Во стариот дел бевте што не е реновиран? Вака си разговараме дома, дали ќе ни одговара полупансион бидејќи детево e катастрофа со јадење. Спие од 1-3 и тогаш треба да руча. па треба да барам да купувам за ручање, а а ако чекам вечера таму да ајде ќе не треба да идам поручек на плажа. така да алл инклузив или само апартман ќе ни одговара.
Бевме '22 со дете 5 год. Тогаш беше ефтино околу 360 евра за тројцата плативме втора половина јуни, сега мислам е многу поскапо. За нас тогаш беше солидно бидејки се прибиравме само за спиење. Старо е но основни услови имаш и ако не сте пребирливи може да поминете и со таа храна од ресторанот таму, со минимално купување друга храна.
Лани бевме во Сивири последна недела од јуни и се погоди времето, ден пред да отидеме врнеше истураше таков беше месецот. Мај мислам дека е прерано ако сакате да се бањате водата нема да е стоплена плус ко што е поместена сезоната може и ладно да фатите. Ама со ова лудо време ништо не се знае. @brm_brm Сивири има топ плажа за мали деца. Цела е песочна и постепено иде не е на еден чекор длабоко. Цело место е премало и има гужва на плажа на слободните делови ама не беше страшно. Претежно се родители со бебиња и деца до кај 3 4 години така што има друштво за децава еден тон. Претежно апартмани се на плажа што е исто плус. Пиши ми дм ако барате таму сместување.
Прашање не е за одмор туку за патување. Дали смее да се премине Стража со мало бебче на 4.5 скоро 5 месеци? Ради висина ушиња
Мајки, сакаме да одиме во Грција за 1ви мај, а на малата пасошот и истекува на 06.06. Дали ќе прават проблеми на граница, искуство некоја?
зависи оддржавата во која влегуваш а најточно инфо од нивно мве.т.е. да се јавиш на евзони па да си прашаш.
За ЕУ треба да има важност од мин 3 месеци пред истек. А дали ќе ти прават проблем зависи од граничарот на која нога е станат и дали го стегнале периодот. По правило не смее да те пушти. Јас не би ризикувала.
Во кое место бевте на Кипар? Каде бевте сместени? Јас годинава се мислам за Кипар или Крит со 3г дете. Пред 5/6 год бев на Кипар ама тогаш бевме без дете и стварно е преубав, тогаш бевме во Аја Напа, сега за со мало дете стварно немам идеа како би поминале таму, веројатно треба и рент а кар? Секој совет е добре дојден. Фала
@Ahoy знам лани ми кажа за врасна дека е со бранови и баш така беше. Местото е нирно да не речам пусто ама околу имаше за шетање. Барам плажа со постепен влез во вода за мало дете..... неа потидеа, фокеа, неа плагија, дионисиос? Совет?! Барам непто поблизу заради детево што не сака да седи во седиште
Ставрос. 300 км од Скопје, спроти Врасна и Аспровалта. Цени евтини, ветер нема, постепен влез во море. Цел град е приспсобен за со дете, има игралишта, луна парк.
Лани бевме во врасна, споени се со ставрос. Мене ич не ми се допадна. Водата беше тиња. Исто ветар имаше и во ставрос и аспровалта.
Ние бевме во Ставрос, супер беше водата. Песок се, проѕирна вода. Врасна ја зборат дека не чини зашто дува ветер многу и се собира ѓубре во вода и бранови има. Се бањавте во Ставрос? Знам на еден дел има ежови ама за вода никој не се жалел.
Ставрос за плажа кај платни тој дел, колку повеќе си на излезот од Ставрос спрема олимпијада толку подобра е плажата. Само што на тој дел малку избор на сместување има. Повеќе е во новиот дел спрема врасна или во градот( а далеку од плажата е).