Ke odime vo epir. Smestaj najdov preku nikana.gr i lani isto oreku biv srpska agencija i mislam deka se dosta popovolni a i se mnogu usluzlivi
Јас пред 2 години летував во Неи Пори и 2 пати бев во Платамона. Еднаш на плажа а еднаш на вечерна прошетка. Па тоа е мало и преубаво градче. Плажата е мала самите ја имаат градено како насип со ситен песок и целата е со лежалки но има и место за сами да си поставите чадор не е проблем. Е сега за капење е поладно бидејќи е веднаш длабоко. Но тоа е баш во центар. Е сега на влез од градот е истата онаа обала што оди до Неи Пори и тука е бања топло и плитко а пречисто. Одете нема да згрешите.Ние со вовче за 5 евра одевме по човек а и пешки. Не е далеку. Малце е на блага угорнина како Охрид кога ќе одиш покрај езеро накај Св Софија ,Канео... Во секој случај преубаво е.
Тоа е онаа обала што е споена со Неи Пори. Одлична локација за со бебе. Нема да згрешите. Точно знам кае хотелот покрај него поминувавме. Одлично. Топла и плитка плажа.
http://litsa-appartments.gr Бил некој овде??? Ме интересира плажата каква е? Вака на сликиве добро изгледа, ама никогаш не се знае. Има и поефтини студиа, а највеќе ми одговара што е одма до плажа.
Вилата е во Фурка, плажата е полна со деца/ бебиња, плитко е. Исто како во Сивири ако си била, тие и едно до друго се. Иначе вилава е топ, ја гледав лани, и ептен добри оцени има од гости. Во Савана ја нудат ако евентуално не знаеш. Сега ми текна, беше другар лани тука со бебе 6-7 месечно задоволен беше.
Бев прехлани во тие до нив, ист двор се, кристина се викаат. Се беше одлично, бебе 9 месеци беше тогаш, али веќе не би се братила бидејќи плажата е буквално едно метро. Толку мала плажа не сум видела досега. Инаку, се друго ок.
Ќе може да ми кажеш каква е процедурата за вадење пасош за бебе, поточно кои документи требаат, исто се закажува на бесплатниот тел.број и колку пари е пасошот за бебе? Поздрав
1500 ден, плус такса од 100 денари, се плаќа на лице место со картичка. Се закажува на телефонскиот број (само од фиксен телефон) со матичниот број на бебето, а за таму ви е потребно барање за издавање на пасош, копија на извод од матична книга на родените, копија на венчаница и присуство на двајцата родители, задолжително.
А ако едниот родител е во странство и не може да дојде некој како да се потпиша може ли само мајката или како ке се извадат пасоши?
Od dokumtenti ti treba izvod na bebe,vencanica i dvajcata roditei so licnite karti dase prisutniNa lice mesto formular ke popolnis.inaku e 1600 den.Pred da otides,ke zakazes na toj brojot teefonski.
Полномошно од таткото, евентуално копијата од венчаницата би требало да заврши работа. Мора да се двајцата родители, бидејќи двајцата се потпишувате на лице место.
Има ли некој вила да ми предложи за неи пори? Само агенција 5 нуди 10 ноќевања но 100м од плажа. Сите други се по 7
Lani bevme vo vila okeanis super e, vo blizina imas market, restoran, plazata e mn blizu vo globala se bese dobro i blizu
@wannaBeMomma доколку одите со сопствен превоз види и преку www.booking.com Ем ќе си избереш датуми кои тебе ти одговораат, детално е опишана вилата, а и на google maps можеш точно да видиш кај се наоѓа не како агенциите што лажат во близина на морето а кога ќе одиш 10 мин до морето Ќе разгледаш слики и исто така има коментари од веќе претходни гости. Ние кај и да одиме сами преку букинг резервираме.