Каде на одмор со бебенце?

Discussion in 'Бебе' started by gorda, May 9, 2013.

1. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Бебе во јуни ќе прави 7 месеци. Ќе почнеме со вкусови од 6. Дали е ок периодот за одмор на пример крај на јуни?

2. Butterfly30

Butterfly30 Активен член

Да , зашто да не

snowwhite.24 likes this.
  3. FitGirlK

FitGirlK Активен член

Никити е најубавото место на втор крак. Плажата е песочна, чиста, со многу кафичи и на крајот најдобриот Ергон бич клуб. Одат и со деца и бебиња има места кај што не трешти музиката и има убави сенки. Најубаво во количка беби и одете пешки нема паркинзи толку колку што со коли пробуваат да дојдат и се паркираат до самиот песок на некои делови. Навечер е живо со преубави ресторани слаткари флипери лулашки сѐ до полноќ. После е штама мир и тишина. Никити е топ!

Isabela23 and sanja-84 like this.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Предлог за сместување да не имаш?

sanja-84 likes this.
  5. anggell

anggell Форумски идол

Каде би ми предложиле за со деца, песочна плажа и чиста вода, да нема бранови.
    Пожелно е и искуство со смештај, значи досега каде и да имам одено во Грција, хигиената ми е под ниво, сосема различно од слики, и сосема обратно пропорционално од она што го плаќам.
    Хигиената на смешрајот ми е преважна, не ми е битно да е луксузен стан или хотел само да е чисто.

6. ardnaskela199

ardnaskela199 Активен член

Здраво. Ве молам кој може да сподели искуства за Олимпијада?!

Размислуваме со маж ми годинава да одиме таму на одмор со мало дете 2 ипол години. Па ме интересираат искуства кој бил и како поминал, дали сте задоволни од плажата и водата, дали има медузи, дали има бранови, цените како се… Ви благодарам :)

V.N. likes this.
  7. FitGirlK

FitGirlK Активен член

https://www.booking.com/Share-9m74CL

Ние овде сме биле, во прв ред е куќата, од страна се влегува во апсртманот и колата ти е во двор.

Sofi.ja likes this.
  8. V.N.

V.N. Популарен член

Ние бевме лани. Малата беше 2 год. Плажата е убава, морето чисто без медузи и бранови. Една уличка шеталиште со кафанчиња и мало плоштадче со фонтана. Е ќерка ми од таму не мрдна :)
    Фино и мирно место. Ако сакате се да ви е на 2 чекори идеално. Ние бевме преку Анастасија

9. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Дали некоја била во Албанија со бебе? Да ми кажете место со чиста вода и чист смештај

10. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се мислам помеѓу Неа Каликратија, Неа Потидеа и Фурка. Каде препорачувате за со дете од 1 година? Битно ми е да е многу близу до плажа која би била со чиста вода, песочна и да има доста плиток дел.
    Не ми е битен ноќен живот ама барем некоја улица да има за навечер круг да свртиме. И да, по можност амбуланта да има.

11. Ena05

Ena05 Истакнат член

Може ли ако сакаш да споделиш нешто повеќе за местово? Плажата каква е, мала голема, плитка, песочна, со лежалки или можеш свои пешкири да си ставиш? Гужви, комарци дали има? Дали има навечер кај да се прошета? И амбулата дали има?

12. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Јас не би ја препорачала. Еднаш бевме во Орикум и никогаш повеќе. Мн.долг пат, сите фативме цревен вирус, никој не знае англиски, маркетите неопремени, плажите несредени.

13. LadyR

LadyR Популарен член

Вурвуру е идеално за мали дечиња. За смештај не знам, ние кај што бевме лани, сега е се' фул, за цела сезона... И јас барам сега.

anggell likes this.
  14. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Јас бев во Неа Каликратија со осум месечно бебе. За навечер има каде да го прошеташ и ресторанчиња за вечера. Но, плажата воопшто не ми се допадна, ниту морето во тој дел. Така да, и покрај тоа што бевме одма до плажа, секој ден одевме со кола на Сахара. И Солун е блиску нели, мене и тоа ми е плус за шетање на крај. Ама чудно ми е што не прочитав претходно ниту еден лош коментар за плажата и морето, така да баш бев разочарана првиот ден. Среќа бебе спиеше или во море или на плажа, па користевме таму цел ден.