Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Убава плажа,ама скоро сегде има лежалки само мал дел каде што можеш чадор да си стаиш,и да не сте во центарот сместени зашто имаш 10мин до плажа

На mariz и MissDior им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.603
    Допаѓања:
    201.923
    Убаво е Неа Мармарис, ама да не сте таму сместени, само за шетање. Јас би барала сместување во околината, поубави се плажите околу. Самиот град е како на ритче, угорници и удолници, а не би со мали деца на такво место.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.154
    Oлимпијaдa, Фуркa, Кaлитеa, Неa пoтидеa, Пoлихрoнo? Кoе е нaјдoбрo?
    Oвие кaкo нaјпoсетени сo мaли бебињa ми ги пoсoчијa :)

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.603
    Допаѓања:
    201.923
    Неа Потидеа од сите овие... најблиску е и има за шетање и убави плажи. За со деца супер.

На PUPICA, anastasijaki, victoria и 2 други им се допаѓа ова.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.687
    Допаѓања:
    35.590
    А водата топла ли е? Плитко е?
    Исто, мислење за Неи Пори, Неа Врасна, Сарти, Флогита за со деца? Каде е најтопло и најплитко?

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.603
    Допаѓања:
    201.923
    Да, топла е, убави се плажите и плитко е таман.
    Неи Пори сите велат дека е најубаво за деца, бидејќи има многу голема плажа, ем плитка ем песочна ем чиста, ама комарците ми матат мене памет, оти во близина на Неи Пори има мочуриште. А и Флогита не е лошо. Неа Врасна не е песочна плажа, повеќе е како камчиња, плус е длабоко и често има бранови. Сарти знае да биде ветровито, ама како ќе се погоди.

На PUPICA, victoria и An-na им се допаѓа ова.
  7. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    15.678
    Леле Неи Пори и јас многу пати сум го мислела,ама викат комарците биле ужас.Баш вчера една мајка што биле моментално вика лом биле од комарците,со пликови

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.603
    Допаѓања:
    201.923
    Па и мене заради тоа ми е мисла, Неи Пори ми беше една од опциите, ама отпаѓа поради комарците. Не е дека на другиве места нема комарци, ама ваму ептен многу има, како што ми кажувале.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.311
    Допаѓања:
    76.405
    Јас бев со синко кога имаше 4ипол м и кога беше 1год и 4м :) две год по ред значи.. не не касаа комарците ама бевме опремени за против комарци.. раид за во струја за навечер и за мачкање против комарци. Како доаѓаше 7,8ч доаѓаа комарците, преку ден нормално нема :) инаку кај и да сум била имало комарци.. и Неа Врасна бевме минатата година вриеше комарци.. е таму мене партал ме направија, синко среќа не го сакаат мн мн :D

На Girl-Rabbit и azelea им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.311
    Допаѓања:
    76.405
    Полихроно е убаво за со бебе, се е на рамно и се е блиску, нема многу за шетање ама тоа не е проблем ако одите со кола, можете во околните градови да шетнете ако ваму ви здосади. Убаво мало местенце е убава мала плажа и со места за своја лежалка, чадор, пешкир, шаторче... баш моментално пријателка е таму :) Калитеа е за со деца, за со бебе помало не баш.. за до плажа има удолници, скали.. дури и со кола да се спушташ е стрмно.. ние еднаш со кола се симнавме и едвај мм ја истера нагоре колата :D нз кој период би иделе ама во сезона е лудница таму... ние бегавме на други плажи зашто таму плажите беа гз преку глаа :D бевме без дете тогаш и ни беше мачно... а за шетање е убаво :)

На anastasijaki, joy1 и azelea им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Од овде во Неи Пори ти е најплитко. Флогита не, многу бучна е, а многу мала и сите се тука соберени на едно место. Не ми остави впечаток како за со деца.
    Јас пораснав у Неи Пори, па не била толку лоша ситуацијата со комарци,сме се штителе.
    Неа Врасна има премногу бранови, секогаш и тоа, од 7 дена, 5 има. Таму ги имам видено најголемите бранови.

На mariz, joy1, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Халкидики прв и втор крак е нај добро за одмор. Нај чиста вода е таму. Значи колку подалеку и подлабоко одиш од кракот толку по бистра и по чиста вода има.
    Потидеа не препорачувам, Калитеа исто, Полихроно така и така.
    А и Олимпијада е добра исто.

На joy1 и An-na им се допаѓа ова.
  13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    На муабетов,'со оглед да Неа Врасна и Олимпијада се блиску....а немам одено таму, Олимпијада како е со бранови? Нека каже @Lolipop23

14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Помирно е морето, за разлика од Врасна и Неа Врасна.

Олимпијада е супер за со деца, мирно, мало, со супер плажа, плус околни прекрасни плажи.

На joy1 и kikin им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.311
    Допаѓања:
    76.405
    Ние кога бевме во Неа Врасна еден период од денот немаше бранови (ама мал период), но обавезно секој ден имаше бранови, не преголеми но доволно језиви ми беа ни синко со гума до мене не го земав, не маваа во песокот и камењата и страв ми беше да не се повреди и синко сирот во базенче со морска вода си се шлапкаше :D

Е овака поголем период од денот... :D FB_IMG_1498216665476.jpg
    Никако тука, никогаш пак не би одела :D

Последна измена од модератор: 23 јуни 2017
  16. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.154
    Сaкaм штo пoблиску дa е, прв пaт oдaм вo Грцијa пa и сo мaлoвo пoдaлеку ми е стрaв.
    Нaс ни е пoбитнo дa имa местa зa шетaње, мнoгу сaкa дa шетa не гo држи местo :)
    Oлимпијaдa имa кaј дa се прoшетa?

17. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Vo zivo od olimpijada... :lol:
    Nema branovi, moreto e mnogu mirno. Plitko e, vodata kristalno cista no ima malku ezinja.
    Prekrasno mestence za so mali
    deca. Malo e, nema mnogu sto da se vidi, no za setanje blisku se Stavros, Nea Vrasna, Asprovalta. @anastasijaki

На victoria, kikin, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.154
    Фaлa мнoгу :) кaжи ми преку aгенцијa oтидoвте или тaму бaрaвте смештaј?

19. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Искрено,од сите места на прв крак мене највеќе ми се допадна Ханиоти. Другите места се мошне убави,но мали и да речеме,ако се расипе времети нема каде да прошеташ. За разлика од нив Ханиоти е поголемо место со големи шеталишта,барови,ресторани,таверни,бутици и сл. и никогаш не може да ти е досадно,воедно нема комарци.
    Се зависи кој што очекува од одморот,некој сака мирно место и цел одмор да биде сведен на плажа/апартман и кратка прошетка,а некој како мене сака малку повеќе раздвиженост и шетање.

На victoria, joy1, anastasijaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Smestaj ni najde Anastazija Parishova Rizou, makedonka e, mazena vo Olimpijada i posreduva so lokalnite vili i hotelcinja.
    @irenadaniel mi ja preporaca, taa lani ima odeno. Mnogu sum zadovolna.

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.