Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.151
    Сaкaме дa oдиме вo Грцијa пoсле рoденденoт нa синкo тoa би билo срединa нa aвгуст. Прaшaњетo е кaде, врскa си немaм oд местa тaму пoштo сите oдмoри ми биле вo Бугaријa и Црнa гoрa, нo мнoгу ми се дaлеку сегa зa сo бебе...
    Сaкaм местенце кaде штo имa дa се шетa, ние сме пoвеќе пo шетaњетo oткoлку седењетo нa плaжa :) сепaк и плaжaтa, песoкoт дa се убaви зaрaди мaлoвo дa мoже дa си игрa :)
    Предлoзи? :)

На Santaa и TutiFuti им се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ставрос, Неи Пори, цела Пиериа.Има за шеткање повеќе, а и блиску се. Има и други убави да предложам, но подалеку се, не е за со дете.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Тие бебиња се родени на таа клима и полесно им е прилагодувањето. Ваљда тоа би било образложението. Или друга варијанта е.... се оградуваат од оној момент кога нели ќе им се каже на родителите можете да идете и на 1 месец, па они ќе го бањаат и сончаат бебето па ќе се деси глупост. Искрено незнам и не ми е јасно ни мене зашто после 6 мес. Имам пријатели кој иделе со бебиња и после 3 месеци па фала богу све било океј. 5 различни педијатри за што и да прашаш ќе ти дадат различни одговори.
    Во секој случај како и да е планиравме август крајот или септември да идеме кога е и помирно. Не би требало да е проблем патувањето и да е подолго зашто е на ексклузивно доење и полесно ќе биде. Грчка или Црна Гора ќе биде одморот. Најбитно да е Јадранско море зашто е најдобро според мене. Пре за ние да одмориме, а за синко таа клима и солта ќе е супер. Нема да го сончам сигурно ;) Али ќе го брцнам 100% во море, милиони бебиња ги бањаат не верувам дека е нешто лошо тоа.

На Troi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Точно е дека е поздраво, но поладно и понемирно. Инаку од се што сум слушнала на одмор се оди после 3м. Колку ќе има бебе во август/ септември?

Последна измена од модератор: 10 јуни 2017
    На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Синко е роден во април. Прво ќе идеме во Берово на чист воздух па после на море.

6. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    29.044
    Ние сме во мај, па здравје боже ќе одиме последната недела од август или првата недела септември.

На azelea и sofi2107 им се допаѓа ова.
  7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Убав провод мила. Го мислиме и Крф па ќе видиме.
    Вас педијатарот што ве советуваше во врска со идење на море?

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    A nie sto ziveeme na more? Od ragjanje sme na more....

На Nine25, sofi2107, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    29.044
    Советот беше дека нема поубаво и поздраво нешто за бебуш од јодот, воздухот покрај море.. Не го носам да го бањаме, но прошетките и одмор покрај море рано наутро до кај 10-11ч и после 17-18 се многу полезни и препорачливи. Во најжешките саати и сами додека одевме, па со поголемково детенце се прибиравме во соба, така да и поголемиот е така нсучен и нема дс бара да сме нон-стоп на плажа. Бебето во тенка облека и додека е под сенка, а директно изложување на сонце не. Од аспект на грижа околу него по поглед на храна, оваа година ќе биде најлесно.. "Цицка на изволте" - бар ќе му биде на располагање 24/7 :) :)
    Поголемиот ќе биде 3год и 8месеци,но оваа година тато ќе биде задолжен за анимации, грсдење замоци на плажа

На sofi2107, azelea и irena.1 им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Калиас ај ти си ни гласник од Гр...
    Годинава првпат во Пантелејмон -Платамона одиме.
    Плажата каква е?
    Никогаш не сме биле во тој регион..

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.186
    Рефке еве јас ќе ти одговорам, од тоа што имам во сеќавање.
    Рибарско гратче е, има и пристаниште.
    Плажата е широока , има место каде Рефче да си трчка, на почетокот на водата беа малку камења, а после е песок. Плажата си е песочна.
    Ако сте за шетање може да прошетате до Лептокарија она е мислам нешто поголема и побучна.
    На плажа може да тркнете и до НеаПори, таму е многу плитко , таман како за деца.

На mariz, danichap и referentka им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Имам реквизити за самостојно,без лежалки да одиме,ама ако не е убав пристапот ич да не м'кнам такви работи..да си седиме на лежалки.
    Оти таа е мала,кај можеш да ја задржиш,ќе им досадува на комшиските лежалки и само ќе се нервирам,секој на одмор си дошол.

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.186
    Има дел без лежалки. Нема да ви биде проблем.

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Mnogu e mala platamona, samo na plaza sum bila i eden krug da ja svrtis i tolku e. Edinstveno vodata e pocista na primer od sosednite mesta leptokarija! Nei pori, paralija... Samo golemi kamenja ima vo vodata pazete se. Kje setate sekoj den vo sosednite mesta za da ne vi bide dosadno.

На mariz, joy1, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @kallias Живеењето на море е друга приказна. Има разлика во живеалиштето на детето. Доколку живее на море, тоа од сам старт е негова околина во која може да се движи и истражува. До 3 месеци не е препорачливо да патува и борави на сосема друга клима од онаа во која престојува вообичаено, затоа што до 3 месеци го гради својот имунитет. Секако дека оние што живеат во приморски места можат и порано да си го носат детето. Ама од Скопје да носиш Грција на 2 месеци за детето е климатски шок.

На sofi2107 и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.353
    Допаѓања:
    286.378
    Мислам дека доволно се објасни и дека сите нејаснотии околу локациите и морињата се дообјаснија.
    Ќе ве замолам да се задржиме до темата: Каде на одмор со бебенце, и да не се оди офф топик.

На kikin и sofi2107 им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Јас бев на шетња до таму само.. мало градче, малку за шеткање имаше, има приметив пристаниште.. а во водата мн карпи и камења, незнам каква беше понатака плажата не ја загледав, но малечко беше. Поубаво е во Ставрос :)

На kallias и referentka им се допаѓа ова.
  18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Многу камења, да. Не смееш да стапнеш бос оти отидоа стапалата, кога и да одев таму секогаш се отепував од тоа камењата таму....Тоа единствено не ми се свиѓаше, иначе многу чиста водата за разлика од Паралија и малку поладна.

На joy1, referentka и mariz им се допаѓа ова.
  19. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    Mi treba mala pomos se mislime pomegu Polihrono I Vrahos pocetok na sptemvri , sinmi togas ke bidi 1 god I 3 meseci

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.592
    Допаѓања:
    201.871
    Мислам дека Полихроно ви е подобар избор. Плажата во Полихроно е убава за со деца, за Врахос не сум сигурна баш.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.