Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    8.362
    Неа Пори врие комарци да знаеш. Олимпијада не сум била ама во близина на Олимпијада е Ставрос, супер е ако сакате натака одмор да терате. Поголем град е од селцава и плажата, морето се ок.

На Autumn Love и sani99 им се допаѓа ова.
  2. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    7.666
    Неа пори не сум била, додека во олимпијада да, малата тогаш беше 2 години. Бевме сместени во делот каде што е мостот, прв ред значи на самата плажа. Водата беше плитка и топла.
    Шеталиштето ти е една патека покрај море и ноќите беа малку свежи дека покрај вода е шеталиштето. Немаше нешто многу гужва на плажата.
    Има маркет, таверни, гиро и пица, бич баровите имаа свирки . Сега со короната како е дали имате не знам.
    Продавници за играчки, гардероба не загледав дали има дека не шетавме низ местото, бевме цело време на шеталиштето или плажата. Имаше едни како колички на Жетон за возење и неколку лулашки.
    Доколку сакате да посетите и други плажи одма после олимпијада спрема трети крак има доста убави плажи со кристално сина боја. Ние одевме на Аммос плажата мислам дека се викаше, само што одма почнува длабоко и е за нијанса поладна водата одколку во олимпијада. Малку подоле е и бабилион плажата таа е плитка, не ја посетивме бидејќи ни се погоди со ветер и имаше доста големи бранови.

Доколку сакате забави и нема баш, но една прошетка низ шеталиштето, да седнеш на риба,пица,гиро или на пијачка има не е до толку запуштено да нема ништо.

На Malataa@ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    1.363
    A drugi preporaki imate osven Olimpijada i Nei Pori ? Samo za niv imam sega za sega apartmani ama ne sum rezervirala seuste...

4. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    7.666
    Јас ја разгледувам и парадисос мислам така беше плажата што е пред неа Мармарис на втор крак, и неа флогита ми е во игра. Најмногу заради близината. Овој пат ќе треба некаде поблиску најмногу 150-200км оддалечено од дома.
    Инаку можеш и торони, имаше некој пишено дена има убава плажа за мали деца и не е бучно.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    1.363
    Nea Flogita e na prv krak ? I Toroni ?

На bella12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.365
    Јас лани бев со 3 мали деца ( најголемото 7 години , 5 години и бебе од 8 месеци ) во Турција во Alanya , хотел May Garden club hotel , седум дена all inclusive . Не чинеше 2600 евра се на се ( вадевме 4 пасоши , за мене и децата ) со се авионските карти , но ние уплативме веќе во сезона ( уплативме во мај а заминавме во јули месец ) . Искрено , морето во Турција не е за пливање , особено ако сте лош пливач . Брановите се огромни , морето е топло и пријатно но има премногу бранови . Ние цело време во базените на хотелот го поминавме , дали 3 пати бевме на плажа .

Годинава сакавме во Египет , ама ни испаднаа други планови па нема да одиме , можеби следната година :D .

На IRBBB и Anturium им се допаѓа ова.
  7. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    1.363
    Најдов смештај во Неа Флогита, како сте задоволни со едногодишно ? И плажата каква е?

8. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Бевме пред 2 години, само на еден ден. Плажата е преубава, долга и многу широка. Ние бевме во септември, градчето беше скоро празно, не стигнавме да видиме ништо освен плажата. За со мали деца плажата ти е идеална. Ситна чиста песок, еден ред лежалки беа тогаш, да трчаат без да се плашиш дека ќе ти се изгубат. Во сезона веројатно е повеќе гужва.

9. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Мамички поради мн трошоци оваа година единствено можиме да си дозволиме одмор Паралија или Лептокарија, гледајќи ги цените по агенции единствено за овие места би ни стигнал буџетот одвоен за одмор. Споделете искуства какви се овие места, дали има детски паркови со крлешки лизгалки, каква е плажата. Ќе одиме со едно бебенце 8 месеци и 3 год дете. Ве молам за искуства. Јас мн сакам за Калитеа сум била и преубава е плажата ама се плашам нема да ни стигнат пари. Споделете искуства за Паралија и Лептокарија ако сте биле.

10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    8.362
    Паралија не чини. Прегужва е, водата е прљава.
    Лептокарија сум била пред сезона и ми се свиѓаше. Плажа убава голема, водата релативно ок. Е сега пази каде гледаш смештај во Лептокарија. Гледај доле да ти е до море, зашто ако си баш во центарот далеку ќе ти е од плажа. Инаку убаво е и за шетање, баш гратче е онака, не е една улица.

На TanyaClover и Karmina1989 им се допаѓа ова.
  11. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Neos Marmaras.e.vo ridcinja I posle sledi dolga ubava gradska plaza do hotelit Porto Cara's ima prirodno senki no treba porano da si zafatis oti.posle nema, pred ridcinjata ima paradiso plaza koja e so lezalki za apartmanski gosti nema tamu ni kafici ni nisto ako nesi smesten tamu pod otovreno sonce so svoj suncobran.trebA.Nikiti e ramno setaliste pokraj plaza a star del od Nikiti e ridce isto.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.666
    Допаѓања:
    18.309
    Неа Каликратиа е блиску, ѕирни го.

13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.755
    @fana да каже како е во Неи Пори кога ќе си дојде од одмор. И јас сакам таму

На fana и sani99 им се допаѓа ова.
  14. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    1.363
    И јас се мислев за таму ама дека врие од комарци па резервиравме во Неа Флогита, се надевам дека ќе е супер таму

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.755
    Ако бил некој во Неа Флогита нека пише како е

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.272
    Допаѓања:
    112.542
    Ќе пишам обавезно.
    Задутре одам.

Во Грција нема каде нема комарци џаст сеинг :nod:

На forumce и sani99 им се допаѓа ова.
  17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.420
    Допаѓања:
    22.808
    Имам одено и во Неи Пори, и во Флогита.
    Тоа за комарците во Неи Пори е само мит, искрено ниту еден не видов ниту ме касна додека бевме таму тие 10 дена.
    За со мали деца е идеално, огромна широка плажа, плитка и чиста вода, за навечер големо шеталиште со занимации за децата. Плус добар избор на таверни, ресторани.

Во Флогита плажата е голема, ама потесна. Многу помало е местото од Неи Пори, дури пусто беше лани, многу локали затворени беа, апартмани со спуштени ролетни.

Според мене, Неи Пори е далеку подобро од Флогита.

На Sofi.ja, fana, lilo и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.205
    Допаѓања:
    18.320
    Како бе тоа врие од комарци,а ние со години одиме таму и не сме имале проблем.
    Повеќе комарци во Скопје има периодов,отколку Неи пори;)

На sani99, happygirl и fana им се допаѓа ова.
  19. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    5.237
    Врасна или Јерисос?
    За 1 годишно дете.

Јерисос има за шеткање, доктор?

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.734
    Допаѓања:
    145.156
    Јерисос. Плажата е класа за Врасна. Чиста, плитка, мирна.
    Додека Врасна е најбрановито.
    Има доктор на Јерисос . Шеталиште. Мало градче.
    Мислам @Bubce38 беше скоро.

На eli25, brm_brm и fana им се допаѓа ова.