Па и јас би шлапкала бебе затоа прашав Ехее, 5 месеци во гума ќе го ставам Често читам дека не ги бањаат помалите затоа прашав.
Јас синко на 6 м. го носев првпат и асално ги бањкавме и во гума и во чамче и во базенче Не ни знаев дека не смеело
Не дека не смеело ама цело време се пишува као нормално да е дека нема да се бања и ми беше глупаво да пишам нешто ама ме заинтересира да не има нешто освен пример ако е ладна водата.
За моето пишав дека нема да го бањам зошто ќе има само 2 месеци. Не би ја бањала зошто секако би и била ладна водата, бидејќи сепак и е нежна кожата, креми за сонце за мачкање нема, излегува на плажа додека е порано/посвежо..... И никаква корист/задоволство не би и причинувало бањањето на 2 месеци, освен што би ризикувала да го разболам. За поголеми бебиња, кои и седат и разбираат, и би се радувале на водата би го прошлапкала.
Jas lani ne ja banjav na 3mes deka hrvatska mi e ladno moreto. I gi slapkav nodzinjata i gi digase nagore od ladno i toplev u bazence pa taka...ama zatoa sea u juni u grcka ne izleze.od voda kolku sto e teska mrsuli izvadi ne znam samo kako proizvede tolku
Исто како и за возрасен само што треба присуство на двата родители со лични карти на увид. Извод од бебето и пријава мислам беше.
Девојки, сакам да Ве замолам ако некоја знае да ми даде контакт од вила во Трпејца/Пештани. Благодарам
Ако е прв пат треба извод од родените, л.к од родителите и нивно присуство и барање што го даваат од мвр. И пари на картичка нормално
Mamicki, se mislime da odime na odmor vo septemvri ili vo Antalija ili na Tasos... Bebeto ke bide 3,5 meseci togas i malku mi e strav. Da spodelite iskustvo ako ste bile so bebe vo avion, i sto bi mi bilo potrebno da mu ponesam?
Za 3.5 mes nisto ne ti treba. Mozda nekoja tropalka. Cicka ili cucla na poletuvanje i sletuvanje i toa...golema e verojatnosta deka ke spie vo avion,na taa vozrast dobar del od denot go prespivaat
Искрено.. и јас патував и двете деца ми беа бебиња но спиеја на цице јас без мака поминував.. но сега кога бев две бебиња леле колку плачеа цел лет и мене срцето ме болеше а не мајката Таман едно се смири друго почнува па и тоа првото пак се буди.. Најдобро ти си го знаеш детето, какво е при патување летовите се касно во ноќта и повеќето бебиња спијат но ете има и исклучоци..
Имаше бебиња и со транспортер да. Пак најубаво да си прашаш во агенција. Мојата беше врзана со мене и ми спиеше во раце
Mislev od krema so faktor, nekoi sirupi ili nesto za nedaj Boze... Kakva krema ili mleko koristevte? Ma da ne bi go izlozuvala na sonce, ama ako go brckam vo voda na kratko sekako ke mi treba.
Izvini jas mislev za avionot prasuvas... Mleko za telo ekokozmetik 45 na logona Cep za temp, probiotik linex nosev za proliv, kamagel, sprej za nos(mada na more ova mi e bezveze) i standard kozmetiki sto si koristite...toa bese mi se cini za tolku malo. Moeto bese samo na cicanje taka da niso drugo ne mi trebase
Здраво мамички предложете ми мирно местенце за одмор со мало бебе 6м сме негде низ Македонија прво страв ми е да патуваме надвор ☺️