Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    На крајот на плажата на самото заливче има бејби плажа за мали дечиња. Јас не сум била досега, а баш сакам. Ама тешко изводливо. Се пешачи километар по плажата, а јас таму сум сама со количка и триста реквизити и додека стигнам ќе ме стемни. А после 11 веќе е пекол за децава.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.740
    Допаѓања:
    149.941
    [QUOTE="azelea, post: 3328496, member: 602разглез ми е животна желба да го посетам,се надевам еден ден ќе отидеме,само со авион би одела Турција,ама ај да не кажам два пати :).Инаку од кај нас ни една агенција го нема,гледам српската Контики имат хотели ама од тие поскапите.[/QUOTE]
    Еве да ти го раскажам нашето искуство. Со мм тогаш дечко без никаква организација и уплата однапред си седнавме во кола, без клима, јули мислам беше, и тргнавме со првична идеја за Фетие. Патот долг у бестрага мм не сака да вози ноќе и останавме 1 ноќ во Чанаккале. Топлото по пат да не ти го опишувам мислам ослабев неколку кила. Конечно стигнавме во Фетие и на прв впечаток разочарување претопло и некако пусто бидејки сите најверојатно одат на локални плажи дење. Ај пак назад во кола искачивме уште 1 планина и стигнавме во Олудениз. Одма и двајцата рековме остануваме тука местото е рај. И не зборувам за лагуната, преценета ништо посебно башка се плаќа влез, зборувам за самото место и таа плажата кај хотелите. Бели округли камчиња и светло плава до бела вода. Преморени бевме се облековме во купаќи и правец во вода. Откако си дојдовме на себе прошетавме околу и ни стана јасно дека е местото скапичко а не бевме тргнати со мн пари башка многу потрошивме за бензин. Ќе почнев да плачам од мака и среќа сретнавме едни македонци и не однесоа до нивното хотелче, мал ама многу убав среден хотел и ни дадоа мн евтина понуда со доручек. И од тогаш се беше супер. Местото е преубаво нема нешто многу забава ама нас тоа ни одговараше. Зборувам за пред 15-16 години Бевме млади и без деца. Во меѓувреме имам разгледувано опции ама ретко кој ги работи хотелите таму и ако најдеш претежно ги има поскапите хотели а за сама да организираш пак не знам како е со летови. Малку предолг пост и малку надвор од тема ама ете сакав да споделам искуство

На Lolipop23, Annath, MissDior и 3 други им се допаѓа ова.
  3. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Годинава планот ни е во Заовине, Србија, свекорот таму е роден и има куќа, сега преуредена во викендица. Местото е рај. За малата ќе наполниме базен и нека ужива, а во септември некој ден ќе поминеме во Грција.

4. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.668
    Супер екскурзија сте си направиле @M&M ,па кога си млад и сам кога инаку,ај сега нека ти текне така да тргнеш:).Е стварно е рај,јас сакам такви места каде има спој на планина и море,зеленило,не сакам голи ридови или само плажи,можеби и затоа најмногу ми се допаѓа од сите места во Турција како и Бодрум,Мармарис,еве Аланија,Анталија не се по мој вкус,само плажи и сонце,исто и краците посебно првиот на Халкидики не ми е убаво,затоа и цело време порано одевме во Хрватска,убава клима,не многу пекол,али секој по свој вкус.Е сега со мали деца треба према нив да се ориентираме како ќе биде најдобро,нашите желби кога ќе остариме:D.

Е убав е тој дел на Србија,сме биле во Златибор и тоа мислам ми беше одмор во права смисла на зборот,и за дух и за тело :)

Последна измена од модератор: 5 април 2017
    На M&M, Lolipop23 и augustd им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.865
    Во Турција и Кемер има убави плажи со зеленило, има ридови и борова шума. Инаку, вториот крак во Грција ти е баш таков, претежно апартманите се со големи зелени дворови и плажа.

6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.668
    Е гледаш за Кемер не знаев :),а за втор крак да,таму и летуваме последниве две три години откако останав бремена :)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  7. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Затоа ние сме поретко на море, штета само што не ни дозволува време да одиме почесто освен во лето и чат пат зима :).

