Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    5.725
    Лани и годинава ги миев со вода од чешма. Ок ми беше.

На Mia9 и Калатеа им се допаѓа ова.
  2. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    7.019
    @Mucika сигурно и јас истото ќе го правам наредна година, сега дека неискусна ми прпа уште:D
    Вчера ни врнеше да, што викаш може и затоа... да пробам да ја превријам ако не:?:
    Уште еден доказ колку е АД заморно во споредба со доење, кој што прави јас само мијам нешто:envy:

3. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    4.626
    Абе какво догодина, втор ден и опушти се. И мене ми прпаше ама изгледа повеќе ми се уживаше од што ми прпаше. Али се согласувам дека е полесно без шише.
    Ако ништо друго кога ќе се вратите дома сигурно помалку ќе пазиш него ли пред одмор, ти гарантирам. :)

На Калатеа и Anchita им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.212
    Допаѓања:
    169.669
    Нормално со вода од чешма ги миев. Ако нема врела вода во бољерот тогаш греам на шпорет и ги попарувам.

Едит.
    Ама коа бевме прв пат ( неполни 6м беше бебе ) тогаш го носев готвачот на пареа :tmi:па таму ги стерилизирав (facepalm)
    После веќе се "распуштив" па не носев нит готвачи, нит 100 шишиња.
    Само рачното блендрече и 2 шишиња :)

Последна измена: 13 септември 2022
    На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.304
    Допаѓања:
    5.953
    Моето е на АД и бевме пред една недела во Грција. Со Фрош како дома ги миев, а пред да пие млеко ги бришев со бришач да не има остатоци од вода внатре во шишето.
    Инаку моето е 9 месеци. Од пред два месеци ги мијам во машина за садови. :D
    До кај 3 ги стерилизирав а измеѓу со топла вода и Фрош рачно.

6. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.281
    И ние сме моментално во Грчка и сме 3++, ги мијам со вода од чешма ја зборувам и попарувам ;)

7. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    7.019
    Како се снаоѓате со 2 на плажа мама, умни дечковци се?:) Прилично заморно ми е, како ги занимаваш?

8. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    2.618
    Хаха мајка, ова не е ништо сега во споредба што те чека тек кога ќе почне бебе со оброци. Имаш цело време куп садови за миење и тоа три пати на ден,плус хранилка за бришење,бебе за миење од храна по раце,нозе,лице, плус цуцли,шишиња од млеко,па од вода, сокче, ееееее назад ти е зимата чекај сега уживај си со толку садови

На Madam S, unearthlysarah и Mucika им се допаѓа ова.
  9. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.281
    На плажа одиме околу 5, од сабајле спијат до 9-10 дур пиеме млекце да се избањаме да нанаме и немаме време за плажа, затоа само попладне :) на плажа баш уживаат, гледкаат спијат се радуваат, и кога ќе дојде време да си одиме се лутат плачат вриштат :)
    Инаку не сакаат овде во количка со транспортери да се возат, па среќа носиме ќенгури и раат сме, само што кичмите ни паднаа :)
    Вие како поминувате?
    Инаку носев малку играчки од дома ама им здосади ја па од тука купивме неколку што свират, светат и се движат и баш ги обожаваат и се занимаваат :)

На Калатеа и eli25 им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.932
    Допаѓања:
    123.480
    Јас не ја чекав да стане сабајле. Ја земавме на доручек и да беше успиена со нас во транспортер, па се враќавме цицаше и ја носев на плажа , поранкото дури не не фати сонце :)

На Inamya му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.281
    Да, и ние така првиот ден па ни до пола пат не стигнавме и двајцава у хор кога викнаа сите разбраа дека сме тука :) оди па сопри ги ;)
    Имаме ред веќе месец дена и на спиење и на играње и на бањање па така да не го нарушувам за десетина дена во Грчка, после тешко дека ќе им го фатам ;)
    Башка и во четврти скок сме, стој па гледај е работава :) а и не поднесуваат ич сонце, така попладне ни е баш идеално ќе се изморат и во соба ко бајчиња ќе спијат :)

12. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Reese

моето дете не јаде кашички, но фактот дека немаше вода за деца кажува доволно. Исто барајќи забележав дека ги нема сите адаптирани млека (моево пие пред спиење Аптамил, немаше никаде, среќа носевме). Ова за Ханиоти кажувам.

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Јас земав само една кофичка со две три форми за песок, но сакаше само со песок да се игра, да оди по плажа и да се бања

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    7.019
    Ние одиме накај 12, до кај 3, па после дома зависи како е расположена да се вратиме, некогаш спие таму некогаш не.
    Занимација само ние и сме, не обожава нешто играчки :D Проблем е што само во раце спие преку ден:(

На Inamya му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.281
    Моиве се сакледџии многу, топло не трпат ич, сонцето многу им смета бунтуваат одма и затоа тоа време одиме баш им е погодено :) абе види и јас пола време изигравам циркузант :) ама знаат и да се загледаат во играчките и да се радуваат :)
    Леле немој за спиењето, само во мене раце ми паднаа, кај мм вриштат око неќат да склопат кај мене одма ииии таман да оставам оп или ми се смешкаат или ми се лутат да продолжам да држам....

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.590
    Пред некој ден си дојдовме од Никити и од мене топла препорака. Местото е створено за фамилијарен одмор. Има убава песочна плажа, плитко е, има шеталиште, ресторани, таверни, кафулиња. На 10-15 минути возење има преубави плажи, за луѓето што сакаат да шеткаат, а на поголемо растојание уште поубави. :)
    Иако бев уплашена како ќе поминиме со штотуку проодено дете, супер поминавме. Се капеше, си играше со песок, носевме и играчки, пресреќен беше. Навечер шпарташе по шеталиште и му аплаудираше на street performers што свиреа на гитара и виолина, беше импресиониран.

@Ahoy фала од срце за препораките за блиски плажи. Ги посетивме Калогриа, Ковиу, Лагомандра, Евиа, Агиос Јоанис, Трани Амуда и Лагониси. Која од која поубава. Некоја следна година, здравје, би оделе пак за да ги прошетаме останатите, верувам дека таму е рајот. :sun:

На Coco31, sani99, CareTee и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.502
    Допаѓања:
    39.116
    Мило ми е што си поминавте убаво и што ви се допадна. Ситонија можеби ги има и најубавите плажи на Халкидики, иако последниве 3-4 години и' се..., ајде не губи, ама намалува убавината од премногу гужви, посебно Срби. Според мене не и' доликува толкава маса на народ. Веројатно сега сте имале прилика вистински да уживате, септември е со значително помалку луѓе, а сè е еднакво убаво :inlove: :l:

Инаку, мала корекција, да не се збуни некој, веројатно мислеше на плажата Елиа, не Евиа :lol:

Последна измена: 19 септември 2022
    На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.590
    Елиа, не Евиа (островот), моја грешка. :)

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.212
    Допаѓања:
    169.669
    Да не има некој моментално што е во Грција?!
    Прв , втор крак небитно .
    Ме интересира какво е времето
    Сакаме уште 3-4 дена да истераме плажа ама ми е страв да не е ладничко веќе за бањање :)

20. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.281
    Вчера се вративме од Полихроно, 30° е, жешко не се трпи :) водата топла, одлична за бањање :)

На Bubce38 и Hellokitty93 им се допаѓа ова.