Najblisku ti se okolu solun mestata. Jas prvo rezervirav za polihrono pa se premisliv za poblisku. Sega ke odime vo perea nekoi 20 km od solun. Taman i niz solun ke setame nekoj den. I gledaj ako moze smestuvanjeto da e sto poblisku do plazata, po moznost i na samata plaza, mene toa mi e najbitno za so bebe vo sekoj moment mozes da se vratis vo apartmanot i pak da otides na plaza.
Duso, nemoj vo Perea na odmor, ne e za bajanje vodata, a pogotovo ako si so malo dete ili bebe. Jas ziveam vo Perea i od iskustvo ti kazuvam. Ako ti e za blisku poarno idi Fogita, Sozopol, Mudanja, ne deka i tamu e nesto sjajna vodata ama malku podaleku e barem od Solun i nema tolku zagaduvanje kako sto ima vo Perea, taa e blizu Solun i naftata sekojdevno sto se istura na pristaniste vo Solun se sleva do okolnite mesta.
Се согласувам со Калиас, јас би ја избрала Мондања, супер е за со деца, мирна е. Пиреа е пристаниште, водата е нечиста. Исто ти го препорачувам и Диунисиус и он е погоре и поблиску. Ама тие 30 км до Полихроно ама баш ништо не ти менуваат.
Мирно е во Посиди, баш фамилијарно. Таму воопшто и да нема дискотеки. Некоја таверна, маркет и тоа. Плажата мислам во тој дел беше многу тесна, ама околу има убави плажи. Во близика е Cocos Beach или така некако. Уредена плажа со жур мур.
@duffi те читам имаш познавање за Грција. Кое место би го препорачала за со дете? Сакам да е плитко, топло, не многу бучно, ама не и изолирано. Да има болница/лекар во близина за недај боже, широки песочни плажи и се разбира Лидл И да е поблиску. Прв пат одиме со малава и немам престава како ќе поминеме.
@An-na не е лош Ставрос ама е бучен, мене ми е . Мене искрено ми се допаѓа Олимпијада за со деца. Плус до скоро не беше форсирано низ агенции и си престојуваа само грци кои имат вили. И втор крак, плажите се многу пошироки, да кажам комотни за со деца. Еве како поблиску на втор Сарти ми се допаѓа. Не сум сигурна за Лидл ама во близина или по пат секако има. Има и амбуланта и аптека. Има мало шеталиште покрај морето, некоја таверна, маркет. Се што ти треба. Во Сарти е само малку по брановито. Ова моментално ми паѓа на памет. А во секое селце верувај нешто фали. Едит : Исто блиско , а мало и Дионисиос кој го спомнав погоре. Пред сам почеток на прв крак. Трет пат редактирам. Никити и Метаморфози исто разгледај ги.
@An-na а Неапори? Еве мислење од @duffi да побарам. (извинете ако е спомнето 2-3 страни назад) Одев со родителите овде. 3-4 години под ред се на исто место одевме. И најдалечните плажи се блиску. Се е рамно, можеш со количка. Плажите се оргомни, секогаш ќе има простор каде да си игра малата. Има некој мал луна парк, долга патека за шетање покрај брегот + некои активности кои би биле забавни. Колешката лани беа со мали деца, беа супер задоволни. Плажата е плитка. Можеби е негативност дека не е кристал чиста водата ама мислам дека и не е така лоша.
@duffi маааа ти сигурно си од Струмица?! Дај кажи јас кај да идам на краците ,сакам убави кафанки и се да е на рамно. И сакам да има можност да идам на некоја обиколка со бродче?! Има такво нешто?! Ич не ја знам Грција. Не ја ни сакам де многу многу, ама Турција и годинава страв ме фаќа да идеме. И да не е плитко ептен
Е Неа Пори мене ми е секогаш меѓу првите избори за со деца. Само во последно време гужвата е поголема ама па големо е, има место за сите. Плус плажата е чиста , рамна и долга и широка. Ете кога не носеа нашите немаше толко гласини дека има комарци. А и не сме биле нешто искасани посебно, како и сите места на морето. Со соодветна заштита не е страшно. Јас го обожавам местово не знам дали сентиментални ме поврзува или стварно е убаво. Кога би одела со дете никогаш не би ми бил прв избор прв крак, можеби ама малку подоле или од другата страна . Или во не толко извиканите мест. Еве и Потидеа не е лоша, мирна е .
А да прошетате малку подолу @Bubce38 ? Ние годинава одиме према Парга ама во едно мало место во близна. Ќе споделам искуство кога ќе се вратиме. На краците како за тебе Полихроно, таверна до таверна. Има една надвор со папагал, нема никако да ја промашите. На морето е со многу многу вкусна храна. Исто и Пефкохори. Калитеа не е рамна. Значи не таму, а скоро па и најбучна е од кракот. Исто во Ханиоти нема што нема . Вториот крак за разлика од првиот во тој поглед ми е некако помирен, ама во секое местенце има каде да се седне, да се апне убава храна. Ако некој оди Полихроно да не го промаши гирото на докторот.
И јас имам подобро искуство со втор него ли со прв крак.Подалеку е ама далеку помирно,плажите чисти ,големи. Пак ке кажам пофалби за Торони.Лани бевме почеток на август.Огромна песочна плажа а луге на рака да избоиш.На сите слики е мм инаку ке ви пуштев да видите каков мир е тоа и убавина
Нејќе мојов Парга,бил ,не го брендисал тој дел. Он ми бамка за некое Вурвуру мислам ,и нешто као Порто карас (кој знае точно ли напишав). Таму си била? Е ако е де мт на слики, нема да го урочиме ако го ЅиРнеМе. Малку,под око само
Еве најдов едвај една сликичка (Не сме ние на слика ) Значи ова е во пет напладне Во цело море само 3-4 ца пливаат И вака беше цело време А бевме сместени баш како во шума Немаше галама ни на плажа ни кај шо седевме.Ни музики ни ништо
Од 1ви одам во тој дел, се надевам пред вас, па ќе споделам. Се информирав дека Парга е најбучна таму, па затоа ја избегнавме и ние. @Bubce38 убаво е во Вурвуру. Има околни прекрасни плажи. Порто Карас е ресорт нешто подолу кај Мармарас, јас бев лани попалена по него ама после се откажав. Можеби некоја идна прилика. Скап е , па сигурно е добар. Им свој сопствена плажа и два базенти.
Porto karas e luksuzen resort, prehlani bev a ovaa god bese majka mi, epten e ubavo ama bajagi solenko. I za so deca super. Hotelot e so pet zvezdi so se sto ti dusa saka od bazeni so morska voda do bazeni so termalna voda, trgovski, spa, restoran, i plazata e tuka blisku. Ama pak ke kazam bajagi e solenko, no bogami vredi.