Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.320
    Допаѓања:
    112.843
    Навистина ли? Фала што ми кажа :party:

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.586
    Допаѓања:
    4.315
    Море мислам дека ке сака вода многу,многу сака кога го бањаме ептен ужива,па би требало да сака и море :D
    Фала ти за купаќите ке ги имам во обзир.

3. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    18.327
    И рачунај дека не ти требаат барем 2 пара. По излегување од море одма треба да ги соблечеш а мокри се облекуваат претешко, плус ке му е ладно на малото додека влезе во вода.
    Ама за 5 м најдобро ке е само долен дел за во вода. Не сум фан на овие целосните.
    Фактор 50ка.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.515
    Ок , еден заслужен еден незаслужен :D
    Себично. За да ми чува деца на одмор (facepalm)
    Врти го како сакаш така е. На одмор си 10 дена во кафич еден саат и правиш споредба????

На arontt и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  5. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.586
    Допаѓања:
    4.315
    И јас не сум баш фан на целосни општо ни за мене,не се осеќам удобно ко ке ми се мокри и се залепени на мене некако,ама заради кожичето нивно нежно да е покриено повеке би било подобро. Би земала и целосни и долни само па да ги менуваме таму.

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.515
    https://www.okaidi.com.mk/kostimi-za-kapenje/233475-kostim-za-kapenje
    Јас купувам ваква со УВ заштита плус долен дел. Имаш у ваикики вакви

На АнаМаријаД и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    18.327
    Зошто иронија?
    Не разбирам.

8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.320
    Допаѓања:
    112.843
    Да. Не е себично цела година 10 дена е. 365 дена со 10 ги споредуваш???
    оЌе :bow:

9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.320
    Допаѓања:
    112.843
    Поради тоа што твојот беше ироничен :)

10. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    18.327
    За 365 дена се договараш. Може не може сака не сака и сл. А за 10 дена секоја мајка ке каже, еве ке одам со децава да им се најдам, нека одморат.
    Барем мене син ми да ми каже, дојди со мене на одмор да ми го гледаш детето, ке појдам, ама ке сметам дека е безобразно. Користење и манипулација.
    Одговорно тврдам дека тие мамините синови кои и дома не креваат тањир од маса, не па да зачистат, тие ја земаат баба да го чува внукот додека смукаат пивце. Маж кој дома е рамноправен со жената, нема да има мака и на одмор истото да го прави.

На Mnik, arontt и eli25 им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.938
    Допаѓања:
    123.515
    Не
    Затоа што е на одмор.
    Плажа, море,пливање, кафе и слично :)

12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.320
    Допаѓања:
    112.843
    Е фала богу :)
    Исто и за ова. Можеби ќе сака ама нема да може. А може нема да сака. И ок е. Одмор јас пак ќе терам со или без неа.
    Ама дека сметам дека е безобразно себично и не знам какво да ј апрашам дали сака/може да дојде со нас на одмор, не не е. 365 дена може да ти се наоѓа ама себично е 10 ако ти се најде.
    Вториот дел од цитираното не знам зошто ми го пишуваш всушност :)

На Mnik, Discovery и mariz им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.263
    Допаѓања:
    76.317
    Леле каква трагедија за бабава направите. Демек ќе оди бабава и 24/7 она ќе биде со бебето :D Она ќе му готви, она ќе го шета, она ќе го дои, она ќе го пресоблекува, она ќе го бања, она ќе станува навечер :rofl: Смирете се малку, не е така како што замисливте. Една година бевме со баба и дедо во ист смештај. Сите бевме усогласени, сите уживавме, сите чувавме бебе, сите одевме на плажа, сите се шетавме :) И тоа е уживање за некои баби, да си бидат на одмор бар едно, две лета со внучињата. После растат и толку, тие стареат, нема заеднички одмори повеќе :) Нашиве искрено уживаа, да ги прашам сигурно и еден од поубавите одмори им беше тоа :) Заедно бевме и на водопади едни, шетаа они и сами, ние со бебе во смештај и обратно, на плажа ќе се истепавме кај кого да е бебето :D Е сега незнам може зависи и од луѓето какви се и што сакаат, ама ете наше искуство :)

На strelec231992, Chantal, Discovery и 6 други им се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    18.327
    Ако ја носиш само бабата, а дедото остане дома, тогаш е врв на безобразие. Со големи црвени букви пишува дека носиш баба за да ти се најде. Не од љубов, не од балгодарност, не за дружба.

Вториот дел е пишан затоа што само мамино синче може да остави жена и мајка на негово дете на цедило и да си го лади 10 дена а таа да паѓа од умор. Ама пак ке кажам, таквите и дома се такви. Кога жената треба да оди некаде на кафе, не ги гледа тој децата, туку бабата. Појасно е сега?
    Тоа е еден профил на Балканци кои ги има многу.

Пази, вие сте отишле заедно. И јас би сакала син ми да има спомени како бил со баби и дедовци на одмор, како сме си поминале прекрасно. Затоа што тој и дома е преблизок со нив. Кога ке можеме ке обезбедиме таков одмор сите заедно.
    Друго е да планираш некој да намести одмор според твои потреби. За да ти се најде.

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.320
    Допаѓања:
    112.843
    Какви глупоштини боужееее (facepalm)
    Баба беше пошто со баба почна муабетот. Можи и за тетка да важи. Можи и за баба и дедо да важи.
    Замисли јас имам таков одмор терано и погоди што? Тие (мајка ми и татко ми) сами први не понудија да одиме заедно.
    Замисли лани сами бевме. И оваа година исто ќе одиме сами.
    Али ... Ок.
    Остајте ме вие мене да си бидам безобразна само 10 дена од сите 365. А вие бидете си изненадени како сум можела :rofl:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    18.327
    Значи некако си се нашла во муабетот. Те погодило тоа што го збориме и сега пробуваш да докажеш дека е ок.
    Нам не ни е и никогаш нема да ни бидне.

Јас имам мајка и свекрва кои за се до сега ни се нашле. Да викнеме една од нив или двете со трчање ке дојдат да ни готват, сигурна сум. И не само нив, имам тетка и братучетка кои со трчање би дошле со нас, и сега го земаат кај нив да се играат, со часови го чуваат, јаде кај нив.
    Ама нема никого да викнам додека не спечалиме сите да ги однесеме на еден одмор како семејство да уживаат со внукот.

До тогаш ке одиме сами на одмор или со парови со деца.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.320
    Допаѓања:
    112.843
    @MilaSs12 ајде ајде не ми релативизирај сега пошто е пресмешно :D

18. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    18.327
    Што? Сеуште не ни објасни како е ок да одведеш некого на плажа за да ти се најде. Баш дека е 10 дена помош не е кул.
    Фактот дека се денови во прашање не го оправдува тоа дека користиш некого со машничка.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.320
    Допаѓања:
    112.843
    Епа штом досега не си разбрала изгледа нема да можеш дури и да повторам. Жалам.

20. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    18.327
    Ти кажа само дека е ок да користиш, дали 365 дена, дали 10. Поточно поок е 10 дена отколку цела година.

Јас велам не е ок да користиш некого 10 дена за твој лезет. Дали сакале бабите или не, прашање е.
    Да не заборавиме дека овде се збори за баби, а не фамилијарно.