Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    151
    Што понесувате од страна на лекови кога одите на одмор со дете? (15м ќе биде)
    И препорака да ми кажете за ув крем и за мачкање против инсекти...
    Фала

2. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.485
    Допаѓања:
    4.958
    Еферелган/Блокмакс, спреј за нос, термометар, евентуално и некој антибиотик (амоксиклав сируп).

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    376
    Со близначиња на 5 месеци , одлично поминавме :sun:

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.599
    Допаѓања:
    8.831
    Нешто за убоди, против и после убоди. Пробиотик, и ова што ти кажале погоре. Јас антибиотик не сум носела, лани на малиот му потече забот, го однесов на лекар во Грција, ни пишаа атб, купивме од таму. Мустела сега користам за УВ заштита

На Butterfly009 и Srna-3 им се допаѓа ова.
  5. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    376
    Најдобра опција е да одите еднаш-тоа е сега периодов додека не се почнати гужвите да направите влез и за да не ви е само за влез да отидете до Поликастро да се прошетате пример до Лидл, ако не ви се оди подалеку и потоа да си бидете ослободени од таа мисла. Ама ова секако ако ви одговара повеќе од тоа да чекате со саати кога ќе одите на одмор. Ние така ќе направиме, па ќе споделам искуство.

6. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    376
    Јас видов на Мапет кидс, цела гумена, некаде околу 800 денари беше, ама нешто не ми се допадна многу па уште и јас барам од кај да купам :D Најдов и на една косовска страница на инстаграм, ама прескапи беа, а мене ми требаат две :D

7. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    376
    Тие што сте уште на пелени, кажете ми како е на плажа? Ставате од тие специјалните или обични? Под купаќи се ставате ли?
    Некако ми е ептен не практично, влеваат во вода, одма треба да вадиш, ама па секако се вадат и купаките после секое бањање кај бебе така да, ќе фрламе тоа е:D

8. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    376
    Јас искрено на краците немам намера да одам во блиска иднина со овие цени , а не добиваш ни приближно тоа што го има на островите во однос на природа и убавина на плажите и самата вода, а за пониска цена-што од секогаш ми било апсурд. Верувам дека е така најмногу поради србите, кои и до краците веќе многу пат имаат поминато, па не им се патува уште дополнителни 200-300 км па сите тука се стационирани и затоа се цените во плафон.
    Со години одиме на различни острови или малку подалеку од краците и сме пре пре задоволни. Оваа година ќе одиме по втор пат на Тасос, ама во ресорт и уплативме уште во Јануари па добивме екстра понуда со all inclusive. И тоа ми е сватено дека ако имаш можност пред време да знаеш, најдобро е да си резервираш многу порано за да добиеш подобра цена. Оваа цена што ние ја добивме, во ист период на краците беше дупла цена во крш смештај, а ваму е хотел-ресторт со 5*.

На simpleewa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    12.394
    Ставав од тие пеленките за во вода и после бањање одма ги соблекував и и ставав суви купаќи, 2 мин работа е, еве и годинава истото ќе го правам :)

10. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    177
    А која цена е, ако не е тајна? Дека и јас секоја година то знам одморот кога ни е, ама не сум иницирала досега да резервирам толку рано. Како е со цени на Тасос ме интересира.