Јас земав сирупи за алергија, парацетамол, ибупрофен, супозитории(чепчиња) парацетамол,антибиотик(нерастворен), тобрекс(за уво), хидроген3%, банеоцин, синопен, камагел. Ова само за бебе
Ние одиме утре зедов Парацетамол Блок Макс Сируп за алергија Камагел Јекодерм Биогаја Електролити Антипиреа Газа,хидроген,ациди борици Спиранто Про-Бејби анги(година и 2 месеци е ) Спреј за нос
Da, nie bevme so 6mesechno bebe. Super mesto, ne iznenadi shetalishte deka imashe shto mi e vazhno za da vrtime so kolichkata. Duva postojano, od edna strana e super toa, ne se postish ama za malo dete /bebe mozhe da e neprijatno. Ne odevme na plazite so lezhalki, sami si nosevme oprema i go ostavav me chadorot postojano na plazha, ni nokje ne go zimavme. Prashaj neshto podetalno ako te interesira
Одиме на одмор, знам што да земам за температура, осип, алергија....ама незнам како треба да биде облечено бебе од 1 година тие 2-3 саати што ќе биде на плажа и како да се бања со купаќи или голо? Добивме на поклон купаќи но се мислам дали да ги земеме.
Мајки да прашам, бидејки не знам каде, се венчавме во декември, на моето презиме го додадов на сопругот, сменив лична карта, ама пасош не (сега дури ми текна), а одмор закажав во септември во Грција, ако не затворат граници. Да не ми прават проблем на граница?
Мора да го смениш пасошот чим имаш промена на презиме. Јас од истата причина прво го променив па патував. Затегнато е многу на темата пасош,откако ќе дадеш документи треба да одиш во МВР да докажеш зошто го менуваш и прашуваат дали си патувала со стариот пасош.
Na granica moze i ne ama pri promena na pasosot ima predvideno kazna za ova. Smeni si go pred da patuvas
Nie sme vo Pefkohori i dobro pominuvame,odime dva pati na plazaa po saat ipol do 2 saati najmnoguu.bebe mnogu saka da se bajnaa zalepena za mene,vodata e toplaa,non stop e so maica odozgore.nauci sama da se uspiva Se razocarav od pelenite za voda isti se kako gakickite pampers
Пасошот имаш рок да го смениш 30 дена од денот на венчавањето казната е голема. Смени си го одма. Јас бев надвор од државата после венчавка одма и не ми правеа проблем секако си ја носев венчаницата со мене.
Пасошот го сменив 10м. после регистрација. Не патував во тој период. Кога дојде време за патување си извадив нов. Не платив казна. Само ако патува тогаш плаќа казна, односно 50е како што пиша кукла.
Ви благодарам на сите, доцна ми текна, во саботата во18,a тие работат до 16ч,сега ќе ми закажат дури во окт, ќе молам за порано што да правам. Се си мислев дека може така и јас без памет.