Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Водата е топла, моето беше ептен бебе, па ја капевме в море. Комарци има, ама нормално е нели. Плажата е супер, песочна, ситен песок.

На Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Iskustvo za odmor vo.toroni? Sorry od.mob sym

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.430
    мн убаво,топла вода,осамени плажи

На Mama25, ZojaP и bella24 им се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Сепак за Афитос се одлучивме. Ако некој бил нека сподели :)

5. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Супер е Афитос, само јас лично со бебе не би одела. Калдрми има и угорници, некако не е за со количка. Плажата е врв, плитко е, но мора со кола. Инаку градчето е супер, ресторани со поглед на море топ!!

6. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Vilata e na sama plaza. On ke ima godina i mesec togas pa valjda nema ni da saka kolicka. Ke se snajdeme valjda :)

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Сакаме крај на јуни да одиме бебо ќе има 8м каде е подобро прв или втор крак? Бараме топла вода, да нема многу ветер и убава плажа

8. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Vo afitos ima na fvete strani plazi. Ednata e zanikade so mnogu karpi. Drugata bese fantazija so pesocni plazi i mnou sina voda

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Мене лично на вториот крак ми е поубаво. Видете на потегот од Никити до Неа Мармарас, или пак од другата страна, Ормос Панагиас или Вурвуру.

На ^angel^, Mama25 и azelea им се допаѓа ова.
  10. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    7.360
    Jas 3 mesecno bebe ne bi nosela na odmor. Mnogu e malo. No jas od postarite sum i mnogu ja mislam. Sedi si doma so bebe , neka porasne.

11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Мене ич не ми се шета со бебе, ама имам уште едно две годишно на кое му треба морска клима ( од здравствени причини) а ни една баба не се нафака сама да го носи. ;) жал ми е за него.

12. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Јас исто не би одела на првиот крак. Втор крак има сино знаме, пошто со бебе одиш гледај колку толку да е чисто морето.Од Никити па се до Торони има фини плажи а ако не ви е проблем вожња и од другата страна е уште поубаво еве @Annath дала супер предлог.
    Јас моиве од бебиња ги носам сегде со мене баш дур се помали ми биле помирни одколку вака поголемки, немаат трпение да стигнат. Со најмалото минатиот викенд со бебушка 3 месеци поминав 600 и кусур километри без проблем и така освен цице и пресоблакање не му треба друго.

Јуни и септември се идеални за одмор со бебенце, што и да одберете убав помин :sun:

На ^angel^, victoria, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Јас во Ормос Панагиас сакав годинава, дека бебево ќе има неполна годинка кон крај на август кога ќе одиме, ама немавме среќа за таму да најдеме она што сакаме. А Ливрохио плажата е сон, рај за дечиња. И се сложувам дека со помали е полесно.
    @irena.1 мислам дека нема да ти биде тешко со бебе. Другар на брат ми беа на одмор со близначиња стари месец и пол, супер си поминаа.

На victoria, azelea и irena.1 им се допаѓа ова.
  14. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    4.971
    Баш денес "за влакно" не резервирав за Афитос ( ме предомисли мм баш од тие причини дека местото е такво малку со калдрми и угорници и не е баш за со бебе), сепак моето ќе има 5ипол месеци.Што се однесува до мене јас би одела со година дена детенце.
    Инаку лани беше моја другарка многу ми го фалеше Афитос дека е како за со мало дете, во близина имаш кафичи, ресторани, лидл, а што се однесува до плажите мислам дека подоле некој убаво објасни.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  15. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Ако е таква работата, кажувај која е вилата :D tnx

16. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Galanis :)

На TutiFuti и angrypepper им се допаѓа ова.
  17. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Јас бев со 4 месечно бебе во камп и тоа околу 20 дена седевме. Ич да не му ја мислиш,ем немаш обврска околу јадење моето само цицаше,и пелена да му смениш,јас ја носев на плажа од сабајле се знае до кај 10-11 најкасно под чадор не ја ни мачкав со ништо ,мало е,во море не ја бањав некако ми беше ладна водата само ноџињата и ги мокрев,навечер заспиваше во 8,внатре во приколка така да ни комарец не ја искаса,слободно носи бебе на чист морски воздух

На victoria, azelea, Lolipop23 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.919
    So komarcite kakobse spravuvate? Nie ke odime pocetok na avgust vo polihrono togas ke ima nepolna godina. Ama mnogu mi e strav so komarcive, eve i sega letovo ke pocnat kaj i da e bez mreza na kolicka ke nemoze da se izlaga.
    Inace, kako e vo polihrono za so bebe ne sum bila tamu, a ne mi se odi na drugive kraci podaleku se. I zosto da ne se banja vo more bebe? Jas ke si nosam i bazentce na plaza, ama zosto i ne vo more, bas me zamislivte sega, nesto radi solta li? Mene bas mi rekoa morskata voda e lek za dermatitot. Ajde kako i da e vo basentce na plaza so obicna voda ako ne haha.,

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Бањај слободно, и јас не знам зошто не би бањале бебе во море.
    А за комарци немам решение, не знам Аутан дали е дозволен за бебиња. Знам дека има на Chicco некое средство, ама не знам колку е ефикасно.

На TheSecret и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  20. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Apsolutno da si go banjas bebus vo more, nema podobra aqua terapija. A za komarci, jas od bebe koristev Mapez sprej, italijanski e mislam, moze od 0m+, i preubavo mirisa. Nas ni pomogna i za tuka i za more...

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.