1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.572
    Допаѓања:
    39.989
    Уф, син ми малце ми изгоре со тоа за осетлива кожа. Среќа многу малку дека не бевме долго, а тогаш и не беше јако сонце. Пази со него

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.495
    Треба поубаво подебел слој да се стави и јас со белиот за сензитивна го мачкав и тоа цел ден на плажа бевме и супер поминавме. И бекутанот помага ако оставиш бело на тело ако го размачкаш да нема ништо пак ќе изгориш :)

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.084
    Допаѓања:
    13.399
    Штознам, ние истеравме 10 дена со тоа немавме мака. Вајда е индивидуално

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.572
    Допаѓања:
    39.989
    Моево е многу светло- бело дете, со осетлива, атопична кожа. Па ваљда ради тоа

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    773
    Гамарде. Одлична е!

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.495
    Ако некој користи Каротен на попуст ви е во жито од 900 на 400 :) имаат и на кидс спреј попуст и на фемили.

7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.724
    Допаѓања:
    19.178
    Некој да ме просветли што сѐ ми е потребно за на одмор со пет месечно бебе? Фактор знам дека не смее, ќе му земам купачи со Ув заштита. За на плажа какви реквизити ни требаат? Од лекови што да носиме? Во Септември ќе одиме, така да сите типс енд трикс се добредојдени. :)
    Исто може да ми предложите и места, хотели, апартмани. :sun:

8. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.256
    Допаѓања:
    2.781
    Ефералган сируп за температура, пробиотик, електролити, сируп за алергија (мене лоратадин ми рекоа), јас ќе земам и спф 5 ипол ќе е, ми дозволија. Уриаж рол он за убоди од комарци, и спреј на чико. Тобрекс маст за инфекција на очи, хидроген, стерилни гази, завои и фластери и Octenisept спреј.
    Ваква листа ми даде педијатар.
    Реквизити не планирам ништо да земам, само целосни купачи со спф и капче што го покрива и вратчето.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.501
    Tопломер
    Ефералган или друг шуруп против темп.
    Пробиотик
    Капки против повраќање
    Електролити
    Крем против убоди и отоци
    Крем против изгореници Јакодерм
    Шуруп за алергија
    Спреј или ролон против комарци
    Препишан антибиотик

Крем со фактор да си носиш и да го мачкаш обавезно оти и под сенка се гори,а тие купачите мене воопшто не ми се бендисуваат од вештачки материјали се правени и бебеката кожа воопшто нема да диши, малку да испоти ќе се нафрла, за на плажа само памучно. Од реквизити не ви требаат бидејќи е малечко можеби само некои омилени играчиња. Гледај да му ја задржиш рутината на јадење спиење и капење. За место било каде каде што не е бучно многу. За Грција би ви ги предложила Неа Флогита,Неи Пори, Врахос тие се така помали места а блиску. :sun:

Последна измена: 9 август 2023
    На Arjanit2021 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.545
    Допаѓања:
    15.526
    Ти пишале за лекови,мој предлог ако сте за Грција ,Сивири,за со бебе е топ ,првиот одмор со поголемата ќерка како бебе ни беше таму во септември ,имаш сместувања на сама плажа,можеш да седеш и до 20 часот да гледаш зајдисонце :)

На AniSk, Bella_Stella и sani99 им се допаѓа ова.
  11. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    322
    Јас земав крема со фактор на Гамарде, ми рекоа може да се користи и за бебиња под 6 мес.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.254
    Допаѓања:
    1.292
    Имаше нешто за шетање низ градот , покрај море е нели ?
    Одамна бев ама не ми текнува ништо што имаше поточно, ние сме во хотел Џени сега од сабота

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.277
    Допаѓања:
    33.445
    Можеш еко козметикс да земиш, јас на 3 и пол месеци со него мачкав. Во секој случај купачи со УВ заштита и капче.
    Реквизити нема да ви требаат никакви, освен стандардните тропалки и глодалки. За во вода имав земено гума за околу вратот, ако сака да плива можеби ќе ти се најди.

Од лекови како што спомнаа погоре:
    Ефералган, блокмакс, топломер
    Орс, пробиотик
    Сируп за алергија, камагел ако успееш да најдеш
    Мапез спреј или чико против комарци
    Физиолошки/спреј за носе
    Чист алое вера гел за не дај Боже изгореници
    Завои, хидроген, ханзапласт јас носам за секој случај

Бидејќи е малечко може да одите ама баш каде сакате, гледајте само ако е хотел да е на сама плажа или прв ред апартман.

Има, ама сѐ на сѐ за 20 мин ти е исшетано цело место, реално нема многу кај да се шета.

На sani99 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  14. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.545
    Допаѓања:
    15.526
    Да ,покрај море е шеталиштето,не е големо ама доволно е ,мене ми беше ок ,некои играчки имаше и тоа

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.254
    Допаѓања:
    1.292
    А продавници за облека,ситни работи имаше?
    Голем маркет каде има за снабдена храна да пазаруваме доколку затреба?

@IRBBB Каков е тој гел Алое вера, каде го има да го земам?

16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.545
    Допаѓања:
    15.526
    Да,да имаше една две за такви летни работи,реквизити,сувенири,а маркет голем имаше горе на патот одма Масутис ,доле има некои локални продавнички ,ама Масутис ти е убаво снабден.

17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.277
    Допаѓања:
    33.445
    Има продавнички, има масутис, на пат кон Калитеа има и Лидл.
    Ти пуштив линк од алоето јас шо го имам, ама сигурна сум дека во аптека ќе ти понудат и други.

18. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    555
    Ve molam za informacija za prodolzen vikend vo Zlatibor.
    So dve mali deca sme,dali vredi da se vozi tolku dolg pat,iskustva so smestuvanie,klima vo septemvri / oktomvri.
    Sekako i dokolku imate da mi preporacate smestaj bi bila blagodarna.

19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.724
    Допаѓања:
    19.178
    Закажавме за во Врахос, крај на Август, почеток на Септември. Бебе тогаш ќе биде неполни 5 месеци. Многу се мислам што да користам за него за на плажа. Што користите за 5 месечни бебиња на одмор и како ги облекувате? Прво нејќев да зимам фактор зошто нели до 6 месеци не се мачка, па се мислев да земам купачи со Ув. Ама од друга страна он контролирано ќе влегува во вода, не е тодлер па да не можеме да го прибереме. Па си викам да не е попаметно само да го мачкам, Гамарде да земам и да го облекувам со тенка памучна облека дур е под сенка, а во вода само со памперс? Стварно не сум паметна како да постапам.. Оние капчиња со материјалче на вратот каде ги купувате? Какви колички носите на одмор? Мене ми е глупо да купувам сега летна кога таа ми е убава количка. Е сега гломазна е, ама ќе се сместиме, само тројца сме.

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.495
    Искрено моето си спиеше на лежалка од платнените што се спушта иако беше поголем ама количка не мкнев на плажа прво ќе се напуни со песок а во нејзе дека ќе седи константно нема да седи ќе биде во раце.

Подобро мачкај бебе макар и под чадор види има фактори и пред 6 месеци што се сигурно. Облеката што е за ув мене ми е скроз непрактична зошто не е памучно и ти да седиш на плажа облечена во нуркачки костим и да не влезеш во вода ќе се спуриш ќе не знаеш што да правиш. Затоа според мене мачкај бебе и остави му бело нема да го заборавиш на сонце.
    Нешто што ми беше корисно е мини базенче што не тежи воопшто а за бебе е таман колку да шлапка во водичка. :)

На Skyler и Bella_Stella им се допаѓа ова.