Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.618
    Дозволени се, има нешто и кај нас мислам ама кој ги дозволил и од кој аспект?
    Замисли ја само таа вода наполнета од којзнае кога, прочистена со разноразни таблети, хлорирана… Еве да не куцам, набрзина најдов нешто ама треба да се гледа и од безбедносен аспект.
    IMG_4860.jpeg
    Уживаат и моите, знам дека е супер активност ама бебињата па баш и не мора одма да се бањаат.

2. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    1.695
    И на Марс да си исто е. Едно е базен прилагоден за babyswim, со посебни правила и услови за да влезеш, друго е хотелски базен или бања каде сите гости од хотелот влегуваат и можам со сигурност да ти кажам дека 80% од нив не се туширани пред тоа, а сигурно и после. Исто така битно е и нивото на хлор во водата, а тоа на Балкан и пошироко е ставање од ракав. Минатата недела во Охрид 9 лица завршија во болница со труење од хлор, од кои две деца. Така да бебиња во базен нема никаква потреба.

На Annath, Mother of 2boys, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Можеби таму каде што се одржуваат тие часови, баш поради тоа што е наменето за бебиња над 6 недели, водата почесто се менува и не се става толку многу хлор колку во останатите базени, не знам, само претпоставувам.

Настрана хлорот, другарка фати вагинален паразит од базен, очигледно зошто не беше сексуално активна тогаш и така и беше кажано од гинекологот, зошто 10 дена претходно се капела во базен.
    После тоа никогаш не ми има текнало да се капам во базен, а бебе пак ич.

На Cherry79, Tea SK и Skyler им се допаѓа ова.
  4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.618
    И цревни паразити многу често се фаќаат. Не знам стварно, која како сака ама мене лично базените ми се гадни. И овој во дворот кај што се бањаме само најблиските, секогаш се тушираме пред да влеземе и секојдневно се чисти, пак ми е гаден и се бањам само првите 2-3 недели.

На IRBBB, Cherry79, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.900
    Допаѓања:
    9.893
    Јас искрено на 31 година избегавам базени, џакузиња и сл, а ни на крај памет не ми паднало ќерка ми на 2 ипол години во базен да ја ставам. Набутани 100 луѓе во непроточна вода ич не ми е хигиенски.

На IRBBB, azelea и joy1 им се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Сите гледаат да заштедат а да ќарат многу иако се работи за бебиња работодавците гледаат кеш само. Водата и не се менува толку често иато и прочистувањето со хлор е во поголем размер, а таа вода редовно не ја тестира инспекција. Не е работава јас го однесов и ништо не му беше супер си помина, не треба да бидне нешто за да знаеме дека не е во ред. Затоа и за трудници викаат море да можат да се бањаат али базен и езеро никако.

На IRBBB, Tea SK и Maca Macka им се допаѓа ова.
  7. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.665
    Допаѓања:
    5.277
    Тука и педијатрите ги препорачуваат. Цели листи на чекање има за часовите по пливање, треба пред пораѓај да се запишеш за да најдеш место.
    Има посебни бебешки базени, но единствена разлика е температурата. Е сеа тука да, има посебни соби за туширање и хигиената е на високо ниво, сите се тушираат пред да влезат.

Јас искрено и во бременост посетував базен, бидејќи беше препорачано од гинеколози, дури и секоја трудница добива бесплатни посети на базен тука. Има часови за трудници,нешто како воден аеробик, и навистина водата многу помага во последното тримесечие. Голем дел од трудниците во мојата група посетуваа и сауна после часовите, јас не можев, ми се лошеше од топлото.

Различни земји различни практики.

На Cherry79 и Skyler им се допаѓа ова.
  8. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.158
    Водата во базените термални постојано циркулира. Мислам и дека не се хлорира.

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Во земји каде што се спроведува се според закон да, тука во мк ни дома под туш нечини водата цела со бигор е, а не пак затворен тип на базени...можеш да замислиш колку бактерии има.

На Skyler и Lavender13 им се допаѓа ова.
  10. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.095
    Те молам предложи овде ако најдеш некој таков.

На Razvigorec му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    1.499
    Бил ли некој на Копаоник со 2 годишно детенце? Како сте поминале да споделите мислење?

12. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    14.650
    Ова и мене ме интересира :)
    Мојата ќе биде година ипол кога ќе одиме а викаат дека било преладно таму

13. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.158
    На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Индивидуа

Индивидуа Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Со 2 годишно детенце, каде би препорачале да се оди на одмор (конкретно Грција) ? Искуства како сте поминале, да имаме и каде да се прошетаме и малово да си игра и пристапни цени? Читам нешто Паралија, Олимпик ?

15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.618
    Таму последно кога бев ич не беа убави плажите. Ако веќе сакате на таа страна подобро Платамона, има убава плажа и навечер за шетање, а и соседните места се близу, плус поевтино е од краците доста.

На Индивидуа му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    4.077
    Свири. Мало е местото нема нешто многу за шетање ама сите смештаи се на плажа. Убава песочна е и не е одма длабоко, водата беше пречиста. Генерално 99% од луѓето се со мали деца и бебиња. Нас ни се бендиса лани, здравје и за годинава се спремаме таму да одиме. :)

На AlchinovaR1979 и Индивидуа им се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Ханиоти, Никити,Аспровалта,Неа Врасна, Неа Каликратија, Неа Потидеа, Торони имаш повеќе. Искрено мене плажата највеќе ми се свиѓаше после Никити кај хотелот Македон и чиста беше водата. Но Аспровалта ми се допаѓа дека и внатре во водата и надвор е ситен песок и се имаш тука и во близина има Лидл. Исто и кај Никити имаш Лидл.

18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.653
    Допаѓања:
    39.908
    Неи Пори. После Олимпик бич е и е многу почисто, водата е супер, песокот е ситен, има реквизити за децата. Супер е, ние полани бевме

19. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Ако си за втор крак, препорачувам Вурвору.
    Ако најдеш од сега сместување мислам и со попуст би требало да е.
    Плитка вода, сите сместувања имаат "приватна плажа" со дрвја, милина.

20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.654
    Имаш предлог за сместување?
    Има кај да се шетка навечер, таверни, маркет за пазарење?