Се изначудив искрено... јас па купив од тука, ама не за сите денови и таму 4 маркети и 2,3 аптеки прошетавме и освен зеленчукови, оние инстант во кутиите на Нестле и 2,3 вида шмукалчиња.. ништо немаше. Имав среќа ноќна кутија, а за доручек само за 2 дена ми фалеше и правев комбинации... Викам ова грчките бебиња сите се на готвени кашички изгледа, со купечки не ги хранат
За доручек и вечера ќе се снајдам ќе носам готови, инстант, теглички..ама за ручек што купено давате? Ги давате тие со месо во тегла? Моево не сака ни да ги помириса
Има зеленчукови без месо, од тие.. Ама 8% мевце имаш во кашите, па и дадеш секој ден да касне таа недела нема да е проблем. Има на Холи зеленчукови без месо.
Мене ми рекоа преку еден ден месо, јас на одмор сите оброци ги правам исто како и дома.Готови каши само за по пат.
Јас дома терам неделно 2х телешко, 2х пилешко 2х жолчка и еден посен ден Си ги адаптирам како стигнам... Ама др е месото дома во кашите, др е во купечките... таму мн малку месо има. Ние хотел бевме, немав кујна и затоа се на купечки беше. Само носев она шмукалче и во него и ставав овошје. Знаев и да и испасирам додека ние јадевме некое овошјенце ко ужинка (кајсии, праски, банани, круши, јаболки). Еден ден ја частев и макарони со малку сиренце Ама 10+ е мојава...
Големка е, ние само што направивме 9 не е некој јадач, ако ставам повеќе месо се мршти па се молиме да јаде, затоа и не форсирам повеќе од 3 пати неделно, се плашам скроз да не го одјаде. Оф топик, ужинка (наместо подој) на 9 или 10 почнавте?
Да, да, ние оваа година затоа и не одиме во хотел, баравме да има и кујна. Следната година на две годинки веќе е друго, се може да јаде. Кај мене добар дел од купечките не ги сака и не ми се ризикува.
Многу слабо има воопшто избор во Грција храна за бебиња. Јас секогаш готвев и носев готвено во теглички со мене, кашички нарачував од интернет и пак изборот беше оскуден. Ама вода има предобра. Теони. Супер е составот. Одлична за бебиња.
Ќе ти одговорам и јас оти и ние сме 9м Јас му давам ужинка, скоро еден месец. Оти млеко 2 пати во денот пие, и морам да му давам нешто, за да не е гладен. Му давам од тие шмукалчињата
Не е активна многу темата за одмор, ве молам предложете место за одмор во Грција за со 9 месечно бебе. Битно ни е да биде на плажа и да биде тивко место, чиста вода. Ако некоја годинава била да сподели искуство.
Генерално предлозите се вртат во круг, Сивири, Неа Плагија (одма до Неа Флогита поубава плажа има) Неа пори, последно во Неа Мудања бевме и убава беше плажата и плитко за деца. Торини на втор крак доста го фалат мада знае да е поветровито, Ормос Панагијас исто има убава голема плажа отворена. Паљури исто важи за место со преубава плажа. Лично, Полихроно, Пефкохори и Хањоти од прв крак не ги преферирам ради многу тесни плажи и не така песокливи плус гужви. Ѕирни си на nikana.gr српски сајт за сместување, секогаш убави смештаи сме имале преку нив.