Едниот ни беше целосен со долги ракави од Окаиди, а другиот онлајн нарачан од Reserved, блузичка со долги, гаќички и капче (комплет) со УВ заштита 50, што е попрактично отколку целосни купачи за менување пелена и облекување/соблекување.
Ако има некоја што прошлиот викенд преминала граница кон Грција, да ми каже колку беше чекањето и во кое време преминале...тенкјуууу
Ние бевме првпат во Неа Пори, многу ми се допадна за со бебе, плажата е премногу голема, сместувањето ни беше блиску до плажа, рамно е за возење со количка, а за поголеми деца и плитко е на почеток. Брзо се стасува со кола, што ни беше и многу важно, затоа што не знаевме колку време ќе издржи бебе во кола, пола пат го спиеше и натаму и за враќање, планираме Септември пак да одиме на подолго.
На кој ќе му треба: тргнавме во 5 од Ск во сабота, чекавме 2.5 саати на граница. Пријатели тргнале во понеделник во 13ч, чекале 5 мин.
По 2-3, на ден. Зависи колку пати ќе влезе во вода. Ако се искака и знам дека нема да кака сум го бањала и само со купаќи
Здраво мајки, ние прв пат ќе одиме на одмор кога бебе ќе има 9 месеци. Од искуство да споделите што ни треба за на плажа..За купаќи се мислам дали горе долги или на краток ракав исто и за доле дали долги или кратки, реквизити какви дали базенче,шаторче,столче,какви играчиња за тој период?
Купаќи горе на долги, долу бар до коленца. И обавезно капа што покрива и уши и врат, со ув заштита. Од реквизити носевме само кофичка со лопатки. Ништо друго не ни требаше на таа возраст најлесен одмор ни беше тој, сега доаѓа тешкиот дел со реквизити и трчање.
Дали носевте гума? Нас ни подарија гума со дупки за ноџиња ама не знам дали на таа возраст е практично да се користи таква гума..
Пловката последно на 12 месеци ја искористивме во базен и ја собравме, не ми се ризикува премногу е активна за да седи во неа, ќе се преврти. За ова лето елек за пливање и гума 50цм земавме, 17 месеци е веќе.
Сте се бањале веќе со елекот? И јас се мислев ама некако чудно ми беше затоа што сепак мислам дека не знаат да се држат исправено во вода (а мојата никако не сака на грб на пример). А и земав обична гума 50 цм (не најдов нигде потесна, а сите тие ги пишува за 3+) ама пак морам да ја држам затоа што да и стојат рацете лево десно и е голема гумата, а напред кога ќе ја наместам ако ја пуштам ќе потоне главачки На крај 90% од времето е во раце Ама сега затоа што пак ќе одиме сакам да и земам таква со нозе ама што се длабоки нозете, како гаќи, не тие рамни што се
Таква имаме со гаќички, сите тие се до 12месеци. Супер е со елекот, не се превртува нанапред тоа ми беше страв, слободно си претка со нозе и раце, плус има ремен меѓу нозе што е дополнителна сигурност. Со гума плус мускули исто ги бањаат на оваа возраст. Помала гума од 50цм нема. Важно е да е прилепен елекот, од 11кг се тие од 1 до 2 години.