Лани носев Синопен. Баш некни ја прашував една пријателка што е фармацевт дали има уште нешто што може да се употребува на помала возраст, ми препорача или Синопен или Камагел, ама вика подобро земи си Камагел оти покрај за убоди од инсекти наменет и за смирување на кожата при изгореници и изгореници од медузи.
Тоа според возраста, ете камагел одговара значи од најмала возраст, мојата е веке 4 год и не памтам точно што сме носеле. Од лани последно имав на фризидерм и пена за мачкање, а и маст за после убод. Мене личнп сите години уназад многу ми се најдоа едни клипчиња од Еурофарм, се ставаат на блуза/зад вратчето на пример и имаат мирис што ги брка комарците. Имаат трајност од месец дена отприлика, додуша ние и цело лето со едно теравме, си мириса поќе од месец.
Има ли некоја од лани да сподели дали носела готови каши на плажа и колку и издржувале? Со топлово некако и во фрижидерче да се пак ми е шубе мислев чим отварам да фрлам нз не сум паметна или да земам помали па да комбинирам
Јас носев каши и лани и пред таа година и шмукалчиња. Имав фрижидер со амонијаци топ издржуваа. Ако не ја изеде и остане малце ја фрлав ако не ја ставав пак во амонијаците
Мислиш на оние од продавница, Хипп и сл? Јас носев, немав фрижидерче. Ќе јадешемколку сакашеми остатокот најчесто ќе го дојадев јас или ќе го фрлев. Ама на нас хотелот ни беше одма до плажа и плус неколку пати одевме и се враќавме, не знам вие како планирате.
Имаш во јумбо мали таблички со амонијак. Ставаш тегличките најблизу до табличките во платнените фрижидерчиња, ладно пиво и ладна вода, фрижидерчето под сенка и топ си за цел ден, што сигурно нема да седите цел ден на плажа. Сум носела и теглички и шмукалчиња. Зборувам за купечки теглички.
Јас обавезно носам, имав зиртек, сега не го наоѓам. Прашај си го педијатарот што да земеш и во случај на алергија колку да дозираш. Смее ако е индицирано, не на своја рака.
Фала ви се опремив со патрони таман И јас барав и тоа во неколку аптеки ми рекоа дека нема но да има. Еќе дека е укинат кај нас нз зашто а може па во грција го има
Некоја мајка што била на одмор со 6 месечно бебе да ми каже што се треба да се носи од лекови до реквизити и се останато, прв пат идеме околу 4,5 дена, би била мн благодарна
Сируп за алергија , за Т, некој антибиотик , крем за после убод , крма со заштитен фактор , нешто за дијареа. Горе долу мислам тоа е неопходно. Од реквизити нема што да носиш за бебе. Ние имавме само една гума ,од тие шатчињата,долу со отвор за ножињата .Капичка на глава обавезно нели и тоа е тоа . Тропки,глодалки и тоа носевме
ЛЕКОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ *0-12 МЕСЕЦИ: -Топломер; -Супозитории (чепчиња) за температура(Eferalgan 80mg); -Anti-pirea лепенки; -Пробиотик; -Darmflora plus прашоче 1х1/2 (во случај на дијареа); -Капки против повраќање - Наусолвит -Гел Synopen или Fenistil (или слично) -Средство против комарци -Електролити(Алвоген ОРС шумливи; HIP ORS -4+месеци); -Солен раствор/спреј за тоалета на носе; -Крема со заштитен фактор 50+ * ЗА НАД 12 МЕСЕЦИ ПОКРАЈ ГОРЕ-НАВЕДЕНОТО ПОТРЕБНО Е ДА ИМАТЕ ПЛУС: -Сирупче за алергија (Loratadin/Aerius/Letizen); -Сирупче за температура -Спреј за носе- Линазе -Завој, фластер ; -Хирдоген 3%, Бетадине 10%. Ова ми е мене од матичниот педијатар.
Јас сега се вратив од Хургада и си поминавме супер.Повеќе проблем ми беше поголемото синче од 5 год , цел ден беше турбо од 6 сабајле до 10 навечер, одколку бебето.Бебето беше милина тамо, му се допадна, весело беше, се му беше интересно, водата беше топла дури и во море го избањав.Од лекови носев цела една голема кутија за чевли, сирупи за тт парацетамол и блокмакс, чепчиња, пробиотици, електролити, антибиотик цефалексин ми даде нерастворен, сируп лоратадин, капки за очи тобрекс, за уво дексаметазон неомицин, спреј за рани, синомарин ампули, кортиер,инхалатор (бебето ми е склоно на ларингит па затоа)за нас лекови, активен јаглен,ентерофурил капсули и сируп за децата,топломер итн.Поголемото имаше пролив 2 дена се среди со пробиотик и јагленчиња. Е за комарци само заборавив да понесам нешто а имаше многу мене баш ме изедоа.Во глобала сум презадоволна, преубаво време, топло море, убав хотел со 300 чуда за деца, пријатни луѓе таму.Сите ми се чудеа со кој памет сум носела бебе во Египет ама изгледа само кај нас владее таков менталитет, во хотелот вриеше од деца и имаше еден куп бебиња дури и помали од моето.
Назздравје одмор супер инфо баш ќе го имаме во предвид. Преку која агенција бевте и дали бебето се водеше на иста авио карта кај тебе во скут. Да генерално во такви хотели раат да си само да ти се погоди
Преку ЈК травел бевме, од нив не сум ич задоволна, за бебето не плативме ништо ама за синчето ни наплатија полна сума како за возрасен, требаше летот да биде преку ноќ да стигнеме рано сабајле, наместо тоа тргнавме на пладне и стигнавме таму во 6.30 попладне и цел еден ден изгубивме.Тешки преваранти, прво ми дадоа една понуда после ми ја зголемија за 200 еур демек системска грешка била, мн несериозни и непрофесионални, дрски и безобразни. Со нив веќе никогаш и никаде. А таму супер беше, барем убаво си поминавме.
А мајки зошто носите антибиотик на одмор? Како правите проценка дали бебе/дете е за антибиотик или е вирусна инфекција ако не дај Боже ете пројави некакви симптоми?
Марфи си работи, не спие Шала на страна, јас никогаш не носам за секој случај ама секогаш буквално секогаш детето ми фаќа нешто баш пред идење на одмор/викенд и докторката ми дава рецепт за ако се влоши. А проценка, па после неколку разболувања веќе знаеш да препознаеш грло што си бара антибиотик. Фала богу, досега секогаш сум го враќала сирупот дома, обично на море поминува одма. Еве последниот пат месецов кога бевме се вративме одма дома зашто одма крена 40, а јас немав ништо со мене
Јас носам ама не сум дала никогаш, повеќе за моја психа да сум мирна дека имам за не дај боже, паничар сум.
Неколку години пред корона многу убаво природни сенки има ептен сега нз како е со цени што гледав годинава доста поскапо беше