Каде на одмор со бебенце?

Discussion in 'Бебе' started by gorda, May 9, 2013.

1. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Читај на Никана на инстаграм, баш пишуваа за цени таму. Лежалки ако сакаш прв ред по 50€ конзумација од сет лежалки, а другите редови имаш и за 30-40 €. Ние ќе одиме во јули.

Last edited: May 29, 2025
    Bella.alleB likes this.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Овде бев пред 5 години.Прво не зезнаа со собата.Место соба добивме бунгалов ..кој ем беше подалеку од плажата ем мн неубаво уреден.Над нас имаше млади германци.10 пати пријавив на рецепција дека прават мн галама сред ноќ и ништо.

Второ храната.Платен ручек и вечера.Ама немаше шведска маса туку мени кои за сите беше исто.Значи немаш избор туку за предјадење имаш потаж од тиква и тоа е тоа за сите :D
    Е бидејки не беше агенциски така договорено се искаравме саглам на рецепција, баравме парите да ни бидат вратени па на крај се согласиа да добиеме мени по наша желба :)

Се надевам сега веќе се имаат доста раб променето.Плажата беше песочна и убава баш.

mariz likes this.
  3. Ena05

Ena05 Популарен член

Ние резервиравме за Флогита, може ли да ми кажеш за плажата дали е песочна надвор и внатре и дали е плитко на почетокот?

4. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Не ми дава на кое место е ова?

5. mariz

mariz Форумски идол

Причитав убави коментари и за хранава па се надевам смениле нешто :D Некој нов кувар имало, преубаво било.. па ќе видиме баш...
    А како уплати? Дека кога резервирав преку страната нивна си пишува дека е Family room со поглед планина, надоле имаше избор и други соби само поскапи.. јас ја избрав таа, таа и на меил ми стои дека е. Не ми е битно искрено далечината, не ми смета и 200м да е :D Ваљда повеќе од тоа не е :rofl: Плус две фамилии резервиравме и пријателов се јави директно таму да сме една до друга соба, па демек рекоа и тоа океј...

6. mariz

mariz Форумски идол

Посиди, блиску до Фурка е. На прв крак. На Фурка сум била и имаше прекрасни зајдисонца... :inlove: Еден ден ќе фатиме и до Калитеа, на 20-30мин е преку кракот.

7. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Дајте предлог место во Грција да има природна сенка на плажа, а да не е втор крак?

8. Orchidea

Orchidea Популарен член

Кои места ги препорачувате за со бебе 7-8 месеци? Има некое без комарци и без ветер? :D
    Се мислам за Црна Гора, ама некако многу пат ми е до таму, па најверојатно Грција ќе биде. Ако некоја била во Црна Гора, кое место и како поминавте по пат?

9. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Имај на ум дека водата е многу поладна во Црна Гора. Мислам Грција ти е подобра опција за со бебе.

lovely91, Orchidea and joy1 like this.
  10. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Песочна е плажата, ние лани бевме таму. Широка и долга е плажата песок и да плитко е на почетокот, за со деца е супер. Има ресторани со лежалки лани беше мислам 5 евра со кафе и вода. Ама има и доста простор за сам да си донесеш чадор, столици... Има и убаво шеталиште за со количка топ. Ние во количка го заспивавме синко навечер. Е сега не е нешто wow местото, класично селце и знае да е доста гужва ама не е ни лошо за одмор.

sani99 and Ena05 like this.
  11. naturally

naturally Популарен член

Бил некој Simantro Resort да сподели искуство?

12. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Јерисос некој да бил, да сподели какво место е? Уплативме таму, прв пат ќе одиме. Има песочни плажи? Бранови?

13. cocopuff

cocopuff Популарен член

Јас имам одено во Јерисос пред 2 год со дете 1 год и 3 месеци.
    На страна бевме сместени во Тера д’оро ама плажата е таа. Мене местото ми се свиѓаше, посебно што има шеталиште кај што нема коли. Има доволно места за јадење, да се седне на пијачка и слично.
    Во однос на плажата, брзо е длабоко ако споредам со Никити пример кај што треба да одиш ехеее за длабоко, овде е на 3 метри. Мене лично не ми пречеше, особено што моево дете нејќе да се бања па не се ни приближуваше до водата. Едвај еднаш дали влезе.

14. Bluejeans1

Bluejeans1 Активен член

Некој да препорача хотели на прв и втор крак, со полупансион, што имаат излез на плажа? Би патувале со 2.5 месечно бебе.

15. summer-lover

summer-lover Популарен член

Zdravo devojki, planirame sega da odime na tri dena so maloto na odmor vo Grcija (ima 4 meseci).. pa mi treba soveti okolu sto se mi e neophodno i na sto treba da vnimavame+nekoi soveti za na plaza (kade da go stavime bebeto, koe vreme da odime na plaza,zastita od sonce, banjanje vo more...) fala odnapred

16. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Мајки каква е процедурата за вадење пасош за бебе?

17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се јавуваш да закажеш термин, одите двајцата родители со бебето со ваши лични карти, барање се пополнува и копија од извод на родени за бебето. После може еден родител да го подигне.

18. Noemi

Noemi Популарен член

Плус еден да му го држи главчето 15минути додека другиот изиграва кловн зад апаратот:rofl:

19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Моево гледа горе негде на страна и устата и е ширум отворена со истечена лига.
    Како торле е.:rofl:

Noemi likes this.
  20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Мојата е иста, само без лига.:rofl:

baguf4e likes this.