Планирам во јуни, ќе биде 2 години. Порано јадеше било што без проблем, сега веќе си има желби уште од сабајле. Затоа ми е малку страв, би сакала да имам избор, а баш си замислив одмор без готвење Најверојатно ќе биде апартман, уште да одлучам каде да одиме.
Јас да се надоврзам на муабетот ос претходно со бебе од 6 месеци и разлика наредна година од година ипол. Ќерка ми е родена почеток на јануару прв одмор крајот на јули почеток на август значи 7 -8 месеци пошто бевме прва година во корона опција беше само охрид или тука некаде кај нас . Јас спремна со базени кофи се по ред ... очекување до плафон трезвено ич не размислив но тоа е мое искуство. Одиме на одмор бебе станува у 5ипол автоматски ги будиже сите соби околу нас .... одеме на плажа сака само у раце кај мене , вода несака да виде одма плачење вриштење активности на плажа со бебе 0 . Спиење строго во соба надвор никако имаше по 3 дневни дремки ми се чини и среќа плажата ни беше преку пат па цело време на релација плажа измеѓу дремки шосле втора дремка одевме на ручек навечер засчиваше во 7ипол -осум и пак строго во соба значи неможевме да мрднеме прошетавме еднаш двапати по шеталиштето другото во соба мм земаше вечера и на нтераса кога ќе заспиеше бебе. Повеќе беше замор станати од 5 ипол сабајле башка о соба неможеш на здмја да ја оставиш плочки беше, во количка ептен кратко седеше и тоа е јас пак со бебе не би одела без помош или ако бебе неспие надвор стварно беше страшно ама па затоа на година ипол во грција одма влезе во вода сакаше мн да ја држиме и да плива надвор со песок кофички топки со се више си играше , спјепе еднаш денски таманнниебручавме за тоа време па пак плажа ,навечер шетање сакаше да се вози на тие детските возови и фигури и дошло време за спиење можевже и ние на тераса да си поседиме насабајле стануваше више у пристојно време околу 7 ипол значи ддн и ноќ разлика
Татко му е докор, мајка му аптекарка Бар од тој аспект мирни ќе сме. Е баба е шивачка па ако му се сокине нешто ќе има кој да го закрпи Ми даде "сила" да се истркалиме и до Јонско. 4 ипол часа пат, со една пауза мислам ќе нема проблем. А, И водата мора да се носи од овде?!
За со бебе нема подобра плажа од Лагомандра. Дебели густи природни сенки,црцорење на птици простор колку сакаш,цел ден на плажа можеш да преседиш.
Носи ја зошто да не Јас еден одмор терам со мајка ми. Ама не и давам да го фати малото. Кај ми го чува цела година, сакам да поужива и она. Исто и за јадење , не и викам оди ајде порано од плажа и напрај нешто ние ќе дојдеме Дури она зошто си обожава море и сонце ние секогаш си заминуваме први од плажа Откако е роден синко одиме Сивири. Ама повеќе не, последната година сите не зареди стомачен вирус и синко рече тука веќе не ( не оти ќе се сеќава, ама и нас ни скисна)
Ама не можеме веќе таков одмор да тераме Те и вода ќе треба да носам од овде, ќе нема место за мојте патлиџани, мумуруски и не ти знам што @eli25 мама е госпожа коа е зет и' тука
Леле стварно, столици, маси, докулатки, сега уште и количка и разни тракатанци за бебе...едно комбенце треба да ренташ таков одмор ако тераш. Плус еден дечко само да растовара и собира на плажа
А зошто вода? Само место во кола ќе ви фаќа. Јас тука купувам грчка вода, ја имаш Нера критис со пх 8,таму плус евтина. И јас како Симона би ти рекла, додека не јаде бебе уживајте во хотел, со вас само куфер алишта.
За водата јас спомнав поаѓајќи од тоа да не е навикнато на одредена вода,ама па после си викам вода е вода Буба само нека оди и ужива
I jas sum za ovaa tema. Na 20 juli kje pravi godinka i ne znam ni so odmor shti kako zashto do sega sami bez bebe e drugo ama sega ne znam ... Ni mesto ni vreme. Za vzenje so avtobus do sega sum nemala problem n arelacija Prilep Skopje i obratno i so voz isto si prespiva no za podaleku sum skeptik. Ubav den majki
А на година се трпи? Јас сум на 300 ума дали да одиме, синко ептен е тежок карактер, не сака да се вози (кола/количка), не заспива надвор никако, не спие во креветче, постојано сака да е во движење, во раце само кај мене и татко му...
И јас од таа вода земам овде. Симона имаше пишано вода и кашички да носиме, затоа прашав за водата, чудно ми падна. Ние двајцата нема шанса да издржиме во хотел. Бевме еднаш и никад више. Си сакаме дворче, кујна, без многу народ околу нас. На плажа исто, да си се распостелам со мои лежалки, маси, фламингоси и душеци Дур не потпорасне синко и да бара дечиња околу себе, вака ќе тераме. Ама годинава ќе морам јас да отидам унапред да најдам смештај и да ги оставам стварите, па да се вратам истиот ден и за ден два да идеме со маж и синко. Е таков план скроивме. 200 км ми е возење , не е никаков проблем. Маж вика- валда ќе се вратиш т.е нема да останеш кај некој Грк
Епа тогаш си за во Вурвуру . Грото имаат и летни кујни во двор, плажата ти е во двор, сенки природни, луѓе сведени на минимум. Ама плажите се малечки немаш толку место за тракатанци, ќе си ги оствиш на трева.
Да, малечки се таму плажите. Ама па ќе идеме еден ден на таа една - Кариди бич мислам беше. Постои уште таа плажа?!
Па понадежно е у секој случај на година више повеќе се занимаваат на плажа на пр ако е песочна ќе може да си игра ао кофичка топки да го оставиш да си сеси да лази шо сака нека прави да не е само у раце, незнам колку дремки ке имате претпоставувам две ке треба околу тоа да се организирате да ви биде блиску навечер претпоставувам ќе можете да нпрошетате макар и у раце види не се откажувај неможеш никако пднапред да знаеш а може и ке се измори доволно од вода и активности па ке дремне на плажа ко за чудо
Бубче јас со години одам во Никити, кај едни исти луѓе проверен ми е смештајот на сама плажа, за децава ми е уживање Ние веќе уплативме пролетен одмор 7 дена од 29. 05 во Ханиоти па како ќе поминеме таму ќе видиме, август здравје пак Никити ќе си одиме