Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    По српскиве форуми читав за некоја плажа "платани" и за таа би сакала дека со природни сенки е.
    Platania

https://goo.gl/maps/hi9PVjV5L192

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.186
    Мислам дека сум била и таму. Тоа се неколку плажи надвор од градот,на некој километар.
    Дрвјата се позади,напред е средено со лежалки.

На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Мамички це молам за искуство и совет. Синко за бекој ден ќе полни 2месеци. Од колку месеци ги носевте вашите бебиња на море? Да појаснам, сигурно нема да го сончам ;) Но, ете сакаме да идеме годинава. Сметам дека климата и самото море се супер за бебе. Ве прашувам вас, зашто кога ја прашав педијатарката категорично ми одговори : Бебе над 6мес се носи на море, порано никако! Искрено се замислив, па и некако ми нема муабетот смисла. Знам пријатели наши носеле мали бебиња на одмор. Ве молам за мислење и искуство :hug:

На Troi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Јас лани сакав да го носам кога ќе имаше 2 месеци но под склоп на околности не отидовме. Кога го прашав педијатрпт ми рече супер одлука да одите!

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Nesto se dumame namesto na more na planina da janosime gospogjicata, mn e skletliva, pa si mislam deka godinava podobro bi I bilo na planina, a I grcija nekako ke mi daleku poskapo, vaka da si fatam Bugarija, Bansko, vo hotel so cetiri pet zvezdi all in, em nema da gotvam, dobro samo za bebe em ke si se odmoram, so bebe od 9m ne sme za nokjen zivot :D ...Baska ni kazaa vo blizina na Bansko imalo nekoe mesto so termalni banji, pa I do tamu ke setneme.
    Iskustvo nekoj so bebe odmor na planina????

На kikin и Santaa им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.430
    ние зимото бевме во Банско и не беше ни малце ефтино.Ова чисто споредба дека велиш ке те фати поскапо Грција :)
    ја би одела на лето сепак на море.Морскиот воздух ке и годи,јодот од морето исто,ке се шлапка во базентче на плажа.Сред лето Банско ке ви биде и те како досадно.Немора ноќен живот да терате Грција.Но полно родители навечер се шетаа со бебе и количка покрај море,седеа во ресторантче некое.

На Troi и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  7. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Za faktot deka ke kosta poeftino sigurna sum, sum bila vo leto vo Bansko, a za toa za moreto I jodot, morskiot vozduh ne sporam.
    Fala ti za mislenjeto.

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Во Банско бев еднаш во Ноември и никогаш повеќе (тек па лето којзнае ама е тапа), ништо не работи, затворени сите продавници, кафичи, кафанчиња.. две макс места за јадење дали имаше отворени. Тапа досадно што да ти кажам, ни маркетите сите не работеа, живо пиле на улица. Банско се знае во зима кога има снегче.. :) Лето на море, а и да бирам планина за лето Банско никако не... не е ни Банско она што било порано, претрупано хотели.. смрди загадено... чистиот воздух се осеќаше дури кога се качивме горе на бачило :D а Банско од горе не се гледаше, во облак..

На TutiFuti и joy1 им се допаѓа ова.
  9. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    4.971
    Не е препорачливо да се оди на одмор со бебе помало од 3 месеци, се што е над тоа можеш слободно да го носиш и да си планираш одмор. Баш слушав еден педијатар ова го збореше на тв пред некој ден, а и од искуство од пријатели потврдувам.

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.186
    Ако сакате вистински одмор, ама баш одмор за душа и тело, тогаш Банско е супер за летниот период. Предност е багатела цените за алл ин.
    Ќе си изберете хотелче со отворен базент и ќе си уживате.
    Мене ми е сосем океј. Ама тоа е ствар на вкус.
    За тој што сака бучни одмори ќе му биде досадно. Ама за со бебе, не би било лошо. Барем според мене.

На kikin, Kitten, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Се согласувам. Синко е роден април, планот за идење на одмор е за август крај или септември. И јас 90% од пријатели кој биле со бебиња мали сите иделе на море. Ме збуни мислењето на мојата педијатарка дека над 6мес. бебе се носи на море. Јасно ми е дека 5 педијатри да се прашаат ќе се со поделени мислења и став. Некогаш се прашувам дали учеле од различна книга или од ракав даваат мислења. Фала ти сепак

12. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    4.971
    Нема проблем. Инаку исто и ние сме родени во април, така да планираме одмор за почеток на септември, дури на мм да му дадеа одмор и во јули јас и тогаш бев решена да одам, ама вака може и подобро испадна. Педијатрите завземаат објективен став дури некогаш и одбранбен за да не дојде до нешто непосакувано. Совесен родител нема да има проблем на одмор ниту со 3 месечно бебе па и помало, така да се е индивидуално.

На sofi2107 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  13. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Така е. Има ќе им кажеш на некој слободно идете и уживајте и здраво за готово ќе го сфатат. Ќе опнат бебе на сончање и од вода нема да го извадат. Затоа верувам некад се претпазливи педијатриве.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Моето синче е родено во Април, на 12. Во Август го носев во Охрид на 5 дена, секако не го бањав :lol: а во Септември, на почетокот.. значи имаше скоро полни 5 месеци го носев во Грчка 8,9 ноќи мислам беа, дури и го брцнав во вода :D

На sofi2107 и Lady*Bug им се допаѓа ова.
  15. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Резервиравме за во Торони, кажете импресии :) Времево ме плаши никако да се стабилизира каква е водата во јуни?

16. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    4.971
    И моето во септември ќе има полни 5 месеци, баш кога и планираме да одиме на одмор. И јас мислам дека ако времето е умерено и некаде посабајле или навечер слободно да го ставам во вода, (зборам за на море), вака ти како со искуство во ред е да се става во вода или се уште е мало ?:^)

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Па мене искрено ми беше страв, иако и водата беше топла, времето супер, не дуваше ич. Последните денови го брцнав само (ама она брцни извади 2мин во вода), за секој случај да не го настинам... а немав искуство со температури, настинки... за второ би била мислам повеќе опуштена...
    Јас добив совет од педијатар па дури и поголемки кога се, првиот ден бањање не.. да се навикне прво на климата, воздухот.. веќе од нареден ден може да се бања :)

На sofi2107 и Lady*Bug им се допаѓа ова.
  18. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    4.971
    Ајде ќе проценам тогаш најдобро, мада мојов ептен сака вода (плаче кога ќе го извадам од корито), иако пак е мал мора да се внимава од настинки, температури и сл.недајбоже

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    здраво мами, одиме на одмор во понеделник во неа флогита, малата е 13 месеци, како да ја бањам по колку време дирекно во море или базенце со вода? ми е страв водата да не е уште ладна... искуство?

20. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    764
    А дали кажа зошто не? Баш ме интересира? Нели има деца што се раѓаат и живеат покрај море, што врска има тоа? Ти не мора да го бањаш, чисто само ќе си дише морски воздух.

Јас би почекала за на одмор до септември барем (доколку сте во можност), таман ќе има 4-5 месеци, а може и да одите некаде поблиску како во Бугарија на пример за бебуш да не се замара многу со патување.

На sofi2107 и irena.1 им се допаѓа ова.