Каде на одмор со бебенце?

Discussion in 'Бебе' started by gorda, May 9, 2013.

1. Skyler

Skyler Популарен член

Па на 9 месеци нема многу што поразлично од дома да прави, базенче му полнев со вода уште од сабајле малку да се стопли, му купив гумени патчиња и други животни да си игра во вода, а инаку доле на песок му ставав простирка и си играше со играчките дома што си игра. Од сабајле и попладне беше на сонце во плиткото да се шлапка, во најтоплото во базенчето под сенка и најчесто преспиваше на плажа.

1001Ana1001 likes this.
  2. Luna91

Luna91 Популарен член

Никогаш не сум била на таа страна, освен еднаш одамна во Паралија и
    не ми се допадна ...
    Искуство со Неи Пори за со мали деца? Каква е водата ме интересира?

3. lovely91

lovely91 Популарен член

Јас сум воодушевена од Неи Пори и годинава пак ке одиме,лани бевме плитко е а водата е чиста,ми се допадна и шеталиштето како за навечер така да дефинитивно препорака од мене :) за со деца е идеално:)

Nairobi88, Luna91 and Fenix05 like this.
  4. Tullip

Tullip Истакнат член

Бев во 2021, но не можам да кажам за храна за бебе бидејќи немав бебе тогаш :) Инаку храната беше одлична, собите просечни (чисти, но не многу скоро реновирани) и она што најмногу ќе одговара за бебе се бесплатни лежалки под природни сенки во тревникот на хотелот. Тимот за анимација и покрај короната ги занимаваше дечињата мислам 2 пати во текот на денот.

sandza likes this.
  5. simona_baby

simona_baby Популарен член

Јас имам поделени мислења за Неи Пори,од една страна ок од друга не баш.Дуваше сите денови бранови големи се измести песокот и не беше баш плитко.Водата полна со тревки цела плажа со трева што ја носеше.Може на нас ни се погоди така ама ако споредуваш со Олимпијада,милион пати поубави плажи во Олимпијата и водата него Неи Пори.

6. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Еве ќе се самоцитирам, плус да дополнам, секаде можиш да начекаш невреме, како што ти споманала членката Симона пример лани беа моите крај на август, такво невреме начекаа, со пороен дожд, оние дрвените чадори беа попаднати, плажата урнебес, тоа траеше два дена. Е сеа, секаде можи да се случи.
    Ама еве во сите години уназад што имам одено 95% е супер и време и море чисто. Ние годинава одиме, едвај чекам искрено. :nod:

hello-kitty.90 and lovely91 like this.
  7. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Кастело апартманите се како во повеќе куќарки? (дека ми пишаа смештајот е на 40 метри од плажа, затоа претпоставувам дека се повеќе куќарки)баш прашував имало некој слободен што гледа накај улица, дека барав на приземје .................... имате претстава какво е дворчето? ви текнува?
    видов внатрешноста е стандард стара грчка класика, ама битно ми е што е плажата близу.
    Плитко е за со деца така?

@IRBBB зашто не ти се допадна сивири?

sani99 likes this.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Првенствено оти бев трудна, а бевме крај на јули и имаше 60°С и сѐ мразев :D

Плажата е мала, тесна (ние кога бевме беше прегужва), општо некако местото ми е ко згужвано, тесно.
    Не дека беше многу лошо, ама следен пат би одела таму само како пензионерка.
    Ако имаш конкретно прашање да ти одговорам, оти стварно не знам шо друго да ти кажам за местенцето.

9. sani99

sani99 Популарен член

Мене за разлика од @IRBBB ми беше најубаво во Сивири, местенцето е мало ама бевме сместени и ние во хотел Џени на раат бевме со јадењето, нит спремаш нит трчаш да готвиш.
    Си отидовме да се бањаме и право на вечера и на шетање, назад на спиење а ние со мм сами на тераса си пивнавме малку да одмориме :D

azelea likes this.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Ние бевме пред 2години и оваа година пак ќе одиме. Водата е чиста, топла, плажата е ситен песок и многу широка. За мали деца има луна парк, разни реквизити, игралиште со лулашки. Нема да се покаеш ако одеш

11. sani99

sani99 Популарен член

Може и мене инфо за вилите да ми пишеш :l:

12. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

А стварно има премногу комарци? Едно од поевтините места е во Грција и јас го гледав, само комарците ме предомислуваат.

13. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Имам сега брзо пишувано еве ќе се самоцитирам

Мое мислење е дека комарци има кај што има зеленила. Една година бевме со мм Закинтос, во вилата имаше нелолку борови и секакви други зеленила, таму ми се чинеше ќе ни наплатат за бојадисвање оти цела соба беше со отепани комарци и крв од нив :lol:
    и ние општо местото го кудевме за комарци. Други од друштвото беа во друга вила, па им бевме на гости на тераса, еден комарец не прелета. :?:

MikicaBt likes this.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Има. Пред 2 години имаше ептен

MikicaBt likes this.
  15. macalavica

macalavica Популарен член

Искуство за летување во Каламици, планираме да одиме во јуни, како се движеа цените на лежалки лани?Дали некој бил во вила Агелики или Мелтеми преку Никана?

16. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Памперс има и таму, во секој маркет во секоја аптека, ако немаш баш место во багажот земи некое мало паковање, а млеко носев пошто беше на адаптирано и не знаев какви имаат таму, дали ќе најдам исто.

17. Skyler

Skyler Популарен член

Лани изгор беа 20 евра без пијачка. Храната и пијалоците со 2-3 евра поскапи од другите места на втор крак, инаку преубаво место со преубава плажа ама мало и досадно, нема кај да се прошета. Ние се сместуваме во Торони, па одиме неколку пати во Каламици на плажа, само страшна гужва е и проблем за паркинг.

Mother of 2boys and macalavica like this.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

И ние годинава пак ќе одиме во Неи пори.
    Местото е супер за деца морето плитко и чисто беше.
    Комарци дали 3 пати не каснаа ги мачкав со чико спреј и ролон и супер поминавме.
    Битно што лежалките се 9 евра уствари си зимаш две кафиња и лежалката ти следува,на прв ред децата си се шлапкаат ти си ги гледаш.
    Не плакам 1000 евра смештај туку 400 евра на 1000 метри одалеченост од плажа.

MikicaBt, lovely91 and sani99 like this.
  19. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Каде најде смештај во Неи Пори за 400 евра? :)

20. Nairobi88

Nairobi88 Истакнат член

и мене ме интересира :)