Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.666
    Допаѓања:
    18.308
    Тоа после 3 години. Еве сега на одмор одморивме вистински. Ама синко ке полни 3 нареден месец и сам се заигрува. Треба да му одговараш, да го прашуваш ама правеше пица кафе од песок, копа растура итн. Оралма фаза завршена и тип топ беше се.

На Mom's_life и IRBBB им се допаѓа ова.
  2. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.710
    Мајки дали некои од вас биле во Ормос Панагијас, какво е местото? И што мислите за Амуљани, островот? Како опција нешто таму гледав па не знам какви се како места, плажа, море, продавници, аптека?

И патем, повеќе пати пишував, повеќе локации "сменивме", цело време нешто не одговара. Првично сакавме, хотелско ама изгледа тешко, па ќе биде апартманско. Да ми дадете некој контакт, препорака за сместување каде сте биле со детенце блиску до плажа? Ако сакате пуштете ми во пп. Фала!

3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Ние баш вака поминавме, поодморена не памтам да сум била. Станувавме неколку пати кога ќе забегаше да досаѓа на други луѓе или накај лулашките ама ништо посебно. Имам многу активно дете и многу се плашев за одморот ама околу нас сите носеа баби за помош и не седнаа. Ние прав одмор истеравме, можам да кажам еден од поубавите одмори во животот. Така да, може да изненади :)
    И плус си спиеше многу мирно, си јадеше дупло повеќе од дома, имавме огромен двор во смештај се изнатрча детето 8)

На Madam S, IRBBB, Филотеа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.753
    Шо збореш? . Малце ме охрабри. Мојава е ептен активна, не застанува. А сега и проодува па цел ден сум по неа. Многу ми е страв како ќе поминеме

На IRBBB и Jana06 им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    И мене не ми се веруваше. Првиот ден мислев уморен е, па затоа. Па после се здруживме со 3 пара со деца, сите тука на куп седнати, ние кафиња муабети, тие малку игра малку тепање... Преубаво поминавме стварно.

На Филотеа, IRBBB, Tiny Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.250
    Допаѓања:
    2.887
    @IRBBB
    Ме изнасмеа со морската вода никогаш немаше да ми текни дека можи да дехидрира :rofl:. Се разбира дека го полниш со морска вода малку, го оставаш на сонце да се топли и кога ќе се подстопли го носиш под сенка и спремен е. Земи гумени играчки за во базенот и можно е вие да си кулирате на лежалки. Мене па тој период ми беше најлесно. За по пат освен што би патувале рано наутро земи и некои нови играчки што тогаш прв пат би ги гледал.

@Вереничка
    Јас сум била Ормос Панагиос пред 4 години. Местото е мало има од се по едно :D еден маркет, една пекара, еден кафич, една слаткарница, едно гиро, е ресторани мислам два беа. Нас ни беше во план да го шетаме цел крак, шетавме преку ден буквално го свртивме цел крак, макар во близина има прекрасна плажа Лагониси каде водата значително беше потопла таму, плус има природна сенка. Никити ти е блиску за на вечер, иако и тука ако не сте за долги прошетки е ок.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    8.315
    @IRBBB денес правевме проба на базенчето на гости во двор. И јас имав замисла дека она ќе се шлапа во Грција во базенче, а ние ќе си лежиме....после денес ја нема замислава.
    Значи стани седни во базенчето цел ден, па пази ја наглавечки сака да искача, па сака да го корне октоппдот што е отштампан на базенчето , па фати ја станува се шлапа, рипа со нозете, жива вода ме направи...
    Сеа му се мислам дак да го носам во Грција:D

На Mom's_life, LiquidLuna и IRBBB им се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    И од Мртво море да е, ако не ја пие нема како да го дехидрира :D

9. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.902
    Допаѓања:
    6.661
    Местото е мирно, плажата е широка, песочна, за со деца идеална да се распостелиш. Водата е топличка, мирна, чиста, а и не е длабока.
    До плажа имаш доста сместувања.
    Претежно и беа семејства со дечиња малечки.
    На вечер има за децата забавно паркче.
    И Лидл имаш во градот.
    Ова е од пред некоја година, ама не верувам нешто да е сменето.

Едит: само да кажам местово е ако сакаш баш одмор од се, нема нешто многу за шетање, едно шеталиште е до плажата широко, повеќе на кафанчиња, отколку на продавници.

Последна измена: 25 јуни 2022
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.591
    Седи мојов, секој ден на балкон го оставам да се лади, се шлака, си игра во него. Ако не смени дотогаш :^)

Абе бисер сум, остај. :bandit:

На Tea SK и Mantub им се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Najvise ke kuliras kukuruz koa ke mu daes da jade...inace sansa nema...jas i davav koficka so voda za da slapka demek da ne e mokra nonstop duvkalo taa kofata vrz nea i mi ka podava pak da punam. I samo lize toa vodata....si sakaat drustvo nema raat vise. Koa ke sporedam so lanskiot odmor veze nema...ni treba nov zbor ova ne e odmor nego cuvanje dete na drugo mesto

На Mom's_life, i13dk, Lea.Messi и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Scorpion91

Scorpion91 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    217
    Девојки во план сме да одиме ова лето Ксамил на одмор со бебе кое ќе биде 7м и синко 3г. Сакам да ми препорачате апартман или хотел што е близу до плажа или на самата плажа, по можност нудат и појадок и да е по пристапни цени.

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.591
    Барајте ако постои сместување со сопствени лежалки, бидејќи плажите се приватни, а мали и нема место за сам да си постелиш крпа и чадор, а нема лежалки колку шо има туристи.

На Scorpion91 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.214
    Допаѓања:
    169.729
    Да споделам искуство со бебе ( 5+++) на одмор . Отидовме пробно на 4 дена до Флогита, Грција.
    Топ!!
    Бебе се изнаужива .
    Ама ја носевме и мајка ми, смештајот ни беше на 3 мин од плажа , па така она со беба си одеше накај 11ч во апартманот , ние седевме до кај 13ч.
    Поручекта накај 17ч пак ќе отидевме. Го бањавме и него. Живи радости , постојано се лижеше по рачето, дека солено нели:)

Носев и базен,ама сум купила голем .
    Но многу ми се најде , го оставав синко во празен базен , си се вртеше таму , си лежеше под сенка . Бар раат дека нема да лапне песоче:)
    Еве како пливаше на суво :D

Прикачени фајлови:

На Glowy, ray111, Elena. и 23 други им се допаѓа ова.
  15. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Мислев мојов единствен е што вришти и ги корне каишите... значи под стрес сум секое тргање со кола.
    Јас цела кошница со играчки, сликовници, тропалки носам и само му давам, читам, си играме, го прашувам како прави кое животно. Најуспешно ми е занимавањето со сликовници, многу сака да врти страници и да си ги гледа сликите и им зборува.

Некогаш бара да цица за да заспие и тоа е така ако седам до него. Заспива на цице и префрлам, хаос од безбедност ама што да правам. Ако возам јас (се охрабрив едвај пошто мм беше на службен пат), когавеќе не му држат внимание играчките и книгите, му давам телефон за да гледа песнички на youtube, што најмногу мразам да прави ама тоа е, и заспива така или му пејам песнички што ги сака од возачко и заспива.

Нас ни е план ноќно време да патуваме, ем поладничко ем да не се бориме со малово.

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.783
    Допаѓања:
    325.086
    Пред да се одлучите за ноќно патување прашајте во апартманите дали собите ќе ви бидат спремни сабајле кога ќе стигнете.Дека некаде не е дозволен влез пред 11 часот во соба.Да не дремете со бебе во кола на 40 степени

На IRBBB, Tiny Love, mamaJana и 2 други им се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.666
    Допаѓања:
    18.308
    Ретко каде може пред 2. Ако нема гости пред вас, не прават проблем ама ако апартманот е зафатен нема простор за порано.

На IRBBB, Tiny Love и joy1 им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.783
    Допаѓања:
    325.086
    Знам знам.А до Грција реално нема повеќе од 3-4 часа пат(првиот крак).Во работни денови нема ни гужви мн на граница.Криза е петок,сабота ако се оди.Ние секогаш тргаме кај 9 сабајле.Ем наспани ем не чекаме за влез во соба.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Ние имавме среќа празен беше апартманот пред нас и влеговме, инаку чек ин беше 14h. Секако имав спремна торба за на плажа, ќе идевме директно таму.

На joy1 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  20. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Green house тука имаат апартмани и соби ili delight hotel, истиот газда е плажата е преку улица буквално чисти се собите и плажата е од газдата јуни имаше и бесплатни лежалки за гостите, излегува на lori beach.Плус има и ресторанче на дамата плажа и за јадење пиење ок е. Само не е во самиот центар сместувањето.