Уф, син ми малце ми изгоре со тоа за осетлива кожа. Среќа многу малку дека не бевме долго, а тогаш и не беше јако сонце. Пази со него
Треба поубаво подебел слој да се стави и јас со белиот за сензитивна го мачкав и тоа цел ден на плажа бевме и супер поминавме. И бекутанот помага ако оставиш бело на тело ако го размачкаш да нема ништо пак ќе изгориш
Ако некој користи Каротен на попуст ви е во жито од 900 на 400 имаат и на кидс спреј попуст и на фемили.
Некој да ме просветли што сѐ ми е потребно за на одмор со пет месечно бебе? Фактор знам дека не смее, ќе му земам купачи со Ув заштита. За на плажа какви реквизити ни требаат? Од лекови што да носиме? Во Септември ќе одиме, така да сите типс енд трикс се добредојдени. Исто може да ми предложите и места, хотели, апартмани.
Ефералган сируп за температура, пробиотик, електролити, сируп за алергија (мене лоратадин ми рекоа), јас ќе земам и спф 5 ипол ќе е, ми дозволија. Уриаж рол он за убоди од комарци, и спреј на чико. Тобрекс маст за инфекција на очи, хидроген, стерилни гази, завои и фластери и Octenisept спреј. Ваква листа ми даде педијатар. Реквизити не планирам ништо да земам, само целосни купачи со спф и капче што го покрива и вратчето.
Tопломер Ефералган или друг шуруп против темп. Пробиотик Капки против повраќање Електролити Крем против убоди и отоци Крем против изгореници Јакодерм Шуруп за алергија Спреј или ролон против комарци Препишан антибиотик Крем со фактор да си носиш и да го мачкаш обавезно оти и под сенка се гори,а тие купачите мене воопшто не ми се бендисуваат од вештачки материјали се правени и бебеката кожа воопшто нема да диши, малку да испоти ќе се нафрла, за на плажа само памучно. Од реквизити не ви требаат бидејќи е малечко можеби само некои омилени играчиња. Гледај да му ја задржиш рутината на јадење спиење и капење. За место било каде каде што не е бучно многу. За Грција би ви ги предложила Неа Флогита,Неи Пори, Врахос тие се така помали места а блиску.
Ти пишале за лекови,мој предлог ако сте за Грција ,Сивири,за со бебе е топ ,првиот одмор со поголемата ќерка како бебе ни беше таму во септември ,имаш сместувања на сама плажа,можеш да седеш и до 20 часот да гледаш зајдисонце
Имаше нешто за шетање низ градот , покрај море е нели ? Одамна бев ама не ми текнува ништо што имаше поточно, ние сме во хотел Џени сега од сабота
Можеш еко козметикс да земиш, јас на 3 и пол месеци со него мачкав. Во секој случај купачи со УВ заштита и капче. Реквизити нема да ви требаат никакви, освен стандардните тропалки и глодалки. За во вода имав земено гума за околу вратот, ако сака да плива можеби ќе ти се најди. Од лекови како што спомнаа погоре: Ефералган, блокмакс, топломер Орс, пробиотик Сируп за алергија, камагел ако успееш да најдеш Мапез спреј или чико против комарци Физиолошки/спреј за носе Чист алое вера гел за не дај Боже изгореници Завои, хидроген, ханзапласт јас носам за секој случај Бидејќи е малечко може да одите ама баш каде сакате, гледајте само ако е хотел да е на сама плажа или прв ред апартман. Има, ама сѐ на сѐ за 20 мин ти е исшетано цело место, реално нема многу кај да се шета.
А продавници за облека,ситни работи имаше? Голем маркет каде има за снабдена храна да пазаруваме доколку затреба? @IRBBB Каков е тој гел Алое вера, каде го има да го земам?
Да,да имаше една две за такви летни работи,реквизити,сувенири,а маркет голем имаше горе на патот одма Масутис ,доле има некои локални продавнички ,ама Масутис ти е убаво снабден.
Има продавнички, има масутис, на пат кон Калитеа има и Лидл. Ти пуштив линк од алоето јас шо го имам, ама сигурна сум дека во аптека ќе ти понудат и други.
Ve molam za informacija za prodolzen vikend vo Zlatibor. So dve mali deca sme,dali vredi da se vozi tolku dolg pat,iskustva so smestuvanie,klima vo septemvri / oktomvri. Sekako i dokolku imate da mi preporacate smestaj bi bila blagodarna.
Закажавме за во Врахос, крај на Август, почеток на Септември. Бебе тогаш ќе биде неполни 5 месеци. Многу се мислам што да користам за него за на плажа. Што користите за 5 месечни бебиња на одмор и како ги облекувате? Прво нејќев да зимам фактор зошто нели до 6 месеци не се мачка, па се мислев да земам купачи со Ув. Ама од друга страна он контролирано ќе влегува во вода, не е тодлер па да не можеме да го прибереме. Па си викам да не е попаметно само да го мачкам, Гамарде да земам и да го облекувам со тенка памучна облека дур е под сенка, а во вода само со памперс? Стварно не сум паметна како да постапам.. Оние капчиња со материјалче на вратот каде ги купувате? Какви колички носите на одмор? Мене ми е глупо да купувам сега летна кога таа ми е убава количка. Е сега гломазна е, ама ќе се сместиме, само тројца сме.
Искрено моето си спиеше на лежалка од платнените што се спушта иако беше поголем ама количка не мкнев на плажа прво ќе се напуни со песок а во нејзе дека ќе седи константно нема да седи ќе биде во раце. Подобро мачкај бебе макар и под чадор види има фактори и пред 6 месеци што се сигурно. Облеката што е за ув мене ми е скроз непрактична зошто не е памучно и ти да седиш на плажа облечена во нуркачки костим и да не влезеш во вода ќе се спуриш ќе не знаеш што да правиш. Затоа според мене мачкај бебе и остави му бело нема да го заборавиш на сонце. Нешто што ми беше корисно е мини базенче што не тежи воопшто а за бебе е таман колку да шлапка во водичка.