Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.208
    Даа во Ленд оф парадис здравје следен одмор планираме да идеме еднодневно, оти баш таму одмор е преескапо:x

На The Unicorn му/ѝ се допаѓа ова.
  2. scorpias

scorpias Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2014
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    4.421
    Нема од шо да ти е страв од искуство ти кажувам:) одиме веќе неколку години и после 15 септември некаде за со дете е идеално, мислам според мене и за нас е тогаш супер температурата и не е воопшто прежешко:) во Египет не би од јуни до август никако. Здравје ние планираме некаде после 20 септември да одиме

На lovely91, lilo и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  3. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Исто и сестра ми оди крајот на септември и го споделува истото искуство во однос на температурите. Презадоволна е таа

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.391
    Мајкии добро утро. Каде ќе се оди годинава на одмор? Сакаме крај на август да одиме синко ќе е 9 месеци тогаш. Предложете места Грција на вториот крак или Албанија? Фалаа

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.330
    Допаѓања:
    170.814
    И јас сум за втор крак да идеме.
    Ама ние сакаме и крај на јуни да тркнеме на 5-6 дена. Синко ќе е 6м тогаш, валда ќе видиме нешто од одмор:^)
    Мене у план ми е Никити или Логомандра. И Вурвуру ми е трета опција.
    Почнувам да разгледувам смештаи, ако најдам нешто одма ќе споделам.
    Сподели и ти ако видиш нешто интересно:hai:

На zverkica и Bubamaricka им се допаѓа ова.
  6. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.391
    Вчера баш гледав Никити смештај некако не најдов нешто ете така да ми фати око. Вурвуру исто. И некако далечко Вурвуру ни е нас преку 5 часа пат ни е и од Охрид и од Скопје. Сега ќе го проверам Логомандра прв лат слушам за местото. Али и цените годинава :o машала.

Јас искрено ич не ја сакам Грција, посебно Егејско море, Јадран ми е на срце или Јонско ама далеку ми е за со бебе.

Албанија исто гледав ама па таму освен Ксамил не сум била на друго место, а Ксамил некако не ми е за со бебе.

Чаре? :?: Хахаха

На Matsya му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.330
    Допаѓања:
    170.814
    Вурвуру , Никити и Логомандра се тука некаде во км, +- 10 тина разлика.
    Јадранско море е ладно бе:)
    Нас Јонско ни е 400км од овде, не е толку страшно да извозиме, ама и оно е ладничко.
    Не оти ќе го капиме синко де, ама па шознам:^)

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.391
    Да поладни се и Јадранско и Јонско ама па ние Охриѓани па учени на ладно хахахах. Јадран и Охридско тука некаде се за топлина.

Зошто да не го капите? Во базенче малку вода да се згрее на сонце и немате гајле. Нема со саати да седи секако. Кратко ќе се прошлапа. Убаво е малку солена вода за носето синуси.

Да ти кажам не ги проверив на мапа колку се разлика во километри. Ќе видам денес подетално фала мајка на инфо :hug:

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.330
    Допаѓања:
    170.814
    Во базенче, да. Ама во него и кочан вода од планина да ставиме ќе се стопли:)
    Јас за мене си барам потопличко море:)
    А здравје, август у пикот ќе ви дојдеме Охрид.
    Тогаш ќе те гњавам каде да го носиме на плажа:):*

10. enaena

enaena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    121
    Јас имам позитивно искуство со Kalamitsi. Бевме кога малата имаше 1 година. Мало мирно место јужно на втор крак, од таму го шетавме кракот и западно и источниот дел.
    Плажа ситен песок без гужви, инаку бевме почеток на септември.

На Carpe Diem New, Bubce38, Bubamaricka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.564
    Ние уплативме за Торони, хотел Hotel Blue Sea Toroni 9 ноќевања за крај на август. Ова ке биде прво одење надвор од државава со малата. Баравме поблиску да е ко за почеток бидејќи не сме патувале со нејзе а втор крак сум била и ми се свиѓаат и плажите и морето. Маж сакаше Турција ама некако не се осмелувам со мало дете толку далеку. Сакам ако нешто недај Боже се деси да сум на неколку саати од Скопје и одма да се вратам.

На Bubce38 и Bubamaricka им се допаѓа ова.
  12. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    4.643
    Јас искрено за со бебево сега гледам хотели, јуни и ние ќе сме 6м. Вурвуру ми е под кожа, секоја година одиме бар на неколку дена, го обожавам таму морето и обавезно во прв ред во двор да ти е. Ама за сега си сакам најмалку доручек и вечера да не се замарам, кога ќе потпорасне да може да ужива сама во тие дворчињата и плажата, од тераса да ја гледаш доѓа во предвид Вурвуру. Никити па освен за шетање не ми прави кејф ни плажа ни вода за да се мислам. Башка кај ќе се распостелеш на таа плажа со базени, место за спиење, триста чуда за бебе. Некако хотеливе си имаат свој приватен простор и да не мислиш дали ќе најдеш место и дали ќе згазиш некој на плажа. Конкретна препорака немам пошто никад во хотели не сум одела :D. Некако ме влече накај прв крак ко да има повеќе избор. Порфи исто ми личи убаво меѓу први и втор крак, ама па мора кола да палиш за да прошеташ, од друга страна бебе во 7 заспива па си викам кај ќе шетам. Кога ќе дојде јуни ќе испадне кај најдеме место таму, ние секогаш 3 дена пред одмор резервираме. :D

13. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Еее прв одмор кога имаше 6 месеци кај ќе го оставиш таму. Сега втор одмор година ипол ќе е кај ќе не врти таму ќе одиме :D Искрено, и јас се мислев дека мала 6 месеци како што ќе биде ама одлично поминавме многу убав одмор

На tina2018, IRBBB и Bubce38 им се допаѓа ова.
  14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.491
    Допаѓања:
    17.216
    Поубав ќе ви биде одморот сега на 6 месеци него догодина кога ќе ја трчате цела плажа :)

На tina2018, LucyLu, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.330
    Допаѓања:
    170.814
    Ај кажи ми на кратко, како изгледа еден ден на одмор со бебе?
    Кога одите на плажа, по колку седите, кога и каде јаде, спие?
    Јас сум целата збунка.
    Сега за во јуни сакам и мама и внучка да ги земеме со нас, ама уште сум на два ума:wasntme:

На simona_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  16. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.491
    Допаѓања:
    17.216
    Зависи кој период одите,ама во глобала повеќе ќе сте внатре или под сенка него на плажа.Мали се на шест месеци знаат да изгорат и под сенка.Насабајле околу 8 9 ќе одите ќе поседите до кај 11 најмногу 12,па фаќаат горештините.Ќе си одите во смештај.Тек околу пет ќе одите пак кога веќе сонцето намалува.Малите со капче на глава во бели маички.Најубаво да барате местенца со убави природни сенки,под дрва.Под чадор ќе зовријат.Јуни може да не е толку жежок може и повеќе ќе си седите на плажа.Ќе си спие на плажа ако му прија и не е топло.Ако не мама ќе го чува во смештај ти ќе се сончаш.За јадење моиве цицале,ќе му дадеш готова каша било каде :) Ако многу му ја мислиш нема да отидеш :)

На Bubce38, Ljubova, LucyLu и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.330
    Допаѓања:
    170.814
    Не му ја мислам за нас, ние милион посто ќе одиме и крај на јуни и крај на август.
    Се думам госпожа мама дал да ја носам.
    Секоја година си ја носевме по еднаш со нас и коа немавме бебе.
    Си велам дал и годинава.
    Ама арно викаш, во најжешкото нека си се чуваат со внукот, а јас на раат ќе се пржам:D

На eli25 и simona_baby им се допаѓа ова.
  18. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.491
    Допаѓања:
    17.216
    Нема две деца исти води се по него.Ако сака да се вози супер,ако не ќе правите паузи.Мој предлог е да бидете поблизу,да има доктор или аптека во близина,чисто ти да си по раат.Од тука носиш каши,вода.Пред да одите ќе му даваш пробиотик,и таму ќе продолжиш со него.А мајка носи си ја ем помош ем ќе поужива.

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    А вака од искуство некоја мама да ми предложи хотел во Грција на 4-6 саати од Скопје? Да е блиску до плажа, природни сенки по можност и не страшна гужва?
    Не знам што е попаметно, да барам доручек + ручек или ручек по ресторани? Гледам повеќето хотели нудат само полупансион. Спасува и тоа, не дека не.

Да се едитирам, сега си размислувам дали е попаметно хотел или апартман, па да можам некоја супа да сварам да не биде цел одмор на сува храна. Како ви било попрактично? Освен на викенди, не сме биле подолго надвор од дома.

20. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.138
    Зависи колкаво е бебчето.
    Попрактично според мене е апартман.
    Ние лани бевме во апартман и попрактично ми беше бидејки за малата можев и манџичка,супа и сл.да и приготвам за да не е само на купечко и сува храна цел одмор.Додека во хотел ја немаш таа ,, привилегија,,

На tina2018, Bubce38 и Jana06 им се допаѓа ова.