Водата е топла, моето беше ептен бебе, па ја капевме в море. Комарци има, ама нормално е нели. Плажата е супер, песочна, ситен песок.
Супер е Афитос, само јас лично со бебе не би одела. Калдрми има и угорници, некако не е за со количка. Плажата е врв, плитко е, но мора со кола. Инаку градчето е супер, ресторани со поглед на море топ!!
Vilata e na sama plaza. On ke ima godina i mesec togas pa valjda nema ni da saka kolicka. Ke se snajdeme valjda
Сакаме крај на јуни да одиме бебо ќе има 8м каде е подобро прв или втор крак? Бараме топла вода, да нема многу ветер и убава плажа
Vo afitos ima na fvete strani plazi. Ednata e zanikade so mnogu karpi. Drugata bese fantazija so pesocni plazi i mnou sina voda
Мене лично на вториот крак ми е поубаво. Видете на потегот од Никити до Неа Мармарас, или пак од другата страна, Ормос Панагиас или Вурвуру.
Jas 3 mesecno bebe ne bi nosela na odmor. Mnogu e malo. No jas od postarite sum i mnogu ja mislam. Sedi si doma so bebe , neka porasne.
Мене ич не ми се шета со бебе, ама имам уште едно две годишно на кое му треба морска клима ( од здравствени причини) а ни една баба не се нафака сама да го носи. жал ми е за него.
Јас исто не би одела на првиот крак. Втор крак има сино знаме, пошто со бебе одиш гледај колку толку да е чисто морето.Од Никити па се до Торони има фини плажи а ако не ви е проблем вожња и од другата страна е уште поубаво еве @Annath дала супер предлог. Јас моиве од бебиња ги носам сегде со мене баш дур се помали ми биле помирни одколку вака поголемки, немаат трпение да стигнат. Со најмалото минатиот викенд со бебушка 3 месеци поминав 600 и кусур километри без проблем и така освен цице и пресоблакање не му треба друго. Јуни и септември се идеални за одмор со бебенце, што и да одберете убав помин
Јас во Ормос Панагиас сакав годинава, дека бебево ќе има неполна годинка кон крај на август кога ќе одиме, ама немавме среќа за таму да најдеме она што сакаме. А Ливрохио плажата е сон, рај за дечиња. И се сложувам дека со помали е полесно. @irena.1 мислам дека нема да ти биде тешко со бебе. Другар на брат ми беа на одмор со близначиња стари месец и пол, супер си поминаа.
Баш денес "за влакно" не резервирав за Афитос ( ме предомисли мм баш од тие причини дека местото е такво малку со калдрми и угорници и не е баш за со бебе), сепак моето ќе има 5ипол месеци.Што се однесува до мене јас би одела со година дена детенце. Инаку лани беше моја другарка многу ми го фалеше Афитос дека е како за со мало дете, во близина имаш кафичи, ресторани, лидл, а што се однесува до плажите мислам дека подоле некој убаво објасни.
Јас бев со 4 месечно бебе во камп и тоа околу 20 дена седевме. Ич да не му ја мислиш,ем немаш обврска околу јадење моето само цицаше,и пелена да му смениш,јас ја носев на плажа од сабајле се знае до кај 10-11 најкасно под чадор не ја ни мачкав со ништо ,мало е,во море не ја бањав некако ми беше ладна водата само ноџињата и ги мокрев,навечер заспиваше во 8,внатре во приколка така да ни комарец не ја искаса,слободно носи бебе на чист морски воздух
So komarcite kakobse spravuvate? Nie ke odime pocetok na avgust vo polihrono togas ke ima nepolna godina. Ama mnogu mi e strav so komarcive, eve i sega letovo ke pocnat kaj i da e bez mreza na kolicka ke nemoze da se izlaga. Inace, kako e vo polihrono za so bebe ne sum bila tamu, a ne mi se odi na drugive kraci podaleku se. I zosto da ne se banja vo more bebe? Jas ke si nosam i bazentce na plaza, ama zosto i ne vo more, bas me zamislivte sega, nesto radi solta li? Mene bas mi rekoa morskata voda e lek za dermatitot. Ajde kako i da e vo basentce na plaza so obicna voda ako ne haha.,
Бањај слободно, и јас не знам зошто не би бањале бебе во море. А за комарци немам решение, не знам Аутан дали е дозволен за бебиња. Знам дека има на Chicco некое средство, ама не знам колку е ефикасно.
Apsolutno da si go banjas bebus vo more, nema podobra aqua terapija. A za komarci, jas od bebe koristev Mapez sprej, italijanski e mislam, moze od 0m+, i preubavo mirisa. Nas ni pomogna i za tuka i za more...