Каде на одмор со бебенце?

Discussion in 'Бебе' started by gorda, May 9, 2013.

1. ija

ija Популарен член

Мислење за Метаморфозис крајот на Јуни ме интересира и дали има тогаш многу гужви и дали е топла водата тој период?

2. Annath

Annath Форумски идол

Секогаш ни се погодило да е топло крајот на јуни во Грција. Водата е секако топла, море е. Дури и претопла, за разлика од порано. Ич не мислете се, резервирајте со време, оти се' е полно и покрај високите цени.

ija likes this.
  3. ija

ija Популарен член

А за ова место нешто читав плажата не чинела матна била водата ежови имало валда не е до толку неубаво морето, јас би го одбарала местово пошто е со борова шума и сенки.

4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Лани на мм вујко му беа Метаморфози они го испофалија местото, ама ич не ми текнува кој хотел беше.

ija likes this.
  5. ija

ija Популарен член

Апартман ќе барам јас во гратчето само за плажите каде што можи пешки да се оди дали е убаво морето, со кола ќе сме ама не планираме многу да шетаме сакаме да се одмориме и да дишиме чист воздух.

6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Ние лани бевме Неос Мармарис, ако ви се вози малку повеќе побарај нешто на Лагомандра плажата или Парадисоос таму се е апартмани на плажа, а плажата е сон.

ija likes this.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Дали некој бил во Уранополи,хотел Xenios Theoxenia 4*?

8. Annath

Annath Форумски идол

Ние годинава уплативме таму, во Порто Матина. Се мислевме дали воопшто да одиме во Грција, некако ја избегнуваме, ама дека краток е одморот, најблиску е.

ija likes this.
  9. ija

ija Популарен член

Дали некој уплаќал преку страната грка инфо дали е безбедна страната?

10. Butterfly30

Butterfly30 Истакнат член

Дали сте биле во Неа Рода , искуства ?

11. happygirl

happygirl Форумски идол

Да, лани бевме преку нив во Торони. Исто како Никана се и тие, сосема ок.

ija likes this.
  12. Monas95

Monas95 Истакнат член

Сјде од искуства кој хотел би ми го препорачале во Грција за со 8месечно бебенце средина на јуни ?

13. Верче4

Верче4 Популарен член

Како сте задоволни од торони блу? Ние сакаме да резервираме во новиот дел. Какви се собите и храната најмногу ме интересира заради децата. Дали има вклучени пијачки во понудата или само вода? Благодарам

14. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Новиот дел не е мн нов. Пред 2 години ни дадоа преубава соба, реновирана, чиста, голема. Таа им е како претседателака и ваљда таа само им беше слободна па ни ја дадоа по цена на обична. Лани ни дадоа пак голема соба, со најголемата тераса во хотелот, ама не беше баш чисто, па пребришувавме. Нема услуга како хотел за 5 ѕвезди, не чистат секој ден, на 5 дена менуваат пешкири, така по смештајот њ како во апартман, сам си правиш се :)
    Храната е ок. Пред 2 години беше подобра, лани полоша. Генерално има избор, за доручек класика континентален со многу грдо кафе и грд сок. Вечерата најчесто е избор од неколку видови манџи со месо, има риба, помфрит некогаш, некогаш пире, шпагети... за деца што јадат има избор. Моите деца се доста специфични за храна, така шо не јадеа баш. Нема никаква пијачка за вечера, ни вода. Треба да купиш

Се плаќаат 2 пијачки на плажа, и можеш цел ден да користиш лежалки.
    Базенот е катастрофа прљав.

Новите мазонети кои ги нуди Савана мислам се нови и убаво средени, НО немаат тераса (на тротоар искачаш) и се направени одма пред јамата, често мириса лошо.

Генерално за парите кои ние ги плаќавме се исплати ептен, плажата е преубава на 30 секунди од смештај, храната ќе тр најаде.. но не очекувај хотелска услуга. Ние многу ефтино плаќавме, по некои 80е пр вечер за сите и ептен се исплатеше. Инаку лично повеќе од 120евра од вечер мислам дека не вреди да се даде.

Last edited: Mar 5, 2025
    Верче4 likes this.
  15. Верче4

Верче4 Популарен член

Фала ти многу на опширниот одговор. Тоа ме имтересираше најмногу за храната реков дали има да јадат нешто да не е специфична со многу зачини. Се гледа дека не е луксузен хотел па не ни очекував некоја посебна хотелска услуга. Нас ни иди по 100 евра од вечер за јуни. Мислам е океј. Хотелска такса колку се плаќа? И навечер дали има каде да прошетаат деца. Ти благодарам.

16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Да за таа цена супер е. Не е зачинета храната, доручек има убав, лиснати, јајца, кашкавал, салата, корнфлекс, овошје. Вечера се грчки јадења , мусака, ќофте, такви работи. Ина и печено месо, риба некогаш, и има торти за вечера и сладолед :))) има деца што да јадат.

Таксата не знам колку беше ситно нешто, дали 3е по ден?

За шетање има шеталиште, има онакви флипери за деца, има лулашки. Тоа.

Неос Марамарас е блиску, ние обавезно и таму шетаме бар две вечери. Цел град е Мармарас, со пристаниште, туристички воз итн..

Искрено за плажата вреди да се оди, до касно е сонце, песок убав и чист, не знам колкаво ви е детето/децата ама ако се над 3г стално ќе има со кој да се заигра на плажа. Кога беше големиот 3 ипол години, јас трудна се изнаодморивме, играа со деца на плажа ние си седевме ги гледавме, баш одмор.

Верче4 likes this.
  17. Верче4

Верче4 Популарен член

Ти благодарам многу. Се убедив да одиме. Ќе платам утре па ќе видиме како ќе поминиме. Сигурно и Мармарас ќе одиме гледав блиску е. 3 год е малата, големиот 8.

KuklickaSk likes this.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

За Toroni Blue Sea зборуваш?Прочитај на нет, сите коментари се негативни.А и низ форумот имаше незадоволни.Да не си фрлиш парите за џабе.Инаку Торони скоро и да нема каде да прошеташ.За разлика од шеталишта на прв крак овде е ептен монотоно.

Верче4 likes this.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас па сите позитивни ги прочитав. Прв пат на форумов прочитав негативно. Еве и последниов не е негативен. Ние резервиравме, па ќе видам дали сме згрешиле.

KuklickaSk and Верче4 like this.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

IMG_1156.jpeg

IMG_1157.jpeg IMG_1158.jpeg

IMG_1159.jpeg

Натака има уште мн ме мрзи да постирам