Porto Palace е мн блиску до центар голем и убав хотел - до центар можете со кола или со такси блиску е ептен а има бесплатен паркинг самиот хотел.
Моментално сме на одмор и го “бањаме” така по неколку мин секој ден бебе е за една недела 4 месеци а препорака на педијатар беше ќе му купите гума и ќе го бањате цел
Еве ние сме моментално во грчка, моренцево е малце ладничко сабајле, пробавме да ја внесеме ноџиња брцнавме ама ладно и дојде веривстно и плаче два пати така и сега не пробувам си седиме си шеткаме на плажа
Ние вчера се вративме и ја бањавме до пелена ама попладне во најжешкото. Сабајле водата беше ладна, приквечер рано заоѓа сонцето така да само попладне е опција. Има ув зрачење да, ама сепак е септември и ако е заштитено и облечено бебче не би имало проблем. Ние сме 5ипол месеци, бебка уживаше во вода преташе со ноџињата
Здраво на сите, Ве молам за совет за одмор во хотел/ вила на сама плажа со мало бебе. Секој совет е добредојден.
Здраво, ме интересира како сте поминале со тодлер за прво летање со авион? Како да го занимавам? И друго ме интересира количката дали ја сместувам горе или ке ми ја земат? Ако носам ранец за мене можам и за бебето да носам така? На пример ако огладне можам да носам нешто да касне? Ваши искуства како сте поминале
Кај нас количката ја оставаш пред да влезете во авион. Можеш да носиш за него ранец со облека и плус помала торба со алишта за пресоблакање, грицки, играчки тоа што мислиш дека ке ти треба за време на летот. Јас носев играчки, малку играше, шеташе, преспа еден саат и помина.
Јас му купив еарсплаг, нз на мкд како се викаат, заштитници за уши да не осеќа притисок демек. Имав самолепливи стикери, нова играчка, грицки нешто, вода и благо. За тоа време што не спиеше се изнаигра со стикерите, ги лепеше по седиште, по прозор и баш не осетивме некоја мака. Можеш и некоја сликовница да земеш, може и тоа да го анимира. Зависи колкаво е детето, моето беше година и пол, супер поминавме. Но, многу битно ако оди детето, измори го на аеродром пред летот, нека се изнатрча таму, после во авион ќе спие ко бајче. Количката ја земаат пред влез во авион, ја добиваш со куферот. Некогаш и на самата писта кога слегуваш од авион па влагаш во автобус.
Помина нова година одма бараме смештај за одмор Препорака за сместување во Сивири да е блиску до плажа може и апартман може и хотел само да е блиску плажа ? И искуства со местово , тенкс
Вила Голден Сансет – Фурка | Весна Турс https://share.google/tsM5gCyXmDBjMXoIb Препорака за со бебе, на сама плажа буквално 1 мин
Possidi Holidays Resort & Suites Hotel, не е Сивири... после Фурка е. Ние бевме со 9м бебче минатата година и преубаво си поминавме. Одмор одмор баш, со прекрасни зајдисонца За шетање нема за пешки, ама Калитеа, Фурка ни беа на 30мин/15мин со кола. Уплативме директно на страната на хотелот. Убава плажичка со песок има, мирно. Би одела пак https://possidiholidays.reserve-online.net/ Еве тука можеш да си провериш и цени одма.