Каде на одмор со бебенце?

Discussion in 'Бебе' started by gorda, May 9, 2013.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Сaкaме дa oдиме вo Грцијa пoсле рoденденoт нa синкo тoa би билo срединa нa aвгуст. Прaшaњетo е кaде, врскa си немaм oд местa тaму пoштo сите oдмoри ми биле вo Бугaријa и Црнa гoрa, нo мнoгу ми се дaлеку сегa зa сo бебе...
    Сaкaм местенце кaде штo имa дa се шетa, ние сме пoвеќе пo шетaњетo oткoлку седењетo нa плaжa :) сепaк и плaжaтa, песoкoт дa се убaви зaрaди мaлoвo дa мoже дa си игрa :)
    Предлoзи? :)

Santaa and TutiFuti like this.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Ставрос, Неи Пори, цела Пиериа.Има за шеткање повеќе, а и блиску се. Има и други убави да предложам, но подалеку се, не е за со дете.

anastasijaki likes this.
  3. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Тие бебиња се родени на таа клима и полесно им е прилагодувањето. Ваљда тоа би било образложението. Или друга варијанта е.... се оградуваат од оној момент кога нели ќе им се каже на родителите можете да идете и на 1 месец, па они ќе го бањаат и сончаат бебето па ќе се деси глупост. Искрено незнам и не ми е јасно ни мене зашто после 6 мес. Имам пријатели кој иделе со бебиња и после 3 месеци па фала богу све било океј. 5 различни педијатри за што и да прашаш ќе ти дадат различни одговори.
    Во секој случај како и да е планиравме август крајот или септември да идеме кога е и помирно. Не би требало да е проблем патувањето и да е подолго зашто е на ексклузивно доење и полесно ќе биде. Грчка или Црна Гора ќе биде одморот. Најбитно да е Јадранско море зашто е најдобро според мене. Пре за ние да одмориме, а за синко таа клима и солта ќе е супер. Нема да го сончам сигурно ;) Али ќе го брцнам 100% во море, милиони бебиња ги бањаат не верувам дека е нешто лошо тоа.

Troi likes this.
  4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Точно е дека е поздраво, но поладно и понемирно. Инаку од се што сум слушнала на одмор се оди после 3м. Колку ќе има бебе во август/ септември?

Last edited by a moderator: Jun 10, 2017
    sofi2107 likes this.
  5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Синко е роден во април. Прво ќе идеме во Берово на чист воздух па после на море.

6. victoria

victoria Форумски идол

Ние сме во мај, па здравје боже ќе одиме последната недела од август или првата недела септември.

azelea and sofi2107 like this.
  7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Убав провод мила. Го мислиме и Крф па ќе видиме.
    Вас педијатарот што ве советуваше во врска со идење на море?

8. kallias

kallias Популарен член

A nie sto ziveeme na more? Od ragjanje sme na more....

Nine25, sofi2107, joy1 and 2 others like this.
  9. victoria

victoria Форумски идол

Советот беше дека нема поубаво и поздраво нешто за бебуш од јодот, воздухот покрај море.. Не го носам да го бањаме, но прошетките и одмор покрај море рано наутро до кај 10-11ч и после 17-18 се многу полезни и препорачливи. Во најжешките саати и сами додека одевме, па со поголемково детенце се прибиравме во соба, така да и поголемиот е така нсучен и нема дс бара да сме нон-стоп на плажа. Бебето во тенка облека и додека е под сенка, а директно изложување на сонце не. Од аспект на грижа околу него по поглед на храна, оваа година ќе биде најлесно.. "Цицка на изволте" - бар ќе му биде на располагање 24/7 :) :)
    Поголемиот ќе биде 3год и 8месеци,но оваа година тато ќе биде задолжен за анимации, грсдење замоци на плажа

sofi2107, azelea and irena.1 like this.
  10. referentka

referentka Moderator Staff Member

Калиас ај ти си ни гласник од Гр...
    Годинава првпат во Пантелејмон -Платамона одиме.
    Плажата каква е?
    Никогаш не сме биле во тој регион..

11. duffi

duffi Форумски идол

Рефке еве јас ќе ти одговорам, од тоа што имам во сеќавање.
    Рибарско гратче е, има и пристаниште.
    Плажата е широока , има место каде Рефче да си трчка, на почетокот на водата беа малку камења, а после е песок. Плажата си е песочна.
    Ако сте за шетање може да прошетате до Лептокарија она е мислам нешто поголема и побучна.
    На плажа може да тркнете и до НеаПори, таму е многу плитко , таман како за деца.

mariz, danichap and referentka like this.
  12. referentka

referentka Moderator Staff Member

Имам реквизити за самостојно,без лежалки да одиме,ама ако не е убав пристапот ич да не м'кнам такви работи..да си седиме на лежалки.
    Оти таа е мала,кај можеш да ја задржиш,ќе им досадува на комшиските лежалки и само ќе се нервирам,секој на одмор си дошол.

13. duffi

duffi Форумски идол

Има дел без лежалки. Нема да ви биде проблем.

referentka likes this.
  14. kallias

kallias Популарен член

Mnogu e mala platamona, samo na plaza sum bila i eden krug da ja svrtis i tolku e. Edinstveno vodata e pocista na primer od sosednite mesta leptokarija! Nei pori, paralija... Samo golemi kamenja ima vo vodata pazete se. Kje setate sekoj den vo sosednite mesta za da ne vi bide dosadno.

mariz, joy1, M&M and 2 others like this.
  15. BirMelek

BirMelek Популарен член

@kallias Живеењето на море е друга приказна. Има разлика во живеалиштето на детето. Доколку живее на море, тоа од сам старт е негова околина во која може да се движи и истражува. До 3 месеци не е препорачливо да патува и борави на сосема друга клима од онаа во која престојува вообичаено, затоа што до 3 месеци го гради својот имунитет. Секако дека оние што живеат во приморски места можат и порано да си го носат детето. Ама од Скопје да носиш Грција на 2 месеци за детето е климатски шок.

sofi2107 and Lolipop23 like this.
  16. danichap

danichap Moderator Staff Member

Мислам дека доволно се објасни и дека сите нејаснотии околу локациите и морињата се дообјаснија.
    Ќе ве замолам да се задржиме до темата: Каде на одмор со бебенце, и да не се оди офф топик.

kikin and sofi2107 like this.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Јас бев на шетња до таму само.. мало градче, малку за шеткање имаше, има приметив пристаниште.. а во водата мн карпи и камења, незнам каква беше понатака плажата не ја загледав, но малечко беше. Поубаво е во Ставрос :)

kallias and referentka like this.
  18. kallias

kallias Популарен член

Многу камења, да. Не смееш да стапнеш бос оти отидоа стапалата, кога и да одев таму секогаш се отепував од тоа камењата таму....Тоа единствено не ми се свиѓаше, иначе многу чиста водата за разлика од Паралија и малку поладна.

joy1, referentka and mariz like this.
  19. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Mi treba mala pomos se mislime pomegu Polihrono I Vrahos pocetok na sptemvri , sinmi togas ke bidi 1 god I 3 meseci

20. Annath

Annath Форумски идол

Мислам дека Полихроно ви е подобар избор. Плажата во Полихроно е убава за со деца, за Врахос не сум сигурна баш.

S.Snezana likes this.