Форумџика на годината

Каде на одмор со бебенце?

Discussion in 'Бебе' started by gorda, May 9, 2013.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Некој што бил период 17ти - 24ти септември да сподели искуство какво било времето во Полихроно?

2. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Јас одам секоја година втора половина на септември, веќе 20 години. Е сега одам обично Јонско и таму е потопло, но минативе две-три години на втор крак одиме во септември и убаво време ни се погодило. Температура не се качува повеќе од 30 степени, а водата е претопла. Е сега секоја година кога одиме ни се погодил еден дожлив ден, на Јонско може ноќта да врне со страшна бура, а утрото да не си ни свесен дека врнело, додека на краците тој ден е секогаш ладен и цел ден може да е дождлив.

MissChievous likes this.
  3. lia22

lia22 Популарен член

Majki dajte predlog za prodolzeniov vikend so dete od 21mesec.
    Se mislam za nekoi termalni vodi, no neznam kade bi bilo ok za so dete, mnogu saka voda
    Moze i nekoj drug predlog od vash prestoj nekade niz nashava drzava

sani99 likes this.
  4. fana

fana Форумски идол

Предложете ми место во Грција слично на неа пори за со деца...
    Значи тивко место, широка плажа без окупација од лежалки, да нема дискотеки, да има катче за деца со лулашки и слично, да има шеталиште ко во неа пори и морето да е убаво и плитко ко таму. Најважно е да не е предалеку од Битола да е макс 3.5 часа возење.
    Фала :bow:

sani99 likes this.
  5. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Ставрос, Аспровалта, Неа Врасна.
    Сите три градчиња се наоѓаат во близина. Ние сме биле сместени Неа Врасна (претежно туристичко место со вили за издавање и таверни и ресторанчиња со пристапни цени) само што многу често морето е со бранови и нема голема површина на плитко.
    Ставрос па е идеално за деца. Има многу да одиш за да стигниш до подлабоко. Топла вода и чиста долга плажа. Исто пристапни цени - таму често одевме за плажа.
    Аспровалта па одевме за вечерно шетање. Има кафичи, ресторани, продавници. Поживо е.
    Има и Лидл во близина на Врасна
    Јас Неа Пори не го сакам заради комарците. Една година буквално не изедоа

6. bella12

bella12 Популарен член

Ние лани бевме ставрос, и оваа година сум во план заради бебето. Од дојран ни е 1,5 часа возење.
    Бевме кај платана плажата сместени и е доста плитко и песочна е внатре. Сместување во тој ден на плажата имавме. Во споредба со краците беше поефтино.
    Има и нов дел спрема врасна што е има нови вили /хотели и се директно на сама плажа, но таму не знам каква е водата внатре, иналу надворешно плажата беше средена.
    Има шеталиште, луна парк, парк со лулашки што исто ми е битно заради поголемото дете.
    Кај што бевме сместени на тој дел на плажата имаше од шанкот музика но скоро и да не се слушаше до собата.
    Исто и олимпијада, после ставрос е, но таму како да нема некои занимитости за по големките деца.

sani99 and fana like this.
  7. brm_brm

brm_brm Форумски идол

пиши ми во лп контакт/линк од сместувањето.

8. bella12

bella12 Популарен член

Elena karnali pobaraj ja na fb preku nea bev vo stavros, a vo olimpijada preko anastazija paruseva.
    I dvete se korektni. Vo stavros ne sum vas za smestuvanje vo centarot kaj setalisteto, od edna strana e bucno od druga mu doagja malku plazata daleko, barem na taa plaza kaj sto odevme nie. Zatoa odbrav smestaj podaleko od centarot. Inaku peski odevme sekoja vecr do tamu okolu 30min neka bese. Poveke nemase.

9. brm_brm

brm_brm Форумски идол

ка контактирав anastazija ама некако тоа шо ми прати многу стар намештај ми се виде.

Бил некој преку нејзе во олимпијада?

10. bella12

bella12 Популарен член

Да бев пред 4години таму и баш преку неа накдов смештај. На сама плажа беше куќата, на шеталиштето. Мебелот беше стар, но чисто беше. Тогаш плаќав околу 55е од вечер, некаде 12-13 јули бевме за трокреветна соба со кујна. Кујната беше посебна просторија не кај што се креветите

brm_brm likes this.
  11. brm_brm

brm_brm Форумски идол

плажата во олимпијада песочна е?

12. bella12

bella12 Популарен член

Да, може да имаше некое камче, но во глобала беше песок. И плитко е. Ако отидете таму прашајте каде да внимавате за ежовите обично околу мостот беа, на камењата.
    Ние повеќе одевме на плажите после олимпијада накај 3ти крак што се.

brm_brm likes this.
  13. Sailorgirl

Sailorgirl Истакнат член

Предложете место и преку која агенција смештај, некаде каде е блиску плажата и песочна и чисто морето, за почеток на јуни, со детенце од година ипол. :)

14. forumce

forumce Форумски идол

Неи Пори

15. Mini90

Mini90 Популарен член

Женски дајте предлог за одмор со 3 и пол годишно дете во Грција. Го гледав Неа Каликратиа како опција ама не знам... :)

16. Inamya

Inamya Популарен член

Лани бевме тој период во Полихроно, со 3 ипол месечни бебиња. Мене плажата воопшто не ми се допадна премногу тесна, гз преку глава, сите туристи беа Македонци и Срби, времето беше топло околу 30 степена, плажата не е со ситен песок. Не би се вратила повторно. Но сепак тоа е мое искуств...

MissChievous likes this.
  17. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Сум била претходно, ама не тој период. Не ми се виде толку лошо, ме подзамисли. Тој период имам одмор за жал, малце ми е страв ладно да не е. Иначе, ќерка ми тогаш ќе има тазе наполнети 2 години. Јас па се надевав дека барем тогаш нема толку гужва да има...

18. Inamya

Inamya Популарен член

Премногу беше гужва, особено пензионери 60% 40 беа со бебиња/деца. Времето ни се погоди убаво и топло беше. Дали дека имам видено поубави места мене плажата конкретно не ми остави впечаток за жал, но сепак ќе речам тоа е мое мислење...

MissChievous likes this.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Ако го гледаш тој дел тогаш подобро ти е Неа Флогита или Дионисос според мене.

Mini90 likes this.
  20. Anturium

Anturium Популарен член

Мајки плажата во Никити со камчиња е кога влегуваш во вода или песок?