
    Допаѓања:
    109.355
    Скрос различно, тоа е таму родено!
    И да не се носат бебиња на високи планини. Сум изумила до која надморска височина смееше. Има постапка и кога би иделе, се застанува често, бебето треба да се стабилизира и да пие млеко..
    Ќе си прашате матичен.

Хотел Лаки, ми изгледа среден, а не сум била.
    Метропол има блиску своја плажа, песочна, уствари како на брег е, по скалички до вода треба. Која ипак за да седнеш на лежалки треба да платиш 200ден (од страна е 400ден).
    Ама од собите некој се жали, друг фали.
    Десарет е преполн, тој треба да е поевтин.

Значи многу убаво си поминале на базент :D

На dromka, Sofi.ja, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.256
    Допаѓања:
    1.418
    @azelea ние уплативме пред 2 до 3 месеци.. Тогаш беше по 200 евра од човек за 6 вечери. Сега не знам како се цените.

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Па да они малце се такви стресни родители да не им настине детето иначе комотно можеа во езеро да ја бањаат топла беше водата. :D

На eta и emkaemka им се допаѓа ова.
  14. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    Фала женски @Brpbrp ,@emkaemka ,@MikicaBt ,се мислевме Десарет ама немало клима и фрижидер па тоа не предомислува,исто и Тино на Св Стефан ми фаќа око ама тој е секогаш фул,Аквалина е убав за со деца ама гледам немате тераси само прозори се собите.Исто ми треба мислење ако некој бил Аура,Силекс,Пела..
    @emkaemka а на Метропол добра е плажата,си била? Зошто се мислев дека е бетон таму,или тоа пред Гранит беше?

15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.839
    Допаѓања:
    109.355
    На 1мин од Десарет имаш продавничка, во Охрид клима и не баш треба, башка изберете соба на сенка. Тие куќичките ми се многу убави, али внатре не знам какви се.
    Плажата имаш и дел песок, дел камчиња, имаш и лежалки (250ден), имаш и дел каде да си пружиш пешкир, над се две огромни дрва и до кај 14ч ќе имаш и сенка.

Метропол еве, мислам се гледа, на крај ете и бетон имало па од тоа се симнуваш и е вода. Има и мал дел лево, десно додуше плажичка, ама баш мало место.
    Убаво е.
    Screenshot_20210721_155423.jpg

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Аура никако, лани бевме јас трудна 8ми месец немавме клима во август месец, зошто даваат картица кога влегуваш во соба и се става за да функционира се и некој од 2ри кат од соба си ја вадел нон стоп картицата и цел први и пола втори немавме ладење(така им функционира системот) и можеби 5 пати се расправавме со тие на рецепција. Исто така кога стигнавме таму чекавме уште саат плус да се исчисти собата. И кога резервиравме напоменав за брачен кревет добивме одвоен и кога се симнавме на рецепција да им кажеме ни викаат па ако сакате ќе ги споиме:D:rofl:.Едно гоолемо НЕ, само ако сакате доле во ресторанот да јадете океј е и нормални цени. Иако викаат и дека имаат лежалки наплажа никогаш немаа за тие од хотелот туку за нивни пријатели од страна што доаѓаа магично наоѓаа лежалки, срам невиден.

На dromka, azelea и tina2018 им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Mene pa po sube ke mi bide vo bazen da banjam dete....ne veruvam na cistotata na bazenite ama ic

На MissWitch, Brpbrp, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    5.372
    Фала ти :hug:
    Во аптека ми рекоа дека престанале да ја носат водата на Хип, некогаш одамна ја имало.
    И едно потсетување за оние што користат купени кашички, купете си од МК, бидејќи овде во Грција се тродупло поскапи.
    Носев само ноќни за сите денови, и една овошна, бидејќи овошните дома не ми ги јадеше.
    И за чудо таа една овошна овде маф ја направи, па купив три на хип од аптеката овде.
    За трите платив 9 евра и 70 центи.

Последна измена: 22 јули 2021
    На dromka и koritsaki им се допаѓа ова.
  19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Лани пријатели беа во Десарет се жалеа дека било нечисто,застарено...се бркале со персоналот за даљинско од телевизор или клима не ми текнува. Чекале да исчисти хигиеничарката и пак било нечисто. Храната еднолична.

20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Лани ние бевме во дрим, презадоволни сме. Е, тогаш немавме бебе и искрена да бидам не ни обрнував внимание на работи што би можеле да бидат од значење кога ќе си родител.
    Ама воглавно, хотелот пречист (особено со оглед на ваучерите лани колку гужви имаше), храната одлична, цените во ресторанот пристапни, приватна плажа, приватен базен, персоналот преуслужлив.

На azelea и ivance.. им се допаѓа ова.