Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    782
    Мајки од кој заштитен фактор сте задоволни? беба е многу бела :)

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    35.314
    Мустела , спф 50+

На LaTama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    82
    Еуцерин се покажа одличен на многу бело бебе.

На LaTama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sss26

Sss26 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2025
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    12
    Да споделам искуство од Сивири, во моментов сме со бебе 5 месеци
    Местово е идеално, мало е многу да но нас ни е многу практично дека цело време сме апартман - плажа.
    Лежалки се малку поскапи околу 30 е со конзумација, една има и без минимум ограничување
    Но воглобала доколку сте со бебе е топ, па и со поголеми деца има многу флипери и занимации, а за навечер калитеа афитос се на 10 мин со кола
    10/10

На sani99 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  5. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.734
    Допаѓања:
    1.495
    И ние бевме во Сивири по трет пат, лежалките беа бесплатни освен да нарачаш пијалок од 5евра, ептен беше супер

6. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.602
    Допаѓања:
    5.008
    Не знам дали има посебна тема, а ова е некако поврзано.

Како се справувате со бебе во авион? Најмногу ме плаши притисокот во ушите, не цица, мало е да му објаснам да се напие, можам да го понудам само. Што може да ми помогне, секој совет е добредојден.

7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.691
    Допаѓања:
    186.221
    Не знам кај да прашам. Како наједноставно да стасам до Канео со две мали деца и бебе? Лани пробав преку стариот град со количка немаше шанса. Се вративме назад.
    Дали може воопшто со количка од некаде да се стаса? Не сум била скоро 10 години и имам целосно заборавено како се стигаше и како одевме.

8. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    6.253
    Од кај тргнавте тогаш кога бевте?

9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.691
    Допаѓања:
    186.221
    Да се исправам, прелани беше тоа, лани немавме количка и не пробавме воопшто. Тргнавме од шеталиштето. Земавме вода од еден маркет што е на сам ќош, карши имаше златара, го прашав човекот што работеше тука од кај да тргнеме ми покажа одма до неговата златара улица за нагоре. Се погубивме скроз нагоре, се извртевме, не се снајдовме, а и многу беше тешко со количката. Немаше живо пиле да прашаме по пат каде како што, една девојка налета, проба да ни објасни ама ни се чинеше комплицирано и се вративме.
    Многу ми е битно да отидеме овој пат.

10. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    6.253
    Најлесно ви е со кола до горна порта,тука ви е паркингот слободен....од тука да си терате накај плаошник и пред плаошник да слегувате надолу малце тука може да ви е како тешко дека со количка ама и не е страшно ниту пак е долга таа удолница,и си терате само па на крај после канео црквата одите накај потпеш.. сигурно знаеш има скали успат ама ништо страшно секако е све надолу не се враќате нагоре ...
    Иначе ние сме биле до Канео исто преку патеката од лабино ама само до горе кај убавиот поглед на црквата и назад.

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.691
    Допаѓања:
    186.221
    Стасавме до црквата и уште малку погоре, после не знам како се најдовме по удолница. :tmi: И уморни бевме, со ранци на нас, количката.. не ни се враќаше пак назад.

Од Горна Порта сум била многу одамна, како дете, па не памтам баш најјасно. Ако одиме од таму, а се симнуваме покрај Потпеш, изводливо е да одиме потоа до колата пеш?

12. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    6.253
    Може на крај да одите до кај чинарот па од тука до горна порта само сопругот да се качи да ја земе колата за да не терате уште едни угорници,вие да си го чекате тука долу кај ваикики

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  13. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.772
    Допаѓања:
    4.674
    @Yowannty Друга опција ви е со кајче или катамаран да изнајмите има на шеталиштето, наједноставно ви е така да ве однесе. Сепак скалите ќе мора да ги качувате со количката.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    1.736
    Дали сте/би бањале бебе од 3+ месеци во море?
    Под бањање мислам на внесување во вода неколку минутки :)
    Ке одиме сега на одмор па во дилема сме. Педијатарот беше ненако недоречен “па можете нозете да и ги оладите”

15. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.838
    Допаѓања:
    6.253
    Јас би капела бебе на таа возраст,морето е топло и има многу здравствени придобивки така да не гледам ништо лошо во тоа да се капи :)

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  16. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.569
    Допаѓања:
    14.072
    4+ беше кога бевме, многу беше топла водата, до гради ја топевме, ја вртевме по вода. Уживаше бебе, како моторче преташе со нозете.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.691
    Допаѓања:
    186.221
    Во суштина препораките се дека под 6 месеци бебе не се става во море.
    Меѓутоа ако водата е топла и чиста можеш да пробаш.
    И јас го ставив моето на 3+ месеци во море. Водата беше многу топла, му имав земено специјален флоатер, врзан беше со каишки и имаше тенда, не беше директно на сонце, плус целосни купачи и капче со ув заштита. Многу му пријаше и двата пати што беше во море си заспа и уживаше. Потоа олади водата и веќе не го ставив.
    Поради што кожата им е многу сензитивна во тој период, гледај да го исплакнеш со чиста вода веднаш по вадење. Најпрактично ми беше мене со секое дете, носев мое шише со чиста вода кое си го чував на сонце и беше доволно топла за плакнење. Тушот не се секогаш има топла вода а и за мало бебе, ова ми беше најдобра опција.

На Baby warrior и Iva.T им се допаѓа ова.
  18. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    10.837
    Општо не се препорачува под 6 месеци. Ви кажал ножињата да ги топнете ама не да го внесувате. Каде ќе одите? Пред некојден се вративме од краците, водата е доста свежа и јас не би. Плус не си ја држат уште главата толку стабилно на таа возраст, како ќе го капиш?

На Mother of 2boys и happygirl им се допаѓа ова.
  19. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.772
    Допаѓања:
    4.674
    Препорака за хотел во Солун центар? По можност со паркинг.

20. Sss26

Sss26 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2025
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    12
    ние сме 5 м сега се вративме и не го бањав, ноџињата само истото ми го кажа и педијатар