Јас пред 2 години бев во Љубаниште, почеток на септември не беше топла за бањање на 2 годишно дете. Ние се бањавме ама малата се тресеше
Zdravo majki, sredina na avgust planirame da odime do Ohrid so chetiri mesechno bebe pa sakam da slushnam od vas sovet dali bi bilo potrebno da mu kupam kostim za zashtita od sonce( sekako deka nema da se izlozhuva direkno na sonce no prashuvam za vremeto dodeka da stigneme od hotel do samata plazha i nazad)
Во септември ќе бидеме 5 месеци па ме интересира искуство за одмор со мало бебе. Дали се оди на море, езеро или можеби подобро на планина на пр. Во Берово да се отиде. И ако се оди за надвор од држава, кои документи требаат за бебе?
Ние лани бевме со 5м бебе во Грција. Близу плажа е најважно за да може да одите од и до без многу тегнење 2 пати дневно. Пасош мора да има друго не ви треба, секако патничко осигурување ќе извадите. Лекови т.е сирупи за температура и алергија, креми и пробиотици секако земи за не дај боже. Море е подобро порати температура на вода. Планина можете во вило кое време и есен да појдете нека подише малце јод на море да се прочисти пред гаднава зима во мкд.
Ние сме сега Охрид и јас сум запрепастена како малово сака во вода и не му е ладно Мн е топло до душа деновиве и топла е и водава. Јуни бевме на море и таму плачеше, нозе креваше секундарно. Сега тука и до половина ја брцкам, океј и е Мало мало бебе (помало од 6м), не видов некој да бања. За нив е мислам ладничко... мојава е сепак скоро 1г.
Предлог каде на одмор со 11 месечно бебе? Многу ми се оди во хотел, ама не ми јаде готови каши каде и да одам ќе треба да и готвам, нема шанси ручек од тегла да јаде...
Бил ли некој скоро во Миа хотелот или Радика во Маврово? Како е со услуга и хигиена? Радика е врв, ама тука прочитав мн негативни искуства, а Миа'с фејворит исто ми се свиѓа тука е доста фален..
Да си ми жива и здрава само што ќе пишев за истото. Ме интересира и дали има полн или полупансион и дали имаат бебешки креветчиња?
Баш ме интетесира каков е доручекот сега во Радика, пред 3 години беше крш. Нема шведска маса, нарачуваш само јајца на различен начин и тост.
Тогаш имаше во хотелот да си нарачаш не се сеќавам на менито само знам дека беше скапичко. Ние бевме без дете тогаш па си одевме по рестораните во Маврово, ама имаш 20-30 минути возење по тој тесен крш пат. За радика, за во Миа не знам а баш го гледав скоро и него.
Имаат доручек да а за креветче би требало да има, ако не нашето со се душек ќе го товариме, транспортно е инаку да и мене ми ги пишаа истиве цени..реновирано е стварно е преубаво
Иначе пре неколку години бевме уште не беше купен Радика од новите сопственици и беше онака … ништо спектакуларно ама ок за викенд, спато беше исто ок, сами бевме со маж ми немавме дете тогаш онака за опуштање. За сега слушам полоши коментари штознам … а сакаме да идеме во август да ја однесеме на воздухче да избегаме од жешково. Иначе во однос на тоа дека е малечка / два месеци и дискутиравме тука за тоа дали се носи бебе на планина и матичната и специјалистот педијатар од систина ни дадоа зелено светло … два пати препрашав ми рекоа декс тоа се однесува за големи надморски висини, за Маврово/Леуново е сосема супер за бебе и дека ќе се изнаужива и подиши воздухче