Najdi go na booking Palmanova hotel, nekoj 4/5 km od centarot na Valona, lani bevme so bebe 6m i dete 3g plazata e pred hotel kako vo dvor epten blizu, lezalki ne plakas si imaat od hotelot, nie bevme so pojadok. Mnogu e zgodnonza so bebe do sobata imas nekolku skali, site sobi se so pogled i navecer e mnogu prijatno se slusaat branovite cela nok
Како е со гужви во блиските места во Грција ? Нешто гледам слабо гужви илу рано е? Предложете ми местенца оф кои сте задоволни, па и смештај?
Мајки во Никити се стопли водата веќе? Ние одиме понеделник, ќе си пукнам ептен ако не го избањаме бебо
Јас мислам не... бидејќи таму е мн жешко и нема да можете да шетате преку ден на пример на некоја тура
Јас се вратив минатата недела од Никити. Мојава има 2 год и се бањаше. Имаше и бебиња од 5 месеци кои се бањаа. Не беше топла водата, но не беше ни ладна. Јас велам Охрид во август, отприлика така.
Ние бевме минатата недела , малку пред Никити. Мене ми беше ладна водата ,ама маж и синко се бањаа за сите пари. Ко што гледав се бањаа мн бебиња и деца . Пак ке одиме наредна сабота
Nie imame loso iskustvo so Valona i cela okolina tamu, site fativme creven virus. Patot do tamu e mnogu dolg za dete, a posebno za tolku malo bebe. Marketite ne im se opremeni, plazite nesredeni, ne mozes da se razberes na angliski bidejki retko koj znae. Pozar besneese na okolniit rid skoro cel odmor, cad, a nikij ne se zamarase posebnk.Se na se loso iskustvo, ne bi odela pak.
Мајкички ,има некоја што е во моментот во Валона на одмор или скоро да се вратиле да пише какво е времето , дали водата е топла?
Мамички што се ми е потребно за одмор со 9 месечно бебе? - топломер - чепчиња против температура( eferalagan 80) - анти Пиреа лепенки - пробиотик( може биогаја)? - средство против комарци какво-? -крема за после убод- каква? -крема со заштитен фактор 50- која? Ако може некоја мајка да ми одговори на прашањата? И дали уште нешто друго е потребно?
И моето беше 9 месеци на одмор претходната година и јас ова носев: -Пробиотик - Ваја -ОРС - Хип и кесички Бекутан ако не го пие тој од Хип -Чепчиња за температура -Сирип за температура - јас носев и Далерон и Блокмакс -Од чико против комарци -Од Чико за после убоди -За количка или на креветче му ставав ( повеќе земав ) како беџови се против комарци од Еурофарм -За носе синомарин -Крема со 50 фактор од Белина му ја земав Биосолис
Од 80мг да не е малку, зависи колку кг е. Подобро земи сируп парацетамол/блокмакс. Пробиотик било кој јас од Ваја сум задоволна, средство против комарци Мустикер од Зегин користам, за против убоди не знам, никогаш не сум користела такво нешто, крема Биосолис користам. Друго не би носела за бебе зашто ти треба препорака од лекар за нешто посериозно. Ете можеш едно спрејче за нос ама идете на море и мислам дека и за тоа нема потреба.
Ако цица или цуца цуцла при полетување и слетување обавезно или па шишенце ако пие водичка нешто такво да шмука битно
Ние уплативме за крај на Јуни, Сиде. Преубав нов хотел, се надевам убаво ќе поминеме. Иначе јас за деца ништо нема да носам од лекови. Пред две недели бев за Истанбул, син ми го фати страшна дијареа. Во аптека каков сируп земав абе од прво пиење веднаш го помина. Таму има лекови за се, добро и ние знаеме јазик па знаеме да побараме што ни треба.. Само осигурување ќе извадам и толку .