Здраво мајки. Сакаме да одиме на зимовање со малите (1г и 3г). Бил ли некој во Боровец да сподели искуство и препорача добар хотел?
Мајка Боровец и Банско ти е доста гужва, ако имате можност подобро Пампорово да одите ако сте се решиле за Бугарија. Таму е даааалеку помирно, без ноќни забави, журки. И многу пофамилијарни гости. Е сега е подалеку и поскапо ама е каде каде подобро според мене. Само да знаеш нема во пампорово ресторани, кафичи, се е во склоп на хотелите. Нема шеталиште. Има убав хотел Гранд Манастири со се, од игротека за деца до спа/базен куглана... Огромен хотел, собите се како апартмани можете и да си зготвите нешто. Одма на стазите е и блиску до жичара па и пеш можете да излезете за шетање по снегот. Имате во хотелот и ски школа.
Некако многу ни е далеку децава не траат по пат, посебно малата. Сепак фала ти, ќе ја разгледаме и таа опција
Зависи дали скијате или не. Ако не скијате, Банско според мене е по фемили френдли и би одела почеток на Декември или Февруари (ние дури и на крај на Февруари сме оделе).
Во Боровец бев кога мојата беше 2 години. Ние бевме во Боровец Хилс. Хотелот е со 5*, има базен, спа и многу битно за мене имаше и игротека. Лобито на хотелот беше многу пространо, навечер сите од собите беа таму. Од аспект за со дете кое сака да се движи и да не си затворен во соба тоа беше плус зошто го избравме хотелот. Преку ден бевме на ски стазата има ресторанчиња, кафичи, а на вечер во хотел.
Ние бидејќи имавме посериозен проблем на Делчево летово , неќни се распитавме што треба да се носи доколку едниот родител патува сам со детето. Ни кажаа вака За секој случај да си носиме венчаница и за нашиот случај обавезно извод на родени за бебево . Полномошно на неразведени родители Не се издавало. Системот бил направен така да автоматски ќе излезело дека брачниот пар е разведен . Прашав и што во случај на пример само да имаме покренато бракоразводна парница , а да не сме сеуште разведени . Рекоа дека тогаш родителот имал обврска да напише допис до МВР дека сумља оти брачниот другар може да му го изнесе детето надвор од државата без дозвола
Aj pak za sekoj slucaj sabajle ke napraıme polnomostvo,mınatıot pak za 10dena kao posle 6m na ıstekuvanje na pasos mu platıv vıza za Turcıja, pa sega so strav ıdam so nego
Тука еднаш прашував за ова... Има рок колку време можат да стојат пари префрлени переку вестерн унион? Т.е. дали имам рок да морам да ги подигнам, а ми се пратени веќе.
Бил ли некој во Мурите Клуб Хотел во Банско на база All inclusive да сподели искуство за со деца 10м и 3г?
Сум била многу одамна , за некоја НГ беше . Убав впечаток ми остави . Бев со автобус , организирана тура . Не носеа на метеорите . И имавме посета на нешто не можам да се сетам каква куќа беше , можда Куќата на дедо мразама не ми се смејте ако грешам. Така ми е останато , се сеќавам дечиња се сликаа со едни џуџиња таму Фино гратче , малку во нешто ме потсети на Струга . Не знам за колку дена ти е планирано, инаку вреди да појдете на 3-4 дена