Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    183
    Каде на одмор со петмесечно бебе? На 3 дена.

2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    27.797
    Ако сакате море, некаде блиску во Грција. Сивири, Каликратија.

На Xxxx2 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    183
    Да, море. Да биде доволно развиено за да има амбуланти (не дај Боже), ама да не е гужва.

4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.220
    Допаѓања:
    27.797
    Секаде има ординации. Овие 2ви се релативно блиску и до Солун. Гужва секаде има :)

5. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    809
    Како правите за јадење за бебе под 1 годинка што не сака готови кашички? ;(

6. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.282
    Допаѓања:
    75.784
    Првата ќерка ми беше научена само на готови кашички, доручекот и беше од хотелот овесни со пвошје и правев, додека ручек и вечера си беше повеќе на млекце и некое овошје.

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    910
    Dali nekoj bil vo apartmanite na kukata Makis vo Nea Flogita, da mi kazes kade po tocno se naogjaat i kakvo e tamu moreto, plazata?

8. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Исто искуство, потполно, за истиот период, ние бевме почеток на Септември.

На Mother of 2boys, kozuf и honey95 им се допаѓа ова.
  9. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Zdravo. Majki vie so ste bile so bebe staro od 5,6 meseci na odmor,moze da predlozite mesta i iskustva vo Grcija. Isto i smestuvanje i osnovni raboti koi bi trebalo da gi imam so mene

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.930
    Допаѓања:
    326.926
    Секаде ке ти биде убаво со бебе на 5 месеци,бирај само место блиску до плажа.За да можеш за дремка,хранење(доколку не сакаш тоа на плажа) да си одиш во смештајот.

Секако е мн мало не ти прави разлика дали има бранови или не водата.На таа возраст не одат,не играат сеуште со мн играчки,нанкаат и јадат.

Можеш мало базентче да земеш.За да се шлапка под сенка.
    И нешто основно од домашна аптека( што ке ти препорача лекар)..пробиотик,електролит,антипирептик,ханзапласт,нешто за алергија.

На Missmaza му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.967
    Допаѓања:
    4.782
    Колкаво е? Кога беше 9 месеци мојата сеуште беше на 1-2 оброци мислам и претежно беше на цицање. Инаку носев шмукалчиња, овошни каши, бисквити, бебешките смоки и сл. Во ресторан и нарачував макарони без сосови, варива, пилешко, за доручек од таму си купив кисело млеко, лепче за попара и така некако крпевме таа недела. Мн ми беше мачно, сега да ми е паметов ќе ја оставев да цица цел ден па ако сака да јаде нека јаде. И во суштина 1 недела ако не е во ритамот кој што е дома не е страшно, уживајте, ништо нема да смени. Последниот одмор на година и 9 месеци на леб и помфрит беше 7 дена, до тогаш помфрит немаше пробано. Ама веќе бев поопуштена и реков и она на одмор е што сака нека јаде или не јаде.
    Само доволно хидрирај, млеко, вода што и да пие. Ако не јаде парчиња земи си еден рачен блендер, ако сте во хотел земи во чаша од храната изблендирај ја и нека јаде домашна кашичка.

12. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    137
    Здраво феминки
    Дали сте оделе на одмор во Lagomandra?
    Сум со бебе од 9 месеци, тогаш веќе скоро годинка и ми кажаа дека таму било убаво, со борова шума и многу сенки за да моеж бебе и да преспие на плажа.
    Се прашувам дали е океј за толкаво бебе да е цел ден на плажа? Не знам, немам искуство, а и не сум одела мн по Грција за да знам други места.
    Нормално, би сакала да е сместувањето на плажа ама да не е еден тон пари.

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.587
    Допаѓања:
    76.823
    Јас сум си носела рачен блендер (иако рачен, убаво мн блендираше). Па сум си готвела таму. Палента, житарки разни ќе си земеш.. а овошје и зеленчук ќе си купуваш од таму. Јаделе моиве и купечки, ама јас сум си преферирала да готвам :D

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    435
    Од кое место во Грција (најблиску до граница) сте најзадоволни за летување со бебе од 1 година?

15. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.141
    Мами како ги облекувавте бебушките навечер за шетање? Ќе одиме од 1 јули во Неи Пори а беба ќе има 4 месеци.

16. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    2.592
    Неа моуданиа, флогита сум била пред година и супер беше, само барај сместување подалеку од таверни и барови, за навечер да не сметаат.

На Giiirl23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    246
    Ајде да кажете искуство од лани, кои плажи ги посетувавте со бебе на прв крак? Добив инфо дека тие што се со "попознати" кафиќи ( на Паљури ) касно отварале, примале само со резервации и барале задолжителна комзумација 50€ од лежалки. Ме интересираат ваши искуства, одамна не сум била во Грција, секогаш бирав далечни дестинации, но оваа година сакам само заради бебето коe ќе е 8 месеци.

18. Trupko

Trupko Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2024
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    141
    Паљури да, лани бевме таму. Со резервација, испод 40евра немаше, и задолжителна конзумација. Плажата е преубава, но тесна и претржно е гужва, водата чиста, топла и плитка. Искрено и плажите во Калитеа така функционираа лани но беа поевтини од Паљури. Во тој ред Пефкохори, Ханиоти имаше една Elephant ама и таа беше со конзумација ама не се сеќавам колку беше. За пешкири да си ставиш имаше повеќе место и локалните бич барчиња беа далеку поефтини од тие во Паљури и Калитеа.

19. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.085
    Допаѓања:
    18.834

За со бебе да го разгледаш втор крак како опција ако сакаш секако, само предлог дадов. Многу помирни места има и поубави од прв крак. Премногу гужва е за бебе прв

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    12.618
    И за возрасни е исто бар за мене, сега за Велигден бевме на прв крак, благо кажано ужас. Не сум била натаму 5 години и сега мислам дека во следни 15 сигурно нема да одам. И втор крак не е тоа што беше ама па додека се мали децата мислам дека е подобар избор.

На Carolin., Tiny Love и Isabela23 им се допаѓа ова.