Зошто да не? Мајка сум, размислувам однапред каде можам да се обратам доколку моето дете е болно. Мои другарки не планирале така па возеле 3 часа кога бебето им качило 41 температура во друга држава или им фатило рота и дехидрирало. Зошто да возам 4 часа под стес и брзо кога може да има во близина педијатар?
Ок е да се информираш за лекар но тоа дека не иде по молови или дека си вакцинирана ќе го заштити 100% -нема. во таа смисла ти кажавме. А лекари па и секаде има макар 1. Каде возела другаркава 4 часа ?
Извини ама стварно нема потреба да ви се правдам за како јас го штитам моето бебе и како му ги намалувам шансите да се разболи.. Дај олабавете малце...
Никој не бара да ни се правдаш , само ти ја кажуваме реалноста , ако некој треба да олабави тоа си ти.
Имаше дом здравља во центарот ама мислам работи од понеделник до петок. Ти пишала членката најблиску во Чајетина има дежурна служба. Ама нема потреба да мислиш на лошо. Си спремаш лекови со тебе за температура, алергија, дијареа и слично. На крајот и да крене 41 не дај боже темп и да не ја спушта Чачак ви е на 1 саат таму има се. Ама нема потреба од лошо мисли, позитивно само и уживајте
Мајка јас бев Златибор со 5 месечно бебе сега Јануари месец. Ако те плаши грип, ќе се сместите во апартман, ќе имате приватност, не мора да шетате по кафичи и ресторани на затворено, плус таму и се пуши. Има маркети, пекари, пицерии, има едно место каде имате готвена храна за носење, има премногу избор и вкусна е. Апсолутно можеш да избегнеш затворени простории каде има гужва. За надвор шетање немате мака воопшто. На крај на краиштата од дома ќе си земеш мини аптека, мада има таму аптеки и да ти притреба нешто ќе купиш од таму. И јас проверувам за педијатри, ама не оди со мисла што ако се разболи и заради тоа да не одите.
https://www.instagram.com/reel/DFkWZyloJ55/? Некоја мајка бараше за на Тасос кое место е најок за со деца, не можам да го најдам мислењето па споделувам линк од никана.
Да не знаете случајно каква е храна? Односно одприлика што содржи доручекот и вечерата? И ние се мислиме за таму, само тоа ме копка...
Предлог за некое сместување или хотел во Грција за со мало бебе да е многу блиску до плажа и да е чисто ми е важно. И да има за шетање навечер да не е во некоја пустелија да треба се со кола зошто и така рано заспива. Лани бевме во Соусоурсас во Ханиоти моја препорака, секој ден чистат нови тоалети веднаш до плажа и до шеталиште. Оваа година измислиле некоја политика не примале деца под 3 години. Дали бил некој во тој Гранд Оттел во Ханиоти гледам има една соба за периодот што сакаме со доручек и вечера, но ми изгледа стар.
Колешка оди неколку години со ред, ако не заборавам утре ќе прашам и ќе пишам, таа ептен е задоволна и годинава пак ќе одат.
Ние исто резервиравме за таму. Прво нешто што ни пофалија е храната. Ни рекоа предобра била. Ние со доручек и вечера резервиравме. Прв пат ќе одиме ама од пет души имаме само најубави зборови.