Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    179
    Ние се вративме во четвртокот..времето беше преубаво, ни многу топло ни ладно, ама водата беше ладничка за бебето.Пробавме да го бањаме ама целиот се тресеше и ги креваше нозете дека ладно му беше.Во базент му стававме ќе се стоплеше и седеше по цел ден. Ама сега ќе се стопли времето, па и водата ќе биде пожешка така да мислам дека ќе успеете да се прошлапкате.Убав одмор..

На hello-kitty.90 и Anturium им се допаѓа ова.
  2. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.975
    Допаѓања:
    4.788
    Ако ви е Никити ладно, од другата страна кај Вурвуру за нијанса беше потопло, јас таму ја брчкав, на Талго и Каламитси. Близу ви е ако сте со кола и немаше многу гужва.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.112
    Допаѓања:
    124.341
    Само што се вративме , од минатиот четврток бевме таму, штом јас што сум најзиморлива на свет влегов неколку пати во вода. немај гајле. Синко не излезе. Дури влезеш е ладничка , ама мене ми е така и у сред јули и август :D

4. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.041
    Допаѓања:
    6.439
    Фала ви на сите за директното инфо :D Гледам и температурите се веќе добри таму па мислам ќе го избањаме. Ако не, носам базентче па во него ќе се пласка :D Да ве прашам уште дали спакував се од медицина. Пробиотик ваја, крем за искасано од комарци, алка против комарци, чеп парацетамол, сируп блокмакс. Уште електролити да земам утре, какви да барам? Тоа е се нели? Сто пати се проверувам да не заборавам нешто, и сигурно пак нешто ќе фали (facepalm)

5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.811
    Допаѓања:
    18.623
    Може слика од сирупот?
    Убаво да си поминете. Изгледа Турција ви е омилена.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.654
  7. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.041
    Допаѓања:
    6.439
    Аа да и тоа ставив, само сируп за алергија заборавив. Тенкјуу :l:

Да се редактирам додека можам. Се превозбудив од видеото, едвај чекам утре да дојде. Како мало дете се радувам на првиот одмор со бебо мој :inlove:

На Slonce91, Speechless и IRBBB им се допаѓа ова.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.654
    Најубав одмор да си имате. Брцнете се во вода и за нас по еднаш. :sun: (poolparty)

9. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.041
    Допаѓања:
    6.439
    Ти благодарам најмногууу. Се разбудивме со сонце и мирис на лето :D

На lovely91, Ouravanture и IRBBB им се допаѓа ова.
  10. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    993
    Допаѓања:
    2.023
    Има слушалки аудиофон. Мислам дека беа на Banz. Има за различни возрасти.

11. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Хрватска со дете од 2 години кое место би го препорачале? Не сум била, имам слушнато плажите биле со камења.
    Можеби некој знае да има некаде песок или место да одговара за деца?
    Не ми е проблем патот.

На BambyLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    Од сите места што сум била Макарска најмногу ми фати око за со мали деца, мало и мирно место, чисто, организирано и цените на пола од поголемите градови. Може да ви биде и база ако сакате да прошетате во блиските градови или на островите.
    Сите градови на море во Хрватска се преубави, средени ама многу се големи и плажите се на различни места, за секаде ви треба кола освен ако сте сместени блиску до градска плажа ама прескапо е така. Рестораните се скапи (пример, за двајца по една порција и по една пијачка е минимум 50 евра), кафичите се скапи дури и на плажа. Плажите се секаде ситни камења, се наоѓа по некоја песочна ама пак треба кола, Дубровник е цел карпи.

На Bebence29, BambyLove и girl__20 им се допаѓа ова.
  13. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    53.411
    Многу е добар. Веднаш го помина од него.
    Иначе да, гледавме и Египет но сепак одлучивме за Лаго хотел Сиде, сега е отворен во Мај и многу го препорачаа од агенција. :)
    9BC4CF70-DB58-48D2-A738-5F0DC8CABD07.jpeg

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.018
    истиот го има кај нас под името Ентерофурил.

На minne992, MilaSs12, mssuniquee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.811
    Допаѓања:
    18.623
    Реновиран е, самиот хотел не е нов, ако мислиш на новоизграден.

16. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    53.411
    Ко што знам нов е на 15 мај отворен, но и да не е нема врска :)
    8FBA82EF-FC14-4E3E-949C-C94133FDF7BD.jpeg

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.975
    Допаѓања:
    4.788
    Преку 10 пати сум била Хрватска и сега јас сама се прашувам и не знам каде да одам со година ипол дете, заради маж ми изгледа ќе си останам во Грција. Нејсе.
    Има камчиња, ама има и песочни плажи. Пример Дуче кај Омиш ми е останато дека е песочна и може да се најде смештај близу плажа, а Омиш е што да кажам :inlove:. На Муртер исто има прекрасни песочни плажи ама нема на плажа смештај, треба или пешки или со кола. Крк и Паг имаат исто песочни плажи и убави острови се. Бачвице во Сплит е песок, ама во Сплит е ужасно гужва и јас не би таму да се бањам, стално сме оделе накај Трогир. Сплит е добар пошто е поврзан со сите острови во околина ама ако не планирате да шетате тогаш тоа не ви игра голема улога инаку е одличен за еднодневни екскурзии, па често го бирам за сместување заради шетање.
    Јас би барала соодветен смештај што е на сама плажа, пристојна плажа и да имам на 30мин некој поголем град или место за шетање, да има кај да испазариш или да седнеш да јадеш, а такви има низ Хрватска. Островите ви се полн погодок, а и нешто околу Сплит, Шибеник, Задар, Трогир, затоа што се преубави места за шетање. Дубровник не го спомнувам, во Дубровник во октомври-ноември се оди, тогаш најубав е, не во лето:).

На azelea, girl__20, MilaSs12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    Реално не е земја да ја шеташ со мало дете, скоро невозможно е, а штета е да се сместиш на едно место и да не мрднеш.
    Јас би ја шетала пак кога ќе ми пораснат децата, Дубровник би го скокнала во било кој месец.
    Е нагоре не сум била, а баш сакам од Ријека па натаму, таму какво е ако знаеш?

На azelea и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  19. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.975
    Допаѓања:
    4.788
    Што знам мене ми личи изводливо, годинава некако се опуштив, нормално не со исто темпо ко пред дете и зависи од детето секако. Само големово дете се заледи во јуни во Грција и сега не помислува за Хрватска :D а нема везе топ си е во август.

Во Пула еден одмор бев и премрзнав, толку памтам, а во Ријека не сум шетала. На Крк и Вир ни биле плажите блиску смештај и солидна плажа, не беа сегде песок, има камчиња, ама јас па баш од Хрватска навикната на камчиња и не ми сметаат. А од таму блиску се Задар и Шибеник и по ден-два преку ден или навечер се шетаат градовите.
    Последниве години пред корона, околу Сплит се врткаме и таму сме имале смештај прв ред по 40-50 еур. Е плажите тука баш не ми се по кејф иако се сосем пристојни, па шетаме преку 1 ден. Брач, Хвар, Трогир, Мали Дрвеник се стига за 1-2 саати од Сплит.
    Така и сега планирав, додуша на некој од островите, па преку 1 ден да ги шетаме дневно плажите, а навечер локалните селца/градови и толку, ќе го прошеташ островот. Здравје догодина.

Дубровник мене ми е исто ко другиве градови не дека го издвојувам, сите ми се убави и сите различни, доста е 1 ден да се види, е карши Дубровник е остров Локрум тој може поише вреди. :D

На azelea, Skyler и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  20. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.619
    Мене Задар многу ми се свиѓаше ама најблиската плажа крш, Сплит ми беше ок со добар ноќен живот ама некоја страшна смрдеа имаше во центарот.
    Грција ми е незаменлива за летен одмор баш она класика одмор, Хрватска ми е повеќе за шетање има премногу што да се види и затоа мислам мало дете нема да го издржи тоа темпо, плус Јадранско ми е преладно. Само во Сплит и Зрче се избањав по еднаш со тешки маки ама тоа е индивидуално.

На BambyLove и Mucika им се допаѓа ова.