1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.853
    Допаѓања:
    202.956
    Крај на јуни или почеток на септември. Крај на јуни оти денот е поголем, нема толку луѓе, помирно е, не е почната жештината. Почеток на септември е топло, поминати се главните гужви, не е толку жешко оти и денот е пократок. И обично е поевтино во тие периоди, ама зависи и кога ќе резервираш.
    Сега, зависи и каде ќе одите, секако.
    Јас и сега со големи деца одам на одмор крај на јуни (почеток на септември не можам, оти се во училиште). Не е толку жешко, а денот е голем, на плажа сме до стемнување. Два одмори си тераме, во јуни надвор од Мк, во август во Охрид, попрактично ми е така.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Butterfly3001

Butterfly3001 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2023
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    76
    Здраво девојки :) Не знам дали е соодветна групава, но не најдов друга па затоа ќе ве прашам. Крај на мај одиме во Грција за прв пат со 2 и пол (тогаш ќе биде) месечно бебе. Размислувам околу тоа како треба бебето да биде облечено за на плажа?! Дали да барам купачи со фактор, не планирам да го капам во морето затоа што бебка е мала и сигурно ладна ќе биде водата. Друго, читам за толку мало бебе не треба да ставам заштитен фактор? Клима во соба? Како да биде облечено за спиење? Како да го заштитам од комарци?! Милион прашања, ама затоа што ми е прв пат :) Сите искуства и совети се добредојдени ❤️ Ви благодарам однапред

3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.216
    Допаѓања:
    12.608
    Ние бевме за прв пат со 5 месечно бебе, малку поголемо. Купачи само за во вода и облакав, такви со ракави и капче обавезно. На плажа седевме под природна сенка секогаш и беше облечена само по боди на прерамки или гола на тетра лежеше. За комарци мапез спреј има од 0+ е, мачкај слободно, само ќе пазиш на алишта мрсен е многу. И на чико има едни апаратчиња на некпј ултразвук работат, на количка закачував. Фактор ич не ми текнува дали мачкав, мислам не. Одевме многу рано на плажа, пред 8, во 11 си одевме, па после накај 5 пак. Повеќе умор од одмор е со деца :)

На Зеленоокатаа и Butterfly3001 им се допаѓа ова.
  4. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    102
    Zdravo na site,
    Nekoj od licno iskustvo da kaze dali e podobra opcija za so 1 god bebe na odmor vo Stavros ili Nei Pori?
    I isto nekoj smestaj od licno iskustvo da preporacate.
    Fala

5. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    7.943
    И двете се добри, со плитки плажи, има каде да излезеш.
    Разликата е дека ставрос ви е поблиску одколку неа пори.
    После граница дојран или богородица до ставрос имаш околу час до час и половина возење, а до неа пори околу 3ипоч до 4 часа.
    Зависи како возите и дали правите паузи.

6. Change.

Change. Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    466
    Нешто си грешка, после граничен премин Богородица имаш точно 1 час возење до Неи Пори.

На sani99 и joy1 им се допаѓа ова.
  7. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    102
    A dali ima vetar,branovi i dali e pesok vo moreto ili ima kamenja ,za vo stavros prasuvam?

8. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    7.943
    Ветар и да има накај платани делот, јабанаки плажата е мн минимално дури и не се осеќа, спрема врасна мислам дека по фаќа бранови. Почетокот мислам дека имаше камчиња, а после тоа е ситна песок. Делот на платани е различен, некаде има големи камења влезот некаде не.

9. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    7.943
    Може ние одевме од дојрани. Ставрос ни беше поблиско од неа пори. Е сега тоа 3,4ч беа со тргнување од дома и на граница што сме чекале. Ич не се сеќавам како беше точно, знам само дека подалеку ни беше од Ставрос во км.

10. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    7.943
    Ако одиш неа пори полесно е од евзони отколку од дојрани

11. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    300
    Секако не ти треба купаќи и фактор за мачкање, многу е мало бебето. А, и ќе одите порано, морето ќе е ладно и за возрасни. Значи не е класичен одмор, туку шетање покрај море во количка или спиење на плажа во количка. Така да облека би била исто како и за дома шетање што би носело плус кебенце. Вака ако сака да спие во количка добро ќе ви е, моето на пример спиеше, но мора цело време во движење да си, ако седнеш толку :D А, за комарци купи си мрежа за количката и стави на неа или алка против комарци, јас имав закачено, а не знам дали стварно помогна нешто. Едноставно на некои места ги нема и воопшто немавме проблем, без потреба купив и за во штекер и Чико рол он.

На Butterfly3001 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    102
    Dali vie sto ste rezervirale preku Anastazija za Olimpijada pri uplata dobivte nekoja potvrda ili dogovor kako bi imale garancija za uplata i sloboden apartman najmnogu lice mesto .Iskreno prv pat vaka rezerviram i malku mi e nesigirno sepak sk malo dete ke trgnuvam

13. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    7.943
    Имам резервирано преку неа, одамна. Сигурна е жената. Знам имав проблем во банка и неможев да уплатам, жената без проблем прифати и ни ја чуваше резервацијата и без капар.

14. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    2.045
    Ни 10км не е разликата во оддалеченост, а преку Богородица кога идеш побрзо се стига и до двете места (секако зависи и од гужвата на граница).

15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.036
    Допаѓања:
    10.278
    Јас 3 години по ред одев во Ставрос, годинава ќе одам Неи Пори да смениме малку.
    Супер ти е Ставрос за со дете, плитко е, песочна плажа. Е сега ќе пазиш кој дел ќе резз, накај Платани и ежови знае да има. Јас одев во Dona's Studios ако сакаш ќе ти дадам број. Куќата е на плажа, има двор со лизгалка, лулашки. Одма до куќата има ресторан и е на 3 мин пешки од центарот.
    Цените во Ставрос се топ, доста евтино и ресторани и маркети.
    Лани бев со бебе 2 месеци и дете 3 години и никаков проблем немавме од логистички аспект. Единствено што знае да дува ветер попладне на плажа.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    102
    Vi blagodaram,no se odlucivme da odime vo Olimpijada preku Anastasija se nadevam dobar izbor napravivme,sepak planiram i do Stavros da navratime cisto da go vidime mestoto

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    847
    Pisav i vo druga grupa pa aj i tuka...
    Kazete mi vo juni dali e topla vodata (egejsko more - nea kalikratia)
    Sakame da odime 11 juni so dete 2,5 godini....a bitno mi e, treba da rezerviram u pon

18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.954
    Мене лично ми е ладна и крај на јуни.
    Почеток на јуни никогаш бе сум се бањала, а на многу народ не им е ладно у јуни.
    Одиме и ние секоја година на крај на јуни, последната недела ,ама искрено дали еднаш два пати ќе се искапам.
    Маж си се бања комотно.
    И синко влегуваше лани ( 2,5 год беше исто) ама не уживаше у морето како во август на пример

19. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    847
    Nie se tokmevme za turcija demek. Ama deka ne e nosen od bebe nikade na odmor osven u mk, da ne rizikuvam so temp razliki tamu i tuka...ama stomvikas ladno e ke razmislam za od 30juni ili pocetok juli....
    Fala ti

20. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    17.462
    Предлог каде со тодлер од 3 години и бебе од 5 месеци, за после 10ти септември на втор крак?