Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Милa @leona83 aкo сaкaш пиши ми лп.кaде се сместувaте пoтoчнo мaрмaрaс ми изгледa дoбрa лoкaцијa,и aкo имaш кoнтaкт aкo не е прoблем дaј ми ,дa им пишaм пoчетoк нa јули сaкaме ние фaлa ти :*

2. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.621
    Моиве се 8+ и планирам да одиме крај на јуни, на прв крак, се мислев дали хотел или апартмани ама се одлучив за хотел (најдов еден на сама плажа во Ханиоти) затоа што вака ќе треба да мислам само за нивното јадење, а ако идеме во апартман ќе треба и за нас да правам, освен тоа апартманско сместување не ми нуди дерски креветчиња, што ми е голем проблем, они само во креветче заспиваат. Е сеа, ај малку нели е глупо у хотел со алл инк да носам решо и у соба да спремам јадење за децава? Прво незнам и дали би ми дозволиле...има некој искуство вакво?

3. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Јас лани носев и без проблем си готвев за бебуш.. Зеленчукот се вари брзо, а мој совет ти е ако планираш оброци со месо да си го свариш месото дома о да го замрзниш. Многу ќе си го скратиш времето на готвење..

4. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    ти пишав лп

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Moze da ostavis link/ime od apartmanite kade se smestuvate?fala...

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  6. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    На Artemida81 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.979
    Зар Охрид не ви е ладен за бебиња?Асално неможе да се брцкаат во вода.Помодерен е од Дојран ама ако веке бирам мегу овие два Дојран е каде каде по топол и лековит.

Ние иначе Грчка ке одиме најверојатно Калитеа.

На leona83, TIGARCE86, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    Имаме базенче за бебето, ако му е ладно во езеро. Инаку ние одиме Охрид не од помодарство туку од потреба.
    Лани исто бевме ама синко беше многу мал па не го бањав. Ни на море не го избањав ми беше страв, имаше 5 месеци.

9. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    I jas ke nosam bazence. Dojran so komarcite I tinjata ne bi odela ni sama, uste pomalce so dete, a za Ohrid se resiv bidejki godinava e mal I sakam plaza so prirodni senki.

На stefanija70, Rabbit, НаталиЛили и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.727
    Допаѓања:
    322.841
    Абе дечки, па немора да ги бањаме бебињата ако осетиме дека не е за нив водата, доволно е да дишат чист воздугх, да си ги шетаме покрај вода...па не значи дека ако одиме на одмор на вода мора и да ги бањаме...

На TIGARCE86, stefanija70, Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Јас па планирав Охрид со мало бебе поради промена на воздух, а не да го бањам.
    Ама затоа имам постаро дете, тој би се бањал. :)

Ама море е море, нема споредба. Само уште да се организираме и тоа највероватно ќе биде тука некаде на првиот крак, блиску. Е таму би да одам и поради воздух и бањање.
    А во Дојран не би отишла никако.

На TIGARCE86, stefanija70, НаталиЛили и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Не сум била во Дојран.
    Но золва ми и сестрами беа и двете рекоа дека водата е катастрофа. За топла потопла е од Охрид.
    Сестра ми рече дека не ни влегла во вода.
    Така да по нивниве кажувања не би се одлучила да одам таму.
    Син ми на 1 година се бањаше во Охрид. Ама само последните два дена, по малку. Му беше страв од водата.
    Му стававме вода во чамче и се шлапкаше под сенка.

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  13. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    955
    Ve molam preporacajte sredstvo za soncanje za epten malo bebe, i vasi iskustva, ste koristele ili ne, koi konkretno i sl. Blagodaram odnapred!

14. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    ние лани бевме во Љубаништа а моето ѕверче беше 5месеци.што убаво си се одморивме и се изнаспавме посебно тој..
    А за плажа дефинитивно најубавата во Охридско!

@stefanija70 јас го мачкав лани со бекутан фактор 50 и сега продолжив со истото!

На stefanija70 и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  15. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.260
    Допаѓања:
    46.079
    Јас искрено многу го сакам Охрид поради климата, сакам да е посвежо посебно ноќе, многу ми е убаво за спиење, се надевам и на малата ќе и одговара климата и воздухот. Водата за мене е многу ладна и јас никогаш не се бањам, а не доаѓа во предвид ни бебе/дете да пуштам да се бања (освен во мало базенче да и наполнам вода и да си се шлапка), а на мм му одговара водата и он си се бања. Кога ќе биде поголемка и ќе сака сама да оди во вода тогаш не би одела Охрид на одмор, а за годинава ептен ми одговара. Иначе Дојран имам еднаш отидено и воопшто ништо не ми се допадна и никогаш не би одела таму на одмор.

На stefanija70 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Кога син ми имаше 10 месеци бевме на море јас му земав еуцерин, еве овој.
    Беше нешто околу 1000 денари, убаво се размачкува бидејќи е лосион и има добра заштита.

И исто така бекутан 50 фактор. Тој е некаде 200 и нешто денари мислам.

Ама сметам дека е прејак 50 фактор, како цемент, сонце не може да го допре, а син ми е плав, со бел тен. Кога го мачкав само со бекутан, ми се чинеше уште побел стана :rofl:

Сега со второво ќе земам што најдам, нема да фрлам многу пари, ете и бекутан има добра заштита, мада е и прејако, највероватно би земала нешто од тие спреј лосиони, полесни се за нанесување барем.
    Ама капче, сенка и малку заштита по потреба се доволни, не мора баш ни да ги зацементираме, секако не се препорачува надвор после 11 часот.
    А ако одиме во септември, големиот нема ни да го мачкам, можеби ни бебе дури, или ептен малку, ќе видам. :)

17. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    955
    Jas zdravje ako otideme po plan maloto ke bide samo 3 mes, zatoa mi e strav sto moze da koristam. Nit planiram da go banjam, nitu da sedime na plaza vo najzeskoto, ama pa od dr strana i pod senka vo 10 saat sabajle bebeska koza moze da se zacrveni. Golemoto prv pat go odnesov na odmor na 1 god i ne bese tolku problem zasto poveketo sredstva za soncanje se 12+, a za malovo ne znam sto smeam. Inaku sme koristele do sega i eucerin 25 i chicco 50, dvete se izvonredni. Dilemata mi e sto smee za bebeto, zasto go najdov chicco od lani pakuvanjeto i na nego stoi za deca nad 1 god.

18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.727
    Допаѓања:
    322.841
    Мајче ич да не се секираш дека ке ти изгори бебето.Стравот е присутен, ама нема мајка која не е притресна за 3 месечно бебе.
    Јас еве ништо не го мачкав бебето и под чадор во количка супер помина.Два часа наутро и два часа попладне е доволно за него.
    Ама пак и кој овде од мајкиве спомна дека нечие бебе алергија добило од лосион/крем со 50 фактор ?!
    Има некоја такво искуство ?

На friendy, stefanija70 и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  19. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Nivea ima sun baby protection, pa i bekutanot e mislam od 0+

Ne znam za ova eucerinot dali e za najmalite...

Edit> se soglasuvam, koga kje go namackas so toa, pa i ako mu e zesko, se zatvaraat pori i uste potesko moze da stane, ako e vo prirodna senka najubavo e mislam.

Sepak i jas kje nosam nesto, za sekoj slucaj. :)

На stefanija70 и referentka им се допаѓа ова.
  20. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    Лани синко имаше 2-3 месеци кога бевме Охрид, Крушево... Ниту на езеро ниту на планина го мачкав. Си го држев под сенка или под "прошарана" сенка на сабајле и попладне. Немавме проблем со сонцето иако е мнооогу бел. Сега по препорака на кожен земав на авен како најдобра демек. Скапа е, ама тоа е... На детето не би штедела.

На stefanija70 и referentka им се допаѓа ова.