1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    5.109
    Песочна плитка плажа за со мало дете,по можност блиску до плажа некој од искуство да ми препорача, на втор/трет крак?
    Торони сме биле а Вурвуру оваа год некако мн скапо и слабо избор за периодов изгледа како да е фул.

2. Candyyy

Candyyy Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    45
    Sto mislite za Jerisos, 3 krak so bebe 10 meseci? Kako bi se organizirale i sto se ni e potrebno za tamu?
    Blagodaram odnapred

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Немам искуство, ми излезе на фб
    Screenshot_20220804_021204_com.facebook.katana.jpg

4. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    4.798
    Mamashouse на гоогле види, мислам има на плажа.

5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.668
    Допаѓања:
    39.933
    Ние бевме кога големата беше 10-11 месеци. Убаво е за со дете, мирно е. Ние бевме на плажа сабајле до 11ч, и навечер после 17ч. Во најжешкото не седеме на плажа.Тој период додека бевме во вилата јадеме, одмараме, спиеме, си играме. Мојата беше во фаза на проодување тогаш, ама не правеше проблеми. На плажа ја носевме во количка оти некогаш дремнуваше во неа. Навечер ја шетавме на улицата покрај плажата, мислам беше како шеталиште тоа,немаше коли. Бевме овој период и тогаш имаше како манифестација некоја. Тезги имаше со грчки производи, секоја вечер се приготвуваа грчки јадења. Интересно беше.

Ќе си земеш од лекови се што мислиш, не знам дали има таму доктор или аптека. Јас земам сируп за температура, за алергија, средство против комарци и за убоди,пробиотик,електролити.

6. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Мајки дали некоја патувала сама до бебуш? Дали треба полномошно од сопругот? Се јавив на неколку гранични премини сите различно ми кажуваат. Да напоменам дека сме во брак, не сме разведени

7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ne to treba ama nosi si go izvodot od vencanite

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    28.088
    Сега баш прашав една другарка, она беше во Германија сама со бебето и ми кажа дека полномошно бараат само ако сте разведени. На неа ништо не и побарале

9. TanyaClover

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Епа супер

10. Jana87

Jana87 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    6.406
    Да ми предложите каде да барам смештај Охрид, евентуално Струга ама до плажа, да е погодно за со мали деца... Близу да има уредена плажа со лежалки за изнајмување да не одиме со кола до плажа? Охрид немам одено 20 години и ништо не ми е познато во однос на плажи, кои се нарачани за со деца.
    Да не биде само барам инфо еве и да споделам, за сите што им е опција Турција со мали деца, јуни бевме Бодрум. Супер поминавме, летот е краток 1.15мин, во зависност од тоа каде сте сместени некои 15 до 45 минути е патот од аеродром до хотел, ние патувавме со две деца 3год и 1год и супер поминавме, супер го поднесоа патот. Климата позитивно ме изненади, бевме крај на јуни и супер беше цело време пирка некое пријатно ветре ич не е спарно. Плажата на хотелот беше супер за деца, плитка, сепак е Егејско море.

11. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    Хотел Метропол, Белви, Мизо, Аура, Аквалина...ова се во Охрид на сама плажа, а некои од нив имаат и сопствени лежалки. Од вили близу плажа би ти препорачака за со деца Пештани, во делот после полицијата, уличка којашто не е прометна ги дели плажата и куќите. Плжата е тесна ама е преубаво и најчесто одат фамилијарни луѓе. Сега во поново време гледам вили и кај Хотел Славија што беше. И тие се веднаш до плажа ама таму е гунгула.
    За Струга, ние сме биле Макпетрол, плажата е по скали ама е ок, ни даваа картички за бесплатни лежалки од хотел, Изгрев е одма до него и е некој степен подобар, делат иста плажа. Дрим исто има своја плажа ама јас не сум по смешти во Центар, тоа од вкус зависи. И вили во Струга на плажа има во местото Езерски лозја, мирно е, не е нешто урбанизирана плажата ама за со деца е ок. Лежалки има од Еуротелот и камп Ас, се доплаќаа, нешто смешна сума беше пред 2 години. Тоа е јас што знам, може некоја друга членка ќе додаде уште некое инфо.

На Jana87 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jana87

Jana87 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    6.406
    Фала најмногу

13. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Мила може.ли да кажеш нешто повеќе за Неа Каликратеа ако сте биле? Каква е плажата, има ли сенки,градчето...општ твој впечаток, ти благодарам

14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.634
    Допаѓања:
    174.891
    Ај јас ќе се обидам да ти доловам.
    Плажа како плажа , солидна. Долга е , песочна , генерално чиста.
    Ама...гратчето е малку пренатрупано. Ако не си во прв пред , следните вили му идат како на угорница малку. А многу се тесни уличките , паркинг одвај се наоѓа , дали пред вилите дали на плажата. Ако си сместена на прв спрат мириса на тиња ( такво е местото)
    Раздвижено е , има шеталиште , фино гратче.
    Сеа, водата не е е е како на кракот надолу , ама па не е ни лоша како во Паралија пример.
    Не знам дали си била Флогита , тоа е на 20 тина км после Каликратија. Таму е за нијанса помирно , пошироко е гратчето , ама па е помало .
    Каликратија имаш Лидл , тука немаш .
    Флогита е порамна, има помалку гужви , водата и плажите се скоро исти.
    Сенки- само под чадор .
    4 евра е лежалка ( со фрапе или пиво пример ).
    Со еден пијалок можеш да ја користиш лежалката цел ден ( во смисол да оставиш крпите и да си одиш дома на ручек ).
    Друго? Те интересира нешто друго ?:)

Ако одам на одмор би ја одбрала Флогита
    А ако одам на ден два тогаш одам Каликратија

На TarantulaA, MilaSs12 и zverkica им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.634
    Допаѓања:
    174.891
    Носи си полномошно
    Не сакаш да знаеш нас колку не малтретираа на Делчево коа бевме минатиот месец за Бугарија .
    Ми бараа извод од бебето ( сумљиви сме биле дека сме во поодминати години).
    Да не случајно сме му баба и дедо , така ми рекоа . Појќе од пола час Не држеа на граница со 6 месечно бебе.
    Затоа , носи си

16. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Фала ти Бубче,супер ми долови,гледал сопругот некои вили таму демек најблиску за со бебче да сме иделе. Сега ќе ја ѕирнеме и Флогита, не сум била, а веќе пукнав да одиме малку да се избањаме и ние и бебо да поужива

17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.634
    Допаѓања:
    174.891
    Е блиску е ,да. Каликратија е на 125 км од Гевгелија.
    Ама нека ѕирне и Флогита. Мислам дека таму мааалкуу е поевтинко и како полесно да се наоѓа смештај.
    И! има многууу убав сладолед:D

На Anaksunamoon и zverkica им се допаѓа ова.
  18. TanyaClover

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Ќе морам, кај нас за жал ништо не се знае. Мислев да одбегнам, реално малку ми е комплицирано, мм е во Германија, па ќе треба од таму да ми праќа, па превод, заверки. Ама тоа е што е. Може и да им текне и да ме вратат ако сакаат. Така да ќе си извадам

19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.828
    Допаѓања:
    18.657
    Како што ти кажала Бубче, немам што да додадам. Ако сте за возење во близина има преубава плажа, ресорт Сахара. За таму нема да зажалите.

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sasha25

Sasha25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2021
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    19
    Девојки, како поминавте по пат со мало бебе? Некој совет? Сакам крај на август да одам во Грција со бебето кое ќе биде 3 ипол месеци, ќе мора во транспортер бидејќи не седи за во седиште, се плашам како ќе додржи, како ќе го дојам и сл. Инаку би оделе Неа Врасна што не е така далеку, но сепак...