8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Мајки, кој месец е најубав за летување со мало бебче? :?:
    Ние годинава ќе одиме во Грција, кое место не знаеме точно, сигурно ќе е некаде на краците. Досега со мм обично летуваме крај на август почеток на септември, најубаво ни е тогаш, ем не е толку жешко, поефтино е и нема толку гужви... меѓутоа мене тогаш ми завршува породилното, беба ќе треба во градинка на адаптација па отпаѓа тој термин.
    Е сега се мислам, јули и почеток на август би било многу жешко, евентуално крај на јуни, ама пак се плашам да не е пак ладно и да не можеме да се бањаме? Искуства? :)

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.430
    Ние одиме секогаш крај на јули почеток на август.Нека е топло ,можеш да го брцнеш во морето без да се плашиш :)

На Lolipop23, referentka и Petar80 им се допаѓа ова.
  10. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Оваа година Грција дефинитивно и малку до Банско на планина таков ни е првичниот план. Гледам се зборува за Турција најубавите одмори ми биле таму ама некако страв ме фаќа со ситуацијата што мислите безбедно е ?

11. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Јас лани бев крај на јуни почеток на јули, топ беше. Водата нормално е поладничка, ама супер е јас се бањав нонстоп бев 8 месец трудна. Јас по 10 јули не би одела со бебе во Грција ем е гужва ем е мн топло. Оваа година со бебето планирам да одиме крај на мај и септември, е сега дали ќе се бањаме во мај незнам јас сум оптимист :D

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.430
    Мн зависи каде одите :)
    Ние лани бевме Торони на вториот крак.Место на плажа имаше да бираш колку ти душа сака.Тивко,мирно,топло

Инаку бевме почеток на август

На првиот крак секогаш има повеќе гужва

На Lolipop23, M&M, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  13. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Е да.. ние бевме во Калитеа и Ханиоти.

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.430
    Калитеа сме биле исто
    Гужва мн е
    Исто и Пефкохори беше гужва

15. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    @joy1 ако може накратко опис за торони, смештај, ресторани, аптека, нешто интересно :)

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.430
    @MissDior ич не ми текнува името на комплексот во моментот
    Еве една слика IMG_0636.JPG

Плативме 1050 евра за 8 вечери.Но само смештај.Комплексот е одалечен од плажа околу 6-7 мин пешки.Плажата е преубава.Имаш со и без лежалки.Ние најчесто одевме без лежалки бидејки имаше мн мн место на располагање.Седнуваш каде сакаш,отворено небо ,и огромно море пред тебе.Мислиш птица не пролетува таму :D

Некој ноќен живот баш и немаше.Има дукани ама ние со кола идевме до таму,малце подалеку од нас беа.Кафичи по некој рибен ресторант,гиро бар,тезги...

Најмногу бевме ради водата.Мн чиста и бистра во тој дел е

На MissDior, azelea и V.odolija им се допаѓа ова.
  17. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Epa mami da vi se pofalam podnesovme dokumenti za pasos da vadime za bebe:) Ke bide gotov za dve nedeli,taka da ke mozam da planiram.za prvi.aj nekade da se setne:) Ve citam celo vreme i vi gi pamtam kritikite i falbite za mestava.Bidejki prv pat bi idele na odmor,hrabrost imam samo do grcija da trknam i toa na kracite samo...
    Pozdrav do site

18. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    @joy1 , @angrypepper фала ви мамички. :*
    Ние сме заинтересирани за Олимпијада, читам дека ептен било убаво местенцето за со мало бебе. Некој ако има одено да сподели искуство?

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Мало местенце е , со убава плажа.
    Таму некаде во близина беше и ,,Белата плажа,, , со навистина бел песок.

Не сум била многу време, ама за со бебе е супер. Мирно мало селце.Мислам дека имаше околу и некоја борова шума.

На azelea и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  20. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Pobarajte ja Anastazija Paruseva Rizou na messenger ako sakate da uzivate vo Olimpijada na Halkidiki.Nie bevme i si pominavme prekrasno

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.