Јас одам секоја година втора половина на септември, веќе 20 години. Е сега одам обично Јонско и таму е потопло, но минативе две-три години на втор крак одиме во септември и убаво време ни се погодило. Температура не се качува повеќе од 30 степени, а водата е претопла. Е сега секоја година кога одиме ни се погодил еден дожлив ден, на Јонско може ноќта да врне со страшна бура, а утрото да не си ни свесен дека врнело, додека на краците тој ден е секогаш ладен и цел ден може да е дождлив.
Majki dajte predlog za prodolzeniov vikend so dete od 21mesec. Se mislam za nekoi termalni vodi, no neznam kade bi bilo ok za so dete, mnogu saka voda Moze i nekoj drug predlog od vash prestoj nekade niz nashava drzava
Предложете ми место во Грција слично на неа пори за со деца... Значи тивко место, широка плажа без окупација од лежалки, да нема дискотеки, да има катче за деца со лулашки и слично, да има шеталиште ко во неа пори и морето да е убаво и плитко ко таму. Најважно е да не е предалеку од Битола да е макс 3.5 часа возење. Фала
Ставрос, Аспровалта, Неа Врасна. Сите три градчиња се наоѓаат во близина. Ние сме биле сместени Неа Врасна (претежно туристичко место со вили за издавање и таверни и ресторанчиња со пристапни цени) само што многу често морето е со бранови и нема голема површина на плитко. Ставрос па е идеално за деца. Има многу да одиш за да стигниш до подлабоко. Топла вода и чиста долга плажа. Исто пристапни цени - таму често одевме за плажа. Аспровалта па одевме за вечерно шетање. Има кафичи, ресторани, продавници. Поживо е. Има и Лидл во близина на Врасна Јас Неа Пори не го сакам заради комарците. Една година буквално не изедоа
Ние лани бевме ставрос, и оваа година сум во план заради бебето. Од дојран ни е 1,5 часа возење. Бевме кај платана плажата сместени и е доста плитко и песочна е внатре. Сместување во тој ден на плажата имавме. Во споредба со краците беше поефтино. Има и нов дел спрема врасна што е има нови вили /хотели и се директно на сама плажа, но таму не знам каква е водата внатре, иналу надворешно плажата беше средена. Има шеталиште, луна парк, парк со лулашки што исто ми е битно заради поголемото дете. Кај што бевме сместени на тој дел на плажата имаше од шанкот музика но скоро и да не се слушаше до собата. Исто и олимпијада, после ставрос е, но таму како да нема некои занимитости за по големките деца.
Elena karnali pobaraj ja na fb preku nea bev vo stavros, a vo olimpijada preko anastazija paruseva. I dvete se korektni. Vo stavros ne sum vas za smestuvanje vo centarot kaj setalisteto, od edna strana e bucno od druga mu doagja malku plazata daleko, barem na taa plaza kaj sto odevme nie. Zatoa odbrav smestaj podaleko od centarot. Inaku peski odevme sekoja vecr do tamu okolu 30min neka bese. Poveke nemase.
ка контактирав anastazija ама некако тоа шо ми прати многу стар намештај ми се виде. Бил некој преку нејзе во олимпијада?
Да бев пред 4години таму и баш преку неа накдов смештај. На сама плажа беше куќата, на шеталиштето. Мебелот беше стар, но чисто беше. Тогаш плаќав околу 55е од вечер, некаде 12-13 јули бевме за трокреветна соба со кујна. Кујната беше посебна просторија не кај што се креветите
Да, може да имаше некое камче, но во глобала беше песок. И плитко е. Ако отидете таму прашајте каде да внимавате за ежовите обично околу мостот беа, на камењата. Ние повеќе одевме на плажите после олимпијада накај 3ти крак што се.
Предложете место и преку која агенција смештај, некаде каде е блиску плажата и песочна и чисто морето, за почеток на јуни, со детенце од година ипол.
Женски дајте предлог за одмор со 3 и пол годишно дете во Грција. Го гледав Неа Каликратиа како опција ама не знам...
Лани бевме тој период во Полихроно, со 3 ипол месечни бебиња. Мене плажата воопшто не ми се допадна премногу тесна, гз преку глава, сите туристи беа Македонци и Срби, времето беше топло околу 30 степена, плажата не е со ситен песок. Не би се вратила повторно. Но сепак тоа е мое искуств...
Сум била претходно, ама не тој период. Не ми се виде толку лошо, ме подзамисли. Тој период имам одмор за жал, малце ми е страв ладно да не е. Иначе, ќерка ми тогаш ќе има тазе наполнети 2 години. Јас па се надевав дека барем тогаш нема толку гужва да има...
Премногу беше гужва, особено пензионери 60% 40 беа со бебиња/деца. Времето ни се погоди убаво и топло беше. Дали дека имам видено поубави места мене плажата конкретно не ми остави впечаток за жал, но сепак ќе речам тоа е мое мислење...