Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    153
    Што понесувате од страна на лекови кога одите на одмор со дете? (15м ќе биде)
    И препорака да ми кажете за ув крем и за мачкање против инсекти...
    Фала

2. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.551
    Допаѓања:
    5.028
    Еферелган/Блокмакс, спреј за нос, термометар, евентуално и некој антибиотик (амоксиклав сируп).

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    377
    Со близначиња на 5 месеци , одлично поминавме :sun:

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    9.015
    Нешто за убоди, против и после убоди. Пробиотик, и ова што ти кажале погоре. Јас антибиотик не сум носела, лани на малиот му потече забот, го однесов на лекар во Грција, ни пишаа атб, купивме од таму. Мустела сега користам за УВ заштита

На Butterfly009 и Srna-3 им се допаѓа ова.
  5. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    377
    Најдобра опција е да одите еднаш-тоа е сега периодов додека не се почнати гужвите да направите влез и за да не ви е само за влез да отидете до Поликастро да се прошетате пример до Лидл, ако не ви се оди подалеку и потоа да си бидете ослободени од таа мисла. Ама ова секако ако ви одговара повеќе од тоа да чекате со саати кога ќе одите на одмор. Ние така ќе направиме, па ќе споделам искуство.

6. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    377
    Јас видов на Мапет кидс, цела гумена, некаде околу 800 денари беше, ама нешто не ми се допадна многу па уште и јас барам од кај да купам :D Најдов и на една косовска страница на инстаграм, ама прескапи беа, а мене ми требаат две :D

На itltlitl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    377
    Тие што сте уште на пелени, кажете ми како е на плажа? Ставате од тие специјалните или обични? Под купаќи се ставате ли?
    Некако ми е ептен не практично, влеваат во вода, одма треба да вадиш, ама па секако се вадат и купаките после секое бањање кај бебе така да, ќе фрламе тоа е:D

8. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    377
    Јас искрено на краците немам намера да одам во блиска иднина со овие цени , а не добиваш ни приближно тоа што го има на островите во однос на природа и убавина на плажите и самата вода, а за пониска цена-што од секогаш ми било апсурд. Верувам дека е така најмногу поради србите, кои и до краците веќе многу пат имаат поминато, па не им се патува уште дополнителни 200-300 км па сите тука се стационирани и затоа се цените во плафон.
    Со години одиме на различни острови или малку подалеку од краците и сме пре пре задоволни. Оваа година ќе одиме по втор пат на Тасос, ама во ресорт и уплативме уште во Јануари па добивме екстра понуда со all inclusive. И тоа ми е сватено дека ако имаш можност пред време да знаеш, најдобро е да си резервираш многу порано за да добиеш подобра цена. Оваа цена што ние ја добивме, во ист период на краците беше дупла цена во крш смештај, а ваму е хотел-ресторт со 5*.

На simpleewa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    12.509
    Ставав од тие пеленките за во вода и после бањање одма ги соблекував и и ставав суви купаќи, 2 мин работа е, еве и годинава истото ќе го правам :)

На Srna-3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    181
    А која цена е, ако не е тајна? Дека и јас секоја година то знам одморот кога ни е, ама не сум иницирала досега да резервирам толку рано. Како е со цени на Тасос ме интересира.

11. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    377
    Овде кај со ќе одиме ние е околу 1000 еур за двајца возрасни и две деца за 5 ноќевања,но е ресорт како што пишав со се вклучено во цената.
    Има и доста поефтини цени, например вила нова, ептен солидна, чиста кај што бевме пред некоја година тогаш ја плативме смешна сума, сега гледам пак има некоја солидна понуда за истото место (ти праќам линк во прилог), ќе видиш по термини во септември например има слободно околу 250 еур за 7 ноќевања, во јули околу 500 еур, што е смешна сума спрема тоа како се годинава цените..
    https://escapetravel.mk/patuvanje/v...aX8vIR0Ak13Qh9UB-U_aem_op2C3bCF1XSJrMPypbzbww

12. itltlitl

itltlitl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2023
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    41
    Update: najdov vo loko kroko poncho(banjarce za plaza) ne e na velicini ama ima dimenzii na banjarkite , taka sto najdov nekoja taka pomala 750 denari vo razni shari imate ako nekoj go zanima ;)

13. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    153
    Има пончо на страната од нанам почнале да шијат доколку ви треба по 650 ден се :)

На itltlitl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    18.483
    Јас како што имам информација на секое одење ќе се прави таа проверка на податоци, земање отпечатоци, фотографирање.

На Mimmi39, ocicka2014 и happygirl им се допаѓа ова.
  15. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.272
    Допаѓања:
    27.180
    Од каде купувате пелени за во вода, од аптека?

16. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    712
    Ние претходниот пат на граница излеговме од кола и влеговме во кабината за оставање отпечатоци и за фотографирање. Вчера влеговме во Грција втор пат откако постои ова и само даваш отпечаток на истото место (прозорчето) каде што даваш и пасоши, без повторно фотографирање и влегување во кабината. Чисто да знаете како е процедурата за наредно влегување. Вчера за 10 коли пред нас чекавме 40тина минути поради тоа што доста од нив влегуваа прв пат и се сликаа. Ние поминавме мн брзо.

На MeowMeow, Baby warrior, Srna-3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.078
    Од аптека, јас лани земав слипи, добри беа. И оваа година тие ќе бидат.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.731
    Допаѓања:
    7.077
    Јас од дм

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.290
    Допаѓања:
    27.579
    Секое влегување и излез, ќе поминувате на контролата. Е сега, дали на секое ќе давате отпечаток и сликање , тоа како ќе им текне. Блиски одат често за Гр. и секогаш различно е.

20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.290
    Допаѓања:
    27.579
    Ама ако има гужва, посекако ќе се чека…
    И сега трет пат да одиш, може да ти побараат се од почеток податоци, сликање